*

Esa-Jussi Salminen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaispuolue

Seinäjoen kepussa kuohuu – kaupunginvaltuutettu Katteluksen asema tukala

Allekirjoittanut on haastatellut keskustaa lähellä olevaa tahoa ja saanut haltuunsa keskustan sisäisessä jaossa olleen sähköpostin, jossa vaaditaan kaupunginvaltuutettu Piia Katteluksen (kesk.) eroa Seinäjoella keskustasta. Aihetta on käsitellyt Seinäjoen Keskustan kunnallisjärjestön johtokunta kokouksessaan 8.8.

Johtokunta huomauttaa, että asia ei ole heidän päätösvallassaan, mutta Suomen Keskusta rp:n omat säännöt kieltävät yksiselitteisesti kuulumisen toiseen puolueeseen. Kattelus itse kuuluu Ylistaron Keskustan paikallisyhdistykseen.

Tiedote

Arvon ystävät, seuraajat ja vastustajani

 

Olen päättänyt lähteä mukaan Kansalaispuolueen toimintaan. Kansalaispuolueeseen mukaan lähtööni on kolme perustavaa syytä. 

 

Ensinnäkin olen erittäin huolestunut Suomen tasavallan itsenäisyydestä ja lisääntyvistä itsenäisyyttä ja suvereeniteettia rapauttavista sitoumuksista. 

 

Toisekseen en ole kauhean tyytyväinen keskustan tapaan tehdä politiikkaa eduskunnassa ja hallituksessa. valtakunnan tason politiikassa on hylätty ne arvot, joiden pohjalle puolue on aikanaan rakennettu. 

Keskustan rivit rakoilevat

Tammikuussa kainuulaistaustainen Vantaalla asuva keskustalainen politiikko Sami Kilpeläinen ilmoitti liittyvänsä Väyrysen perustaman kansalaispuolueen jäseneksi pysyen samalla myös Keskustan jäsenenä ja Keskustan ylintä päätösvaltaa käyttävässä puoluevaltuustossa.

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/sami-kilpelainen-kan...

Väyrysen vastustajilla oudon huteria argumentteja

Paavo Väyrynen on nyt tehnyt sen, mitä monet ovat toivoneet, jotkut ehkä pelänneet ja jotkut taas naureskellenkin veikkailleet. Puhun tietenkin presidenttiehdokkuudesta, tai siis suostumuksesta siihen, mikäli kannattajakortteja ehditään saada riittävästi joulukuuhun mennessä.

Alueiden ja ihmisten välinen epätasa-arvo on korjattava

Suomalaisten arkielämään kohdistuu hurjia muutoksia ja kaivattua vakautta on valitettavan vähän.  Kolme isoa asiaa mullistaa maailmaa: globalisaatio, urbanisaatio ja digitalisaatio. Politiikassa kansainvälistymisen tuomia työpaikkojen katoamisia tai kaupunkiin valtion toimin kiihdytettävän muuttoliikkeen haittoja maaseutualueille saati digitalisaatiosta johtuvan teknologian hävittämiä useita työtehtäviä tai ainakin monien perinteisten palvelualojen työtarpeiden vähenemisiä, ei juuri Suomen yhteiskunnallisessa keskustelussa ole toimenpitein huomioitu.

Vanhojen poliittisten pelien aika on ohi

Suomessa yli 40 prosenttia ihmisistä on kyllästynyt valtapuolueisiin ja protestoivat vaaleissa jättämällä äänestämättä. Politiikkaan kaivataan rehellistä otetta ja keskittymistä ihmisten asioihin valtapelien sijaan.

Timo ja minä

Olemme Timo Soinin kanssa kohtalontovereita. Olemme kumpikin menettäneet juuriltaan alkiolaisen puolueemme. Minä menetin oman puolueeni Keskustan liberaaleille, Timo omansa halla-aholaisille.

Keskustassa liberaalit onnistuivat valtauksessaan jo vuoden 2010 puoluekokouksessa. Seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa puolue koki tähänastisen historiansa suurimman vaalitappion.

Vuoden 2012 presidentinvaalien kautta Keskusta pystyi palaamaan suurten puolueiden sarjaan. Viime eduskuntavaalien jälkeen kaiken vallan ottivat jälleen liberaalit.

Joko Sipilä on polvillaan Väyrysen edessä?

Niin siinä sitten kävi, että perussuomalaisten halla-aholainen siipi otti ja kaatoi hallituksen viikonloppuna Jyväskylässä. Elämmekin lähipäivät mielenkiintoisia aikoja kotimaan politiikan saralla. Mikäli nykyisestä eduskunnasta saadaan kasaan uusi enemmistöhallitus, niin se tulee olemaan kaikessa ristiriitaisuudessaan aivan järkyttävä sekametelisoppa.

Markka palaa maksuvälineeksi

Kansalaispuolue julkaisee tänään, Snellmanin päivänä ja suomalaisuuden päivänä, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 10 markan juhlarahakkeen. Sitä myydään 10 euron hintaan. Tuotot käytetään puolueen toiminnan rahoittamiseen.

Juhlarahaketta myydään Kansalaispuolueen järjestämissä tilaisuuksissa ja Pohjanrannan verkkokaupan (www.pohjanranta.com) kautta. Pohjanranta Oy hyväksyy kokeilumielessä rahakkeen maksuvälineenä 10 euron nimellishintaan. Muut yritykset voivat halutessaan tehdä samoin.

Luukulta luukulle juoksuttaminen on loputtava

Suomalainen terveydenhuolto on kovien aikojen edessä. Vuonna 2020 arvioidaan ikäihmisiä Suomessa olevan jo noin 60 % väestöstä, ja työssäkäyvien osuus väestöstä tulee olemaan vain vajaa kolmannes. Tämän vajaan kolmanneksen on työllään pystyttävä pitämään yhteiskunnan palvelut toiminnassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä