Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Vaaliteemat lyhyesti

Kun tieto ehdokkuudestani vaaleissa levisi naamakirjassa, sain pian yksityisviestiä kannustajaltani eteläisestä Suomesta. Hän ei voi minua äänestää, mutta uskoo vakaasti minun pääsevän läpi. Jos en pääse läpi, syynä on kuulemma liika rehellisyyteni. Kiitän kehuista.

Itse uskon, että monet muutkin asiat vaikuttavat. Mutta jossain määrin tuttavani osui oikeaan. Samainen ihminen nimittäin uteli minulta lopuksi vaaliteemojani. Olin hämmästynyt ellen peräti hieman närkästynyt: tunnemme toisemme ainakin viisi vuotta ja hän on lukenut blogikirjoituksiani useinkin ja tietää varmasti, mitä puuhastelen yleensäkin. Siellähän ne teemat ovat!

Mutta todellakin, on myös vaaleihin osallistuvia ihmisiä, jotka keksivät erillisiä vaaliteemoja itselleen: voi olla että eivät tiedä yhteiskunnallisista asioista hölkäsen pöläystä tai ole niitä edes miettineet, mutta jotain on puserrettava, jotain joka houkuttelisi äänestäjiä. Aha, tätäkö varten siis joillakin on niin paljon niitä tukiryhmän kokouksia, joissa ei näytä syntyvän lasta eikä mitään.

On myös paljon ehdokkaita, jotka ylipäätään aktivoituvat vain vaalien alla. Tämä näkyy hyvin esimerkiksi täällä Uudessa Suomessa. Vaalien alla on ilmestynyt pitkä blogisarja, joka katkeaa kuin veitsellä leikaten vaalipäivään alkaakseen ehkä seuraavien vaalien lähestyessä. 

Itse aloin kirjoittaa tänne blogia vuonna 2014 ilman mitään ehdokkuutta. Tuli tarve purkaa kaikkea maailmalla kokemaani mielenkiintoista, varsinkin kun alan merkittävä lehti rupesi ilmestymään kerran kolmessa vuodessa entisen vuosivauhdin sijaan. Ensimmäinen olikin suurmenestys: raportti kokemuksistani vakoojana Nashi-nuorten leirillä Venäjällä.

Jos joku ei ole mitään kirjoituksiani lukenut, tässä tiivistelmä niistä eli aiheeni, jotka vaaliehdokkuuden johdosta ovat nyt myös vaaliteemojani. Laitan kustakin vain yhden esimerkin, koska en edes itse tiedä, kuinka paljon kirjoituksia minulla on vaikkapa sukukansoista:

1. Perustulo!

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253046-aktiivimalli-on...


2. Sukukansat pelastetaan!

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226868-sukukansojen-ki...


3. Maailman varjelu ihmisten aiheuttamilta saasteilta ja muutoksilta edellyttää globaalin läpipaskokulttuurimme järkeistämistä!

(tähän aiheeseen parhaat blogit ovat vasta tulossa)


4. Huijarit nitistettävä!

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271369-laitan-kuoleman...

http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167685-puhelinmyynti-y...

 

En näe mitään mieltä siinä, että keksisin erikseen vaaliteemoja. En halua valehdella, että olen vaikkapa soteihminen, koska en todellakaan ole vielä perehtynyt soteuudistuksen teknisiin vatvomisiin: uskon, että äänestäjät näkisivät heti huijauksen läpi ja jos eivät näkisi, en tiedä haluaisinko ääniä sellaisilta ihmisiltä. Toki perehdyn eduskunnassa siihen mihin pitää.

Vaalikoneissa joutuu jo nyt vastaamaan kaikkeen maan ja taivaan väliltä: valistuneet arvaukseni asiasta kuin asiasta löytyvät sieltä. Yksi poliitikon ja jo ehdokkaana olon parhaista anneista on se, että joutuu perehtymään myös uusiin asioihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ihmiset eivät tunne Piraattipuoluetta. Ainakin jos lukee puolueohjelmaa luulisi kannatusta löytyvän: https://piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma/

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Näin on, minulla itsellänikin riittää puolueohjelmassa tankkaamista. Sekä muissa ohjelmissamme. Pitää miettiä uusia keinoja ja tyylejä saada politiikkaa tunnetuksi sortumatta pikavoittoja tavoittelevaan perinteiseen populismiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset