Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Kokoomuksen hölmö vaalikone

Päivän byrokraatin vaalikone oli epäilemättä noin 30 täyttämästäni vaalikoneesta suurin ja perusteellisin. Lisäksi siinä oli se hyvä puoli, että kysymysten taustalla olevia faktoja tai osia niistä oli seikkaperäisesti kerrottu. 

http://vaalikone.paivanbyrokraatti.fi/

Tähän ne hyvät puolet sitten loppuvatkin valitettavasti.

Vaalikonekutsussa kerrottiin näin:

"Vaalikoneemme sisältää 110 syväluotaavaa kysymystä taloudesta, verotuksesta, byrokratiasta, alkoholipolitiikasta, ulkopolitiikasta, EU:sta, maahanmuutosta, liikenteestä, työstä, sosiaaliturvasta, tasa-arvosta, sananvapaudesta, turvallisuudesta, maanpuolustuksesta, ympäristöstä ja energiasta. Vaalikone on työläämpi kuin muiden medioiden kevyet ja viihteelliset versiot, mutta antaa vastapainoksi paremman kuvan ehdokkaan merkityksellisestä poliittisesta ajattelusta. Toisaalta, jos virta loppuu tätä vaalikonetta täyttäessä kesken, niin taatusti se loppuu myös ensi vaalikauden SOTE-väännöissäkin. "

Voin kertoa, että oli se työläämpi kuin muut, mutta ei työtä vaikeampaa. Itse tekstintuottamisen  ja -käsittelyn intohimoisena ammattilaisena en tässä vaalikoneessa saanut virtaani edes juuri vähennettyä, mutta kyllä siihen taisi kuusi tuntia mennä kun harkitsi jokaista kysymystä ja kirjoitti lähes jokaiseen kommentin. Taisi raskas 37 udmurttilaisen novellin käännösurakka olla erinomaista valmennusta...

Mutta jos haluatte niitä minun vastauksiani nähdä, selvittäkää itse miten se onnistuu: minusta näyttää siltä, että sitä varten äänestäjän tarvitsee ainakin vastata ensin kaikkiin kysymyksiin liukusysteemillä. Muuten ehdokkaita ei voi etsiä tai selata.

Sivu antaa ehdokkaiden vastausten perusteella suosituksia: lähes kaikki tietysti Kokoomuksesta. Aika tyhmä äänestäjien manipulointiyritys. Kyllä niitä suosituksia voisi antaa ilman tällaista vaalikonesumutusta. Hieno vaalikone sisältönsä puolesta, mutta hyvin käyttäjäepäystävällinen. Todella vahinko, että laatijoiden suurtyö menee lähes täysin hukkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Valitaan ehdokkaista joku työläimmän kautta ja jos pääsee läpi, sitten voikin äänestäjä todeta ryhmäkurin puraisseen kaikki mielipiteet kellokkaan sanelemaksi. Upeaa !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset