Esa-Jussi Salminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomi-Venäjä-Seura

Vertailussa: Suomi-Ruotsi-seura /Suomi-Venäjä-seura /Suomi-seura

"Поздравляю! Onneksi olkoon!" Suomi - Venäjä -seuran jäsenlehti Kontakt rinnastaa E Heinäluoman ja P Lehtomäen saamat V Putinin ystävyyspalkinnot sarkastisesti Stalinin Kekkoselle myöntämiin alamaisprenikoihin* ja vinkkaa Karjalan palautusta suurlähettiläs Kuznetsoville Suomi100-juhlavuoden extranumerossaan?

Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin typistys jatkuu

 

Edellisessä aihetta käsittelevässä blogikirjoituksessani raportoin lyhyesti, miten Udmurt Ken'eš valitsi ylhäältä annetun yleisvenäläisen suosituksen / määräyksen vuoksi kongressiin normaalin 20 hengen delegaation sijasta vain 5 henkeä. Sinänsä ei ole mitään yllättävää siinä, että päätetään sopeutua ja tehdä niin kuin käsketään. 


Virolainen MAFUNin tunnettu aktiivi Oliver Loode kirjoitti aiheesta myös: http://uralistica.com/profiles/blogs/udmurts-and-the-erosion-of-national...

Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi Udmurtiasta nähtynä

 


Udmurttien kansankokous järjestettiin yllättäen aiemmin aiottua aikaisemmin, 11.-12. helmikuuta. Koska toimin nyt Udmurtian valtionyliopiston lehtorina, kollegani kutsui minut torstain 11. helmikuuta Udmurtian kansallisteatteriin illan konserttiin, joka liittyi kokouksen ohjelmaan.

Venäjällä virinneet propagandahyökkäykset suomalais-ugrilaisia kansoja vastaan

Tätä en ikinä olisi halunnut joutua kirjoittamaan. Olen aina pyrkinyt keskittymään yhteistyöhön niiden tahojen kanssa, jotka toimivat sukukansojen hyväksi tehokkaasti ja myönteisessä hengessä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Nyt kuitenkin on pakko ottaa tarkasteluun käsittämättömät hyökkäykset Venäjällä suomalais-ugrilaisten kansojen pyrkimyksiä ja suomalais-ugrilaista yhteistyötä vastaan. Kyse ei enää ole yksittäistapauksista, vaan selkeästi yleisestä tendenssistä.
Tässä ensiksi muutamia esimerkkejä viime ajoilta.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä