Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Vesa-Matti Saarakkala

Eduskunnan jättävät siniset epäilevät sote- ja maakuntauudistusta

Eduskunnan vapaaehtoisesti jättävät sinisten kansanedustajat Vesa-Matti Saarakkala ja Pentti Oinonen ovat tänään ilmoituksillaan aiheuttaneet lisää epävarmuutta  pääministeri Juha Sipilän sote- ja maakuntauudistuksen läpimenolle. Näiden ilmoitusten jälkeen hallituksen enemmistö sote- ja maakuntauudistuksen takaa on syöty.

Politiikan pitkän matkan kävelijät

Viime aikoina on uutisoitu pitkän poliittisen uran tehneiden kansanedustajien luopumisilmoituksista. Normaalin eläkeiän ylittäneiden edustajien päätöksiä ei tarvitse ihmetellä. Monílle eduskuntatyö on ollut kuin viidenkymmenen kilometrin kävely urheilussa. Kilometrejä on kertynyt niin ääntenhankintamatkoilla kuin eduskuntatyön aikanakin. Taustat ovat olleet moninaiset, tupailloista ay-liikkeeseen ja työnantajajärjestöihin komeljanttaripuoltakaan unohtamatta.

Saarakkalan erikoinen huoli – Luvassa Haaviston ja Niinistön kisa

Perussuomalaisista lähteneen hallitusryhmittymä Sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala avautuu Uuden Suomen blogissaan varsin kummallisilta kuulostavista huolistaan. Lehdistössä on hänen mielestään heittäydytty rummuttamaan liikaa Perussuomalaisten presidenttiehdokas Huhtasaaren puolesta Niinistöä vastaan. Saarakkala esittäytyy kanditutkielmansa varjolla lehdistön poliittisen retoriikan asiantuntijaksi.

Saarakkalan retoriikka äärioikeistolaista – Missä ne arvot näkyvät?

Perussuomalaisista viimeisimmän puoluekokouksen jälkeen omille teilleen lähteneen Sininen tulevaisuus -ryhmän kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala käyttää eilisessä kirjoituksessaan varsin kovaa kieltä.

Saarakkalan kirjoituksen otsikko ”En aio päästää vihervasemmistoa juhlimaan” on varsin mahtipontinen. Ei puhettakaan, että uuden poliittisen viiteryhmän maltillisempi linja olisi jotenkin havaittavissa, päinvastoin.

Saarakkalan musta lista haiskahtaa totalitarismilta

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan maaliskuun loppupuolella virallisilla sivuillaan julkaisema ”homorummutus”-kirjoitus on noussut viime päivinä otsikoihin. Kirjoituksessa Saarakkala ottaa hampaisiinsa homojen oikeuksia tasa-arvoisen avioliittolain ympärillä käydyn yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä puolustaneet yritykset ja yhteisöt, joita tulee ”tarkkailla”. Saarakkala esittää kirjoituksessa niin sanotun mustan listan, joka on mittava.

Satosen Yle-komitea unohti maahanmuuttajaradion

# On hyvä, että Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Yle-työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Kok.) ovat tyytyväisiä parlamentaarisen työryhmän saavuttamaan tulokseen.  Kivinen on kokoomustaustainen, mutta hän on puolustanut Suomessa BBC-mallista julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa. Näinä kaupallisen yleisradiotoiminnan kriisiaikoina Yle kyllä joutuu sijaiskärsijäksi, koska yhtiön budjetti aiotaan jäädyttää useaksi vuodeksi.

Saarakkala: Sananvapaus Suomen alkoholipolitiikassa ei toteudu

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala kertoo tänään sananvapaudenpäivänä julkaisemassaan blogissa, että Suomessa ei sananvapaus toteudu suomalaisessa alkoholipolitiikassa. Hän perustelee väitettään sillä, että kahdeksan eri eduskuntapuolueen edustajan oli vaikeaa saada eri lehdissä yhteistä alkoholipolitiikan vapauttamista vastustavaa kirjoitustaan julkaistuksi.

Perussuomalaisten takki kääntyi hallitusneuvotteluissa

Viime keväänä perussuomalaisten linja kääntyi euron ja EU:n osalta hallitusneuvotteluissa. Sen jälkeen puolue on ollut euron ja EU-jäsenyyden takana.

Kevään vaalien jälkeisten hallitusneuvottelujen aikana Timo Soinin ja puolueen takki kääntyi EU-kriittisestä EU:n kannattajaksi. Samoin tapahtui euron osalta. Kaikille perussuomalisille ei asian hyväksyminen ollut aivan itsestään selvä.

"Perussuomalaiset toisten tekemien virheiden maksumiehinä"?

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (PS) kaataa blogissaan perussuomalaisten hallitukseen menonsa jälkeen kokeman kannatuksen laskun kokonaan muiden puolueiden syyksi. Hän ihmettelee sitä, että gallup-kyselyissä kansa rankaisee ainoastaan perussuomalaisia.

Vesa-Matti Saarakkala sai varoituksen eduskuntaryhmältään

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vahvistaa kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan saaneen varoituksen omalta eduskuntaryhmältään. Saarakkala sai varoituksen, koska hän asettui tukemaan puolueen kolmannen puheenjohtajan, Sebastian Tynkkysen, vaatimusta yhteiskokouksen järjestämistä pohtimaan puolueen jatkoa nykyisessä hallituksessa. Saarakkala oli ainoa kansanedustaja, joka Tynkkysen aloitetta tuki.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä