Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 47 min 47 s sitten

Tulevalta eläkepomolta neuvo naisille: Mene pian lapsen saamisen jälkeen töihin ja vältä pitkiä perhevapaita

1 tunti 10 min ago

Nainen, mene pian lapsen saamisen jälkeen töihin ja vältä pitkiä perhevapaita. Näin sanoo Eläketurvakeskuksen tuleva toimitusjohtaja Mikko Kautto, kun Talouselämä kysyy häneltä, miten naisten eläkkeet saadaan nousemaan.

Nyt naisen keskimääräinen eläke, 1 499 euroa, on 400 euroa pienempi kuin miehen vastaava eläke.

Sri Lankan iskut vaatineet lähes 300 uhria - Poliisi varoitti 10 päivää sitten

1 tunti 38 min ago

Sri Lankan sunnuntain iskuissa kuolonuhrien määrä on noussut 290 ihmiseen ja haavoittuneita yli 500. Kuolleiden joukossa on useita eri kansalaisia.

Sunnuntai-aamuna ympäri Sri Lankaa kirkoissa ja turistien suosimissa hotelleissa räjähti. Pommeja oli yhteensä kahdeksan, joista suurin osa räjähti aikaisin aamulla Suomen aikaa.

Lisäksi pääkaupunki Colombon lentokentälle johtavalta tieltä löydettiin sunnuntai-iltana kotitekoinen pommi, jonka maan ilmailuviranomaiset tekivät vaarattomaksi.

Petteri Orpo: ”En ole lipsumassa talouskurista”

2 tuntia 21 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oikoo julkisuudessa hämmästystä herättänyttä Helsingin Sanomien tulkintaa, jonka mukaan kokoomus olisi valmis lisäämään valtion velanottoa. 

”En ole lipsumassa talouskurista. Toimittaja veti mutkia suoraksi. Vain siinä tapauksessa voi velkaantumista hetkellisesti sietää, että sovitaan todennetuista oikeista työllisyyttä lisäävistä rakenteellisista uudistuksista, jotka tuovat talouskasvua ja lisäävät työllisyyttä”, Orpo tviittasi sunnuntaina. 

Venäjän reaktio Ukrainan vaalitulokseen: ”Minulla ei ole mitään illuusioita”

2 tuntia 52 min ago

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev sanoo pitävänsä Ukrainan ja Venäjän suhteiden paranemista mahdollisena Ukrainan presidentinvaalien jälkeen.

Ukrainan uudeksi presidentiksi nousee näyttelijä Volodomir Zelensky, joka vaalikampanjassaan linjasi haluavansa viedä Ukrainan lähemmäs Euroopan unionia.

Nyt tuli Jussi Halla-ahon ratkaisu: ”Otan kansanedustajan tehtävät vastaan 3.7.”

3 tuntia 33 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo jatkavansa kuluvan vaalikauden loppuun Euroopan parlamentissa. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ottaa kansanedustajan paikkansa vastaan 3. heinäkuuta.

”Olen päättänyt istua tämän kauden loppuun Euroopan parlamentissa, ja otan kansanedustajan tehtävät muodollisesti vastaan 3.7. Ratkaisu ei vaikuta minun tai perussuomalaisten edellytyksiin osallistua hallitustunnusteluihin tai –neuvotteluihin”, Halla-aho sanoo tiedotteessaan.

Kanalayrittäjä avautuu lihakeskustelusta: ”Suurinta ääntä siinä pitävät marginaalit – Obelixit ja telaketjuvegaanit”

3 tuntia 43 min ago

Kanalayrittäjä Mikko Välttilä arvostelee kovin sanoin Suomessa käytävää keskustelua lihan syönnistä. Samalla hän kertoo itse puolittaneen lihan kulutuksensa. 

”Ukraina todisti jälleen kerran olevansa vapaa ja demokraattinen”

4 tuntia 23 min ago

Näyttelijä Volodomir Zelensky on voittanut Ukrainan presidentinvaalit. Hän on saamassa reilun 73 prosentin kannatuksen, kun äänistä on BBC:n mukaan laskettu 93 prosenttia. Istuva presidentti Petro Poroshenko on saamassa 25 prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti Ukrainassa on 62,3 prosenttia, mitä pidetään merkittävän korkeana.

”Se on äänestäjien sumuttamista” - Hjallis Harkimo avautuu vaaleista IL-blogissa

21.4.2019 19:41

Liike Nytin kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kieltäisi vaaliliitot puolueiden välillä.

Pikkuleijonat hävisi taas – putoamissarja uhkaa

21.4.2019 19:27

Suomella ei ole mennyt maailmanmestaruuden puolustaminen putkeen jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsissa. Sunnuntaina Suomi hävisi Tshekille 2-4 ja jatkaa kolmen ottelukierroksen jälkeen nollakerhossa.

Tshekin Martin Lang maalasi joukkueensa johtoon jo 37 sekunnin jälkeen. Patrik Puistola tasoitti toisessa erässä 1-1:een, mutta Filip Kofferin maalin jälkeen Pikkuleijonat ei enää tasoihin noussut.

Tshekki teki kolmannessa erässä kaksi maalia. Lopussa tshekkipelaaja maalasi omiin kaunistellen suomalaisten tappiolukemia.

Tutkija HBL:ssa: Eduskuntavaaleissa ainakin 5 poikkeuksellista tulosta – ”Entä jos Pekka Haavistosta tehtäisiin pääministeri?”

21.4.2019 18:52

Valtio-opin emeritusprofessori Göran Djupsund listaa viisi poikkeuksellista piirrettä viime sunnuntaina eduskuntavaaleista: uudessa eduskunnassa on poikkeuksellisen monta naista, äänestysprosentti oli korkein sitten vuoden 1991, yksikään puolue ei saanut yli 20 prosentin kannatusta, keskustan tulos oli huonoin yli sataan vuoteen ja perussuomalaiset oli lähellä nousta suurimmaksi puolueeksi.

Juha Sipilä Sri Lankan iskuista: ”Olen surullinen”

21.4.2019 14:51

Toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (sin) tuomitsevat Sri Lankasssa sunnuntaina tehdyt iskut.

”Olen surullinen Sri Lankassa pääsiäissunnuntaina tehtyjen iskujen vuoksi. Seuraamme tilannetta tarkasti. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona”, Sipilä tviittasi sunnuntaina.

 

Politico: ”Ukrainan vaalien suuri voittaja on Vladimir Putin”

21.4.2019 12:30

Ukrainalaiset äänestävät tänään sunnuntaina presidentinvaalien toisella kierroksella. Vastakkain ovat istuva presidentti Petro Porshenko ja näyttelijä Volodomir Zelensky.

Kyivpostin julkaiseman tuoreimman gallupin mukaan Zelenskyn odotetaan saavan jopa noin 73 prosenttia äänistä.

Sri Lankassa lomaileva suomalaisturisti: ”Tällä hetkellä näyttää ihan normaalilta ulkona”

21.4.2019 11:24

Yli sadan ihmisen pelätään kuolleen ja 400 loukkaantuneen Sri Lankan saarelle tehdyissä useissa pommi-iskuissa.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan räjähdyksiä oli kuusi eri puolilla Sri Lankaa. Kolme iskuista tapahtui pääkaupunki Colombossa sijaitseviin turistien suosimiin Cinnamon Grand, Shangri-La ja Kingsbury -nimisiin viiden tähden hotelleihin.

Myös Colombossa sijaitsevaan kirkkoon hyökättiin. Lisäksi länsirannikolla sijaitsevaan Negombon ja itärannikolla sijaitsevan Batticaloan kaupunkien kirkkoihin on isketty.

Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

21.4.2019 11:04

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi vanhoja blogikirjoituksiaan lauantai-iltana eri Twitter-keskusteluissa. Hän myöntää, että osa blogeista julkisuuteen nostetuista sitaateista on ”tyhmiä ja harkitsemattomia”.

”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”, hän sanoo.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Eduskunnasta pudonnut Toimi Kankaanniemi: ”Perussuomalaisten vaalitulos yllätti”

21.4.2019 10:22

Eduskunnasta viime sunnuntain vaaleissa pudonnut perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi kertoo arvioineensa perussuomalaisen puolueen hajotessa vuonna 2017, että sen enempää eronneet kuin puolueeseen jääneetkään eivät selviä tilanteesta.

Nyt hän sanoo olleensa oikeassa ja väärässä.

”Murhia, sekasortoa ja anarkiaa” – Ainakin 100 kuollut Sri Lankan räjähdyksissä

21.4.2019 09:53

Ainakin 100 ihmistä on kuollut Sri Lankassa kirkkoihin ja hotelleihin kohdistuneissa räjähdyksissä. BBC uutisoi kuudesta eri räjähdyksestä.

Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on yli 200.

”Erittäin koordinoiduilta vaikuttavat iskut ovat aiheuttaneet murhia, sekasortoa ja anarkiaa. Moni viaton ihminen on kuollut”, Sri Lankan valtiovarainministeri Mangaka Samaraweera kommentoi BBC:n mukaan.

Sri Lankan hallitus on kutsuttu hätäkokoukseen armeijan edustajien kanssa tapahtumien vuoksi. 

Edis Tatli tyrmättiin New Yorkissa

21.4.2019 09:44

Edis Tatli hävisi nyrkkeilyn ammattilaisottelun New Yorkin Madison Square Gardenissa lauantaina. Yhdysvaltalainen Teofimo Lopez tyrmäsi Tatlin.

Kamppailu päättyi viidennessä erässä. Lopezin vahva isku osui Tatlin kylkeen ja tiputti tämän kanveesiin. Lukua laskettiin loppuun saakka. Tatli piteli polviasennossa kylkeään, eikä enää noussut.

Lopez hallitsi ottelua alussa hienokseltaan. Tatli muutti ottelun edetessä taktiikkaansa hyökkäävämmäksi, mikä osaltaan auttoi Lopezia ratkaisemaan ottelun.

CMI: ”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme”

21.4.2019 09:25

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative eli CMI kertoo sdp:n kansanedustajaksi valitun Hussein al-Taeen nauttivan edelleen järjestön luottamusta.

”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme konfliktinratkaisun asiantuntijana”, järjestö kertoo Twitterissä ja STT:lle antamassaan lausunnossa.

Kärpät aloitti finaalit voitolla: ”Marginaalit olivat pienet”

20.4.2019 22:00

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja alkoi lauantaina Oulussa. Kärpät voitti HPK:n 4-1, mutta numeroista huolimatta peli oli hyvin tasainen.

Kärppien slovakialaispelaaja Michal Kristof teki kolmannen erän puolivälissä ottelun voittomaalin. Sen jälkeen Kärpät osui kahdesti tyhjiin.

- Tosi tiukka peli, HPK:llakin oli omat hetkensä. Silloin Veini (maalivahti Vehviläinen) oli mies paikallaan, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner lehdistötilaisuudessa.

Manner kehui Raksilan hallin tunnelmaa.

Sari Essayahin ”kaikkein kummallisin” suunnitelma puhuttaa - Näin hän vastaa: ”Missä tässä on peli?”

20.4.2019 15:58

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah perustelee tuplaehdokkuuttaan sillä, että on eurovaaleissa hakemassa paikka ensi sijaisesti puolueelle, ei itselleen. Hän oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa ja tuli valituksi.

Esssayah on lisäksi ilmoittanut, että on valmis ottamaan europarlamentaarikon paikan vastaan Suomen EU-puheenjohtajakauden ajaksi jos kd ei ole mukana uudessa hallituksessa. Tämä on aiheuttanut paljon keskustelua pääsiäisen aikana, ja moni on ihmetellyt Essayahin linjausta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset