Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeuskäsitys

Hallussani on lapsipornoa

 

Viime aikojen ilahduttavimpia uutisia on se, että myöskään tuomioistuimen mukaan yksi tunnetuimmista Venäjän vainojen uhrien asian edistäjistä eli Juri Dmitrijev ei ole syyllinen häntä vastaan nostettuihin oikeusjuttuihin.


Häntä syytettiin sillä perusteella, että hänellä oli pienestä kasvattityttärestään hallussaan kuvia, joissa tällä ei ollut rihman kiertämää päällään. Hetkinen, eikös yleensä rikoksella ole uhri ja todistajat? Rikostutkimuksen tärkein osa on uhrin kuuleminen. Mistään tällaisesta ei ole kuitenkaan tietoja liikkunut. 

Presidentin valinta - pukki kaalimaan vartijaksi

 

”Hallitus antoi soten valmistelun ryssineelle Tuomas Pöystille palkintoviran vailla ansioita, kirjoittaa Olli Ainola. Lakiesitys soten valinnanvapaudesta lensi kuin bumerangi takaisin hallitukselle. Valtiosääntöasiantuntijat haukkuivat poikkeuksellisesti jopa sen kieliasun.” (IL-Analyysi 30.6.)

 

Mikä on näin rajusti uuden oikeuskanslerin lyttäävän kritiikin tausta? Otetaan selvää.

 

Valtioneuvoston oikeuskansleri on korkein laillisuusvalvoja Suomessa, yhdessä eduskunnan oikeusasiamiehen kanssa.

 

Tuulivoimala liiallisen melun aiheuttajana

Tuulivoimaloiden meluun liittyen on Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa tehty tutkielma, joka keskittyy olemassaolevaan aineistoon tuulivoimamelua koskien. ”Tutkielma tarkastelee tuulivoimalan meluvaikutusten käsittelyä hallintotuomioistuinten oikeuskäytännössä.”

Vanhoista käräjätavoista ja oikeuskäsityksistä Ikaalisissa

Vanhoista käräjätavoista Ikaalisissa.  – Suomi100

Käräjäluutia ja moraalinvenyttäjiä – kansan syvien rivien oikeustajun lyhyt historia

*

1880-luvulla kestivät käräjät Ikaalisissa noin 30-33 päivää yhteen mittaan ja juttujen lukumäärä voi olla hyvän joukon toistatuhatta.  Varsinaisia käräjiä istuttiin yhdet syksyllä ja yhdet keväällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä