Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Udmurtian valtionyliopisto

Zsuzsanna Salánki on Udmurtian valtionyliopiston uusi kunniaprofessori

 

Budapestin yliopiston suomalais-ugrilaisella laitoksella työskentelevä Zsuzsanna Salánki nimitettiin juuri Udmurtian valtionyliopiston kunniaprofessoriksi.  


Salánki on jo useita vuosikymmeniä askarrellut udmurtin kielen parissa. Hänen väitöskirjansa vuodelta 1996 käsitteli udmurtin kielen värinnimityksiä ja toinen vuodelta 2008 udmurtin kielen tilannetta. Hän on usein nähty vieras Udmurtiassa, niin Iževskissä kuin kylissäkin.

Udmurtian valtionyliopiston kunniaprofessori Anna-Leena Siikala

 

Akateemikko Anna-Leena Siikala nimitettiin Udmurtian valtionyliopiston kunniaprofessoriksi vuonna 1998. 
Hän oli yhdessä Udmurtian valtionyliopiston professorin Vladimir Napolskihin ja unkarilaisen Mihály Hoppálin kanssa The Encyclopaedia of Uralic Mythologies -sarjan päätoimittaja.

Udmurtian valtionyliopisto 85 vuotta


Maaliskuun 25. päivä vietettiin Udmurtian valtionyliopiston perustamisen 85-vuotisjuhlaa. Vuotta juhlistetaan vielä lokakuussa lisää. 
25. päivä yliopiston juhlasali oli lähes täynnä väkeä. Yliopiston rehtori Galina Merzljakova esitti lyhyen katsauksen yliopiston historiaan. Vuonna 1931 perustettiin Udmurtian pedagoginen instituutti, joka vuonna 1972 muutettiin Udmurtian valtionyliopistoksi. 

Iževskissä kertalippu 27 senttiä ja lounas euron

 

Parannuksia tietoliikenteessä


Työ ensimmäisenä Venäjän etäsukukansojemme pariin lähetettynä suomen kielen lehtorina  Ižkarissa on alkanut. Aikaisemminkin tänne on lähetetty ihmisiä opettamaan suomea. 90-luvulta alkaen tähän asti he eivät ole olleet varsinaisia ulkomaanlehtoreita, vaan kieliassistentteja, jotka ovat yleensä olleet vielä opiskelijoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä