Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi Lahdessa

Edellisen blogini johdosta


Edellisessä blogissani kerroin muutamia kuivia faktoja suomalais-ugrilaisten kansojen tapahtumien ja yhteistyön häirinnästä Venäjällä. 


Kukaan täältä Iževskissä ei ole kommentoinut asiaan yhtään mitään, ei ylipäänsä kukaan Venäjältä. Miksi olisikaan, kun lähes kaikista mainitsemistani asioista on täällä tai nettijulkaisuissa kirjoitettu avoimesti ja seikkaperäisesti pitkiä analyyseja venäjäksi. 

IFUSCO siirtyi Siperiasta Helsinkiin - miksi?


Tämän vuoden IFUSCO, suomalais-ugrilaisten opiskelijoiden (tai paremmin olisi fennougristiikan opiskelijoiden) jokavuotinen perinteinen konferenssi oli määrä järjestää tänä vuonna huhtikuussa Hanty-Mansijkissa, ensimmäistä kertaa Siperiassa. Saksassa 1984 alkanut perinne on jatkunut katkeamatta ja ensi kertaa IFUSCO oli Venäjällä vuonna 1999 Syktyvkarissa. Sittemmin se on ollut myös Iževskissä, Saranskissa, Joškar-Olassa ja toistamisenkiin Syktyvkarissa.

Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin typistys jatkuu

 

Edellisessä aihetta käsittelevässä blogikirjoituksessani raportoin lyhyesti, miten Udmurt Ken'eš valitsi ylhäältä annetun yleisvenäläisen suosituksen / määräyksen vuoksi kongressiin normaalin 20 hengen delegaation sijasta vain 5 henkeä. Sinänsä ei ole mitään yllättävää siinä, että päätetään sopeutua ja tehdä niin kuin käsketään. 


Virolainen MAFUNin tunnettu aktiivi Oliver Loode kirjoitti aiheesta myös: http://uralistica.com/profiles/blogs/udmurts-and-the-erosion-of-national...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä