Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Keski-Suomen piraatit

Keski-Suomen piraateilta voi hyvällä odottaa hyvää menestystä näissä vaaleissa. Tässä lyhyesti kertaus miksi.

Piraattipuolue sai vuoden 2017 kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa valtuutetun kaupunginvaltuustoon Helsingissä ja Jyväskylässä, Espooseen varavaltuutetun.

Kannatuksen nousu oli huimaa monissa muissakin kaupungeissa. Nyt valtuutettuja ovat Petrus Pennanen Helsingissä ja Arto Lampila Jyväskylässä.

Arto Lampila (53) on ehdokkaista ainoa nykyinen valtuutettu ja siten ennustuksissa luonnollisesti korkealla: hänhän sai Jyväskylän piraateista eniten ääniä kaksi vuotta sitten.  Arto on lisäksi puolueen pitkäaikainen varapuheenjohtaja. Hän ottaa politiikassa aidosti huomioon kaikki työtoverinsa, kuuntelee ja yrittää keksiä ratkaisuja. Arton vahvuus on liberaalin talouspolitiikan tuntemus.

Jonna Purojärvi (56) on myös Piraattipuolueen eliittiä ja kokenut työmyyrä: hän oli puoluejohtajana vuonna 2017 johdattaen joukkonsa historialliseen vaalivoittoon kuntavaaleissa. Hän on tehnyt paljon kovaa työtä sen eteen, että Piraattipuolue kehittyy ja kasvaa. Hänen näkemyksensä varsinkin demokratian kehittämisestä kansalaisia osallistavaan suuntaan ovat erittäin hyviä. 

Eetu Rantakangas (57) on Piraattipuolueen pitkäaikainen vaikuttaja ja vaalien konkari, joka on toiminut Piraattinuoren puheenjohtajana. Hän on tällä hetkellä Keski-Suomen piraattien puheenjohtaja.

Miika Hämynen (52) sai vaalipiirin piraateista vuoden 2015 vaaleissa toiseksi eniten ääniä Lampilan jälkeen. Hän on toiminut puolueessa jo pitkään monessa roolissa, mm. osallistunut puolueohjelmien sekä puolueen vaaliohjelmien kirjoittamiseen. https://piraattipuolue.fi/ihmiset/miika-hamynen/

Matti Eskelinen (50) on myös ollut ehdokkaana useita kertoja aikaisemmin, myös eduskuntavaaleissa. 

Riku Martikkala (54) on tällä hetkellä Piraattinuorten varapuheenjohtaja. Hän on törmännyt alunperin piraatteihin muutama vuosi sitten tietotekniikkaharrastuksensa parissa. https://piraattipuolue.fi/ihmiset/riku-martikkala/

Mikko Hiironen (51) on myös ehdokkaana Jyväskylästä.

Tapani Parkkinen (55) tuo jyväskyläläiseen ehdokasjoukkoon näkemystä muualta Keski-Suomesta: hän on kotoisin Äänekoskelta. Hän toivookin kansanedustajana pääsevänsä tuomaan työläisten ja maaseudulla asuvien äänen kuuluviin. Piraattipuolueessa ei ole mitään mikä sitoisi sen suuriin kaupunkeihin, joten on luonnollista että aktiivisuutta löytyy jo näin varhaisessa vaiheessa ympäri Keski-Suomen. https://piraattipuolue.fi/ihmiset/tapani-parkkinen/

Esa-Jussi Salminen (58) on tämän blogin pitäjä, joka on sattuneesta syystä vasta tänä vuonna tullut Piraattipuolueeseen ylipäänsä. Tuon ennen kaikkea vahvaa laajaa kansainvälistä näkemystä asiaan kuin asiaan. Lisää voi lukea teemoistani tästä blogista alkaen keväästä 2014, jolloin analysoin kokemuksiani Nashi-nuoren leiriltä Venäjältä.

Viime kerralla eduskuntavaaleissa ehdokkaita oli vaalipiirissä kahdeksan, nyt yhdeksän. Ehdokkaista peräti viisi on ollut jo aikaisemmin eduskuntavaaleissa ehdokkaana. Toinen tai kolmas kerta toden sanoo.

Emme ole vaaliliitossa, mikä tekee tilanteesta haasteellisen. Toivoa sopii, että korkea äänikynnys ei laita äänestäjiä luopumaan ykkösvaihtoehdostaan. Vaalien tarkoitus on myös mitata oikeita poliittisia suuntauksia eikä pelkästään laskelmoidusti valita ne kymmenen Keski-Suomesta eduskuntaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset