Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Älypuhelin

Älypuhelinpakko yläkouluihin

Kieltämisen sijaan älypuhelin pitäisi säätää pakolliseksi yläkoulun oppilaille. Joissakin tapauksissa myös opettajille. Älypuhelimen hyödyt lyövät laudalta mahdollisen kieltämisen haitat. En usko siihen mahdollisuuteen, että kännykkäkieltolaki olisi maailman ensimmäinen toimiva kieltolaki. Oikeasti. Toki haittojakin älypuhelimista kiistatta on. Onhan haittoja viinakaupoistakin, muttei niitäkään yritetä kieltää. On sitäkin toki kokeiltu.

 

iPhone:n suomalaisisä

Tämän blogin julkaisupäätös lähinnä sen takia, että kun kerran tärkeä aihe meni minulta ohi niin ehkä joiltain muiltakin? Areenassa on edelleen katsottavissa Arto Koskisen vaikuttava dokumentti "Nokia Mobile" (kesto: 1 h 31 min). Itse katsoin sen tänä aamuna ahnaasti läpi. Tyttäreni Vilja kehotti siihen ja todella: jokaisen suomalaisen kannattaisi se katsoa. Lähes pakollista yhteiskunta- ja psykologiaoppia, sanoisin. Nokian tuho, joka vaikutti niin kansantalouteemme kuin monen kanssaihmisen arkielämään, on edelleen sen verran tuore ja kipeä....:

Homo sapiens:ista >> homo smartphonicus?

Ilmiö on meille kaikille tuttu: pariskunta istuu kahvilassa ja molemmat tuijottavat älypuhelimensa ruutua; koululainen ajaa polkupyörällä ja tekee samaa kuin äsken mainittu pariskunta, mutta ajaessa; autoilija istuu liikennevalossa, katse tiukasti alaspäin jne, jne.

Postin Kusti toi mysteeripaketin

 Monenmoista ihmeellistä asiaa voi ihmiselle tapahtua -

 Tänään hämmästyin kummastuen kun postista kolahti kirjekuori -

 En ole mitään tilannut saatikka halunnut -

 Joten ihmetellen rupesin kuorta availemaan -

 Posti oli joutunut sen jo avaamaan ja asiasta ilmoitti parilla tarralla

 Vielä enemmän menin äimän käeksi kun kirjekuoresta löytyi

 älypuhelin ja ilmeisesti siihen sopiva akku -

 

Kas kun en ole koskaan älypuhelinta omistanut

Saatikka moista kyllä edes halunnut

 

Isoveli valvoo ja kerää meistä tietoja

Tämä kirjoitus on melko suoraa temaattista jatkumoa marraskuiselle kirjoitukselleni Google ja yksityisyydensuojan synkkä tulevaisuus, sillä viime päivinä on uutisoitu varsin näkyvästi siitä, kuinka esimerkiksi Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:n on mahdollista kerätä kansalaisista monenlaista tietoa älypuhelinten sovellusten avulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä