Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Havainnot todellisuudesta

Tutkijat erimielisiä ilmastonmuutoksesta: Noitavainot vaarantavat vapaan tieteen

Jos uskaltautuu kyselemään mihin perustuvat ja kuinka uskottavia ovat väitteet ilmaston lämpenemisestä ja sen katastrofaalisista seurauksista, kehotetaan nopeasti lopettamaan kysely koska lähes kaikki tutkijat ovat kuulemma yhtä mieltä, että ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen aiheuttaa nopeasti ympäristökatastrofin.

Tiede on kuulemma osoittanut asian lopullisesti ja on typerää jatkaa kyselyä. Jos kuitenkin kyselyä perusteluista rohkenee jatkaa, kyseenalaistetaan helposti kysyjän motiivit ja älykkyysosamäärä.

Virtuaalinen vs. todellinen ilmasto

Ilmastokokous Etelä-Koreassa on edennyt yhteenvedon tekemiseen ja maanantaina 8. lokakuuta saamme raportit luettaviksi.

http://enb.iisd.org/climate/ipcc48/5oct.html

Yllä olevasta linkistä voi käydä selaamassa kulloiselta päivältä kokouksen osanottajista otetuista valokuvista. Suomea edusti Pirkko Heikinheimo, kuva.

Koko maailma oli paikalla, ja raporttia työstettiin vielä osanottajien toimesta, varmaan raportti on nyt hyvä julkaistavaksi.

Havaintoihin perustuva todellisuus

Kokemukseni monitieteellisten, metallurgisten ongelmien ratkaisuista on, että niitä on vaikea ja jopa mahdoton hakea, ellei ensin ole selvittänyt todellisuutta, minkälaisesta ongelmasta on kysymys. Esimerkiksi laatu- tai tuottavuusongelma metallurgisessa teollisuudessa edellyttää usein koko tuotantoprosessin läpikäymistä ennenkuin varsinainen syy tai mahdolliset useammat syyt ilmenevät. Todetun syyn asianmukainen poistaminen on sitten vielä ihan oma asiansa, missä tutkijan asiantuntemus ja todellisuudesta tehtävät havainnot ja mahdolliset, tarvittavat testit ovat avainasioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä