Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyllistäminen

Kansalainen lopeta itsesi syyttäminen ja syyllistäminen

Lähes kaikista suurista ongelmista yhteiskunnassa ovat vastuussa maamme valta- ja rahaeliitit.
 
Vika on siis suurilta osin maamme päättäjissä ja maassa tehdyssä politiikassa.

 
-----------------------------
 
Esim. 1990-luvun lama ja viimeksi ollut 9 vuoden taantuma (2008-2017) Suomessa olivat huonon ja tietoisesti väärän politiikan seurausta.
 
Suomessa tehtiin 11 000 - 14 500 itsemurhaa 1990-luvun laman takia.
 

Kuvottavaa syyllistämistä?

Ajattelin olla ottamatta kantaa tähän kammottavaan tapahtumaan, joka tapahtui Turussa perjantaina 19. elokuuta 2017. Mutta, näköjään on pakko, vaikka haluaisin unohtaa sen mahdollisimman nopeasti.

 

Poliitikkojen maltti petti "katupartiointi" -kohussa; asiatonta mustamaalaamista

*

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen otti loppiaisen alla kantaa tapetille jälleen kerran nousseisiin vapaaehtoisiin ”katupartioihin”. 

Kannanotto oli tyynen ammatillinen, eikä siinä korkea poliisiviranomainen – aivan oikein – lähtenyt leimaamaan kaikkia turvallisuudesta ja lähipiirin vakaudesta kiinnostuneita. 

Täytyykö suvaitsevaisuutta suvaita?

Suvaitsevainen. Kuinka tuo ennen niin hyvältä kuulostanut sana alkaakin kuulostamaan joltain joka saa voimaan pahoin.

Ennen suvaitsevainen oli sankari, tänään sana on rapaantunut pahasti. Jos mennään sanan taakse, mitä se tarkoittaa? Suvaita. En tullut itse ajatelleeksi kuinka negatiivinen lataus sanaan on kuulunut jo aiemmin: suvaita eli kestää, sietää ja pystyä elämään jonkin haitan kanssa. Sitähän se on, suvaita. Sietää erilaisuutta. Historiallisesta näkökulmasta suvaita on merkinnyt aina jonkin vastenmielisen tai vastakkaisen sietämistä.

Kenen syy seksuaalirikos on?

Laivoilla tapahtuneisiin raiskauksiin liittyen alkoi taas keskustelu uhrin syyllistämisestä. Sama aihe pomppaa esille aina silloin tällöin ja aiheuttaa eri asteista liikehdintään. Käydään keskustelua siitä, onko kyse uhrin syyllistämisestä vai ennalta estävästä rikoksia vähentävästä valistamisesta. Aihe ei rajoitu pelkästään naisuhrien syyllistämiseen ja pienikin vivahde-ero lausunnossa tai sen ajankohdassa voi kääntää lausuman asiallisesta asiattomaksi. Selvää kuitenkin pitäisi olla, että seksuaalirikos on aina tekijän syy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä