Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalipäivän mietteitä

Olen ensimmäistä kertaa elämässäni ehdolla seurakuntavaaleissa. Miksi lähdin ehdokkaaksi? Syy ei ole poliittinen vaan se, että haluan päästä vaikuttamaan oman seurakunnan päätöksentekoihin. Olen huolissani siitä, mihin suuntaan kirkkomme on menossa. Kirkon pitäisi pystyä tekemään itsenäiset, Raamattuun perustuvat päätöksensä.

Miksi kuulua kirkkoon?

Seurakuntavaalit ovat ovella. En ole ehdolla, mutta moni muu onneksi on. Myös seurakunnissa tehdään paljon tärkeitä päätöksiä yhteisistä asioista ja verovaroista.

Poikani pääsi ripille tänä kesänä. Olemme siis nyt käyttäneet kirkollisverovaroja hiukan kotiin päin. Vantaalla veroprosentti on yksi.

Näin sinäkin äänestät seurakuntavaaleissa

Marraskuussa käydään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit. Niissä valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä, jotka päättävät sekä paikallisten seurakuntien arjesta, esimerkiksi työntekijöistä ja varainhoidosta että kirkolliskokousedustajista, jotka ratkaisevat koko kirkon suunnan. 

Tehdään seurakuntavaaleista äänestys homoparien kirkollisen vihkimisen puolesta

On tosiasia, etteivät monet koe seurakuntavaaleja itselleen läheiseksi eikä tärkeäksi. Siksi ne on helppo sivuuttaa ja jättää kokonaan huomioimatta. Kirkolliskokouksen torjuva suhtautuminen samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen osoittaa, ettei syksyn vaaleja kannata automaattisesti sivuuttaa. Vaikka vaaleilla ei ehkä olisikaan itselle suurta henkilökohtaista merkitystä, niin tuloksella voi olla lähimmäisillesi ja kanssaihmisillesi suurtakin suurempi merkitys.

 

Seurakuntavaalien tuloksista ja kirkon hyväksikäyttämisestä

Sain seurakuntavaaleissa 110 ääntä. Mahtava äänipotti on ainakin kaksi tai kolme kertaa suurempi kuin mitä uskalsin toivoa.

Kirkon johdon tulee ottaa poliittinen vastuu ja erota!

Kirkon johdon tulee ottaa poliittinen vastuu ja erota!

Kirkko saa syrjiä

Vihreän liikkeen jäsen Eve Rämö ihmettelee kirjoituksessaan seurakuntavaaleihin osallistuvien ehdokkaiden poliittisesti epäkorrekteja vaalilupauksia. Nimeltä mainitsematon ehdokas lupaa äänestäjilleen mm. lopettavansa kirkon myöntämät taloudelliset avustukset seksuaalivähemmistöihin kuuluville tahoille. Rämön mielestä on vähintääkin kauheaa, että kirkon rahallisia avustuksia voidaan rajata seksuaalisen suuntautumisen perusteella, jonka vuoksi hän vaatii kirkolta selviä toimia kyseisen syrjinnän estämiseksi.

Meidän kaikkien kirkko?

Yläkerran vanhoja laatikoita siivotessani törmäsin Kotikasvatusyhdistyksen äänenkannattajan, Koti-lehden uudenvuoden numeroon vuodelta 1946. Raskaissa sotakorvaustunnelmissa toimittaja totesi pääkirjoituksessaan,

….ettei meidän tulevissakaan kärsimyksissä tarvitse kulkea yksin. Kristus kulkee edellämme. Hän vastaa tästäkin vuodesta, joka nyt alkaa. On pimeää. Mutta ylhäältä loistaa valo. Kristus – Suomen valo,  maailman valo.

Seurakuntavaalit on kirkollisvaalit: Kirkon suunta päätetään nyt

Suomalaisille tuottaa vaikeuksia erottaa toisistaan kotiseurakunta, evankelis-luterilainen kirkko ja Päivi Räsänen. Kun sisäministeri sanoo oikeastaan mitään, nousee eroakirkosta.fi -sivuston kävijämäärä taas kattoon. Monesti syytetään isoa ja mystistä kirkkoa jostain, mutta ei sitten osata kertoa, että kuka tai mikä siellä kirkon asioista oikein päättää. Koska meillä ei ole paavia eikä Lutherin teesejä, niin mistäpä nämä toisistaan erottaisi. Mistä siis kirkon suunnan voisi mitenkään tietää? No, tämän syksyn äänestystuloksestapa hyvinkin. 

SUOMESSA ON NYT KIRKOLLISVAALIT !

Suomen evankelis- luterilaisen KIRKON paikallisseurakunnissa ja seurakuntayhtymissä on menellään SEURAKUNTAVAALIT. Vaalien ennakkoäänestys on tällä viikolla. Äänestyspaikat näkyvät paikallisissa lehdissä ja muiden muassa PÄÄSKY -lehdessä. MIKÄ on sinulle tärkeintä seurakunnassa? Miksi kannattaa kuulua kirkkoon ?(kirkkoihin) Kuinka paljon käytät seurakunnan palveluja? Kuulutko kirkkoon? Et , ehkä kuulu, käytätkö sittenkin kirkon palveluja? Rovaniemen seurakunnan veroprosentti on 1,25. Mitä seurakunta tarjoaa? Kultturiarvoltaan arvokkaat rakennukset. Avioliittoon vihkiminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä