Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Asenneilmasto asumisessamme!

Näköala ikkunastani ja kirjosiepon koti kunnostuksen tarpeessa.

6.7.2017
Toissa iltana tullessani saunasta kirjosieppoemo istahti kulkutieni varrella naapuritalon edestä karsitun koivurivistön kaatamatta jätettyyn puuhun.  Lupasin sille, että  kaadetun pönttöpuun viereiseen koivuun puunkaatajien toimesta nostettu,  ja jonkun kiinnisitoma  pesäpönttö, tulee vihdoinkin siivottua huomenna. Kirjosieppokoiraskin lenteli edelläni pönttöpuuta kohti, joten viesti  ei jäänyt epäselväksi.  
Pikkulinnut ovat ennenkin alkukesästä huomauttaneet minulle kipeästi tarvitsemansa kodin kunnostamisen tarpeellisuudesta.

Vuokratukien kasvu hukuttaa Suomen talouden

 

Yksi kiivaimmin kasvava menoerä valtiontaloudessa ovat erilaiset asumistuet. Valtio on tälle vuodelle budjetoinut 1653 miljoonaa euroa erilaisiin asumistukiin, yleiseen asumistukeen, eläkkeensaajien asumistukeen ja opintotuen asumislisään.  Vuoden 2011 budjetissa samoihin tarkoituksiin osoitettiin 1200 miljoonaa, joten vuosittainen kasvu on todella rajua. Jos kasvu jatkuu edelleen samaa vauhtia, muutenkin vaikeuksissa oleva valtiontalous ei tule sitä kestämään.

Suomessa ei ole asuntopulaa, sillä esim. kunnissa on 5000 tyhjää Ara-asuntoa

Nykyisin aravatalojen omistajiksi on hyväksytty sijoittajat, jotka perivät kohtuuttomia vuokria yhteiskunnan ja asukkaiden maksamista asunnoista. Kunnissa on 430 000 Ara-asuntoa, joista osa on tyhjillään.  Vapaaherraksi itseään tituleeraava Manu Paajanen artikuloi asuminen ja yhteiskunta lehdessä  (4/2013), että  valtio tukee keinottelijoiden ja suuromistajien tavoitteita. Toisaalta huomionarvoista on, että osa "sijoittajien/keinottelijoiden" asunnoista on vajaakäytöllä ja/tai tyhjillään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä