Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaaehtoinen kielivalinta

Kielivalinta vapaaehtoisena on seksikäs juttu

Suomen kielivähemmistöistä ruotsinkielisillä on todennäköisesti eniten osaamista ja resursseja luoda kulttuuria omalla kielellään. Svenska Kulturfonden jo yksinomaan pystyy tukemaan kokonaisia sanomalehtiä. En näe, että tämä osaaminen vaarantuisi vapaaehtoisen kielivalinnan myötä.

Vaalikone kielivalinnasta avattu. Tarkista ehdokkaasi kanta!

Vapaa kielivalinta ry on julkaissut vaalikoneen, jolla voi etsiä kansanedustajaehdokkaita, jotka kannattavat vapaaehtoista ruotsia. Ehdokkaita voi hakea vaalipiirin, puolueen, sukupuolen, iän ja sukunimen perusteella, tai yhdistelemällä näitä kriteerejä.

Vaalikoneessa näkyy myös, ketkä kansanedustajat äänestivät Ruotsi vapaaehtoiseksi -kansalaisaloitteen puolesta ja vastaan eduskunnassa. Vaalikone on käytettävissä osoitteessa:

http://vapaakielivalinta.fi/eduskuntavaalit-2015.php

Pakkoruotsia puolustetaan kyseenalaisin keinoin

Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sdp) on ottanut kantaa pakkoruotsin poistoa koskevan kansalaisaloitteen käsittelyyn tosiasioita vääristellen. Hän on aivan pokkana väittänyt, että kansalaisaloitetta ei ole ehditty käsitellä.

Väite on täysin perusteeton, sillä kansalaisaloite jätettiin eduskuntaan jo viime vuoden huhtikuussa. Siis viime vuoden huhtikuussa!

Vain tämän toteaminen riittää perusteeksi todeta, että kansalaisaloitetta on tarkoituksella jarrutettu pakkoruotsin kannattajien toimesta. Siihen porukkaan kuuluu monien muiden ohella myös Viitamies.

Mietelmä ruotsin kielen opetuksesta

RKP:n päällystöön kuuluva Päivi Storgård lausui katkerat madonluvut vapaan kielivalinnan kannattajista.

 

En usko, että tämä jää tähän. Minusta tuntuu, että tällä kampanjalla ja muutenkin Vapaa kielivalinta ry:n taustalla on oikeastaan se, että yritetään kokonaan kitkeä toinen kansalliskieli Suomen kartalta.

 

Luulo ei ole koskaan tiedon väärti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä