Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Suosion käyräni ponnahti sojottamaan taivaalle!

Etäkampanjaa tekevänä minulle on ensiarvoisen tärkeää saada jonkinlaista palautetta äänestäjiltä jollain muulla tavalla kuin toreilla heiltä sitä kuulemalla. 

Tässä asiassa on hienosti kunnostautunut Duunitorin vaalikone. https://duunitori.fi/vaalikone/suosituimmat

Sieltä voi tarkastaa, ketkä ovat vaalipiireittäin suosituimmat ehdokkaat, keitä vaalikone eniten suosittelee äänestäjille, eli keiden mielipiteet ovat yhteneväiset äänestäjien mielipiteiden kanssa. Olin hyvin yllättynyt kieltämättä, kun löysin itseni Keski-Suomesta toiselta sijalta. Tosin erinäistä yksittäistä myönteistä palautetta vaalikoneiden tiimoilta minulle on tullut jo aiemminkin.

Minua ilahdutti myös toisen Keski-Suomen ehdokkaamme kolmas sija. Lisäksi tämä suosituimmuustilasto antaa mielenkiintoisen kuvan työelämän osalta äänestäjille sopivista ehdokkaista: ei ole oikein mitään puoluetta, joka dominoisi. Ainakaan kuva ei vastaa tämänhetkisten galluppien antamaa kuvaa. Kärkiehdokkaissa on runsaasti esimerkiksi sinisiä ja muita pienpuolueiden ehdokkaita tasaisesti muiden puolueiden ehdokkaiden seassa.

Tätä voi tulkita ehkä monella tavalla. Tulee mieleen, että äänestetäänköhän sittenkään kovin usein asiapohjalta, vai ratkaiseeko enemmän yleinen mielikuva ehdokkaan puolueesta sekä pari tikun nenään nostettua vaalien tärkeintä teemaa. Vaaleissa kuitenkin on kysymys hyvin monesta asiasta, kaikesta, koska politiikka koskee kaikkia yhteisiä asioita. Asioita voi lisäksi tarkastella eri näkökulmista ja lähtökohdista hyvin eri tavoin.

On helpottavaa saada tilastotietoa siitä, että moni on samaa mieltä kanssani perustulosta, aktiivimallista ja siitä, että työehtoja ei saa huonontaa millään perusteella, esimerkiksi maksamalla ns. kuntouttavassa toiminnassa olevalle mitätöntä palkkaa vaikka hän tekisi samaa työtä kuin oikeaa palkkaa saavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset