Esa-Jussi Salminen

Kaikki blogit puheenaiheesta äänestäjät

Hjallis, suoraan sanottuna.

Taas ne vaalit on tulossa ja meidän tulee löytää motivoituneita ehdokkaita asioitamme hoitamaan.  Voihan siinä niinkin käydä, että sen äänensä antaa henkilölle jonka tarkoitus onkin ensisijaisesti  oman suuren egonsa pullistaminen.  

Eikö Hjallis Harkimokin ollut jonkin tasoinen ääniharava eduskuntaan noustessaan ja toi tulosta kokomukselle.

Mitkä olivat hänen motiivinsa lähteä ehdokkaaksi? 

Vihreiden maakuntakohtainen kannatus ja muutos

BLOGIPOHJAN VUOKSI KUVA JÄÄ INHAN PIENEKSI. KLIKKAA TOKI ISOMMAKSI.

Kansallisen väsymyksen puol(ue)esta, tervehdys!

Blogin venäjänkielinen versio löytyy suomenkielisen version alta / Версия блога на русском языке расположена под финским текстом

Puoluekuri demokratian irvikuva

Olen aina ollut vastaan termiä "puoluekuri". Se on lempeä ilmaus diktatuurista. Vaaleissa valitulla ihmisellä on puolueen silmäätekevien mielestä väärä mielipide joten joudut pakenemaan saniteettitiloihin äänestyksen ajaksi tai olemaan "sairas"... Olen avioimesti kehunut ja julistanut, ettei vihreillä ole puoluekuria, vaan siellä saa tuoda oman näkökantansa ilmi kunhan muut ovat tietoisia kannastasi. 

 

Demokratian myyttejä 1: jokainen ääni on merkitsevä

"Jokainen ääni on tärkeä!", "Käy äänestämässä!", "Sinun äänesi ratkaisee!". Tuollaisia, ja vastaavanlaisia iskulauseita kuulee joka puolelta aina vaalien lähestyessä. Sanoma on, että jokainen ääni on merkitsevä. Se on totta -- yhden kolmasmiljoonasosan verran, jos puhutaan Suomen eduskuntavaaleista. Eli yhdellä äänellä on 0,00003% vaikutus lopputulokseen. Tuollainen vaikutus on käytännössä sama kuin nolla. Mahdollisuus sille, että sinun äänesi ratkaisee, on häviävän pieni.

Pelätäänkö Soinia enemmän kuin Jumalaa?

Olen ihmetellyt jo kauan Perussuomalaisen puolueen johdon pelisilmää: Eihän hallitukseen menty vain yhdeksi hallituskaudeksi? Ei Suomea pelasteta neljässä vuodessa. Sen, että hallitustyössä joutuu tekemään kompromissejä, äänestäjät kyllä ymmärtävät. Mutta jos kompromissejä sanotaan Perussuomalaisten linjaksi, silloin kannatus rapisee nopeasti. Erityisen nopeaa se on siksi, koska Perussuomalaisten äänestäjäkunta on suurelta osin liikkuvia äänestäjiä ja herkästi nukkumaan jääviä äänestäjiä.

Lämmin kiitos äänestäjilleni

Kiitos kaikille äänestäjilleni luottamuksesta! Äänenne eivät menneet hukkaan, vaan tulivat tarpeeseen.Aion jatkaa vaikuttamistyötä tärkeiden asioiden vuoksi myös tulevaisuudessa, tästä kaikesta rohkaistuneena.

Savo-karjalan vaalipiirissä ei toteudu demokratia

Itä-Suomessa yhdistettiin neljä vaalipiiriä kahdeksi piiriksi. Aiemmin Pohjois-Savossa 131369 äänestäjää valitsi omat 9 kansanedustajaa. Vastaavasti Pohjois-Karjalassa 87185 äänestäjää valitsi 6 edustajaa. 
Nyt tulevissa vaaleissa nuo noin 220000 äänestäjää valitsee yhteiset 16 kansanedustajaa. Vuoden 2011 vaaleissa tarvittiin vertailuluvuksi 11092 tullakseen valituksi. Nyt tulevissa vaaleissa siihen riittää vertailuluku noin 7500.

Ei teitä kannata äänestää

"Ei mun kannata teitä äänestää kun ette kuitenkaan pääse läpi." "Te ootte sellaisia nörttejä kaikki."

 

Kenelle valtapuolueiden ehdokkaat puhuvat?

Nämä ovat olleet ihmeellisimmät vaalit sitten minun miesmuistini. Kaikki ehdokkaat huutaen esittelevät leikkauslistojaan ja suorastaan kilpailevat sillä, kuka köyhää kovimmin kurittaisi.

Tai sitten puhutaan läheisesti itseä koskevasta asiasta: Vaaditaan esimerkiksi lisää kulttuuria ja taidetta ikään kuin ei ymmärrettäisi, että harjoittaakseen tieteitä ja taiteita, ihmisen pitää syödä, juoda, pukeutua ja asua. Lisääntyä pitäisi myös. Elämän tarkoitus on elämä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä