Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Miksi moni valitsee näissä vaaleissa Piraattipuolueen?

 

Eikö merirosvous ole epäeettistä ja laitontakin? Kunhan kansa pääsee tällaisista heitoista pitemmälle, alkaakin ääni kellossa muuttua.

 

On kyllästytty populismiin ja tyhjän jytkyttämiseen, siihen, että puolueilla ja poliitikoilla ei ole selkeitä tavoitteita, arvoja eikä sanomaa, ei muuta tilausta kuin itse politikointi. Piraattipuolue on syntynyt nyky-yhteiskuntien epäkohtia korjaamaan kansanliikkeen kaltaisena ilmiönä. Se on samaan aikaan riehuvalle poliittiselle populismille vastakkainen ilmiö. Tämä näkyy myös kannatuskäyrissä: populistien menestys hyppii ja häviää, kun taas Piraattipuolueen jatkaa vakaata kasvuaan.

 

Piraattipuolue vastustaa sitä, että ihmisiä holhotaan ja valvotaan perusteettomasti. Ihmisillä pitää olla oikeus yksityisyyteen ja vapauteen, kunhan ei loukata toisen vapauksia. 

 

Siellä missä valvontaa harrastetaan, esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä, ovat myös väärinkäytökset heti mukana kuvioissa. Oikeat rikokset pystytään selvittämään ilman kaikkien kyttäämistä, varmaan juurikin silloin, jos ei voimia tuhlata jonninjoutavaan yleiseen urkintaan.

 

Miksi tuhlata viranomaisten voimavaroja ketään häiritsemättömän yksityiselämän valvomiseen. Eikö ole tärkeämpää, että pystytään toisiin ihmisiin kohdistuvia rikoksia estämään, valvomaan ja niistä rankaisemaan?

 

Piraattipuolue on nuorekas ja vahvasti kiinni nykyajassa ja tulevaisuuden näkymissä tieteelliseltä pohjalta. Tämän vuoksi ohjelmaan on kirjattu perustulo ja realistiset energiapoliittiset linjaukset. 

 

Piraattipuolueen ehdokkaat ovat kaikkein nuorimpia: keski-ikä 35 vuotta. Tosin itse en ihan niin edustava ole. Minusta tuo keski-ikä ei ole sinänsä yhtään liian alhainen. Piraattipuolue edustaa siis sitä jatkuvasti peräänkuulutettua ajatusta, että nuortenkin pitäisi osallistua aktiivisesti politiikkaan.

 

Piraattipuolueessa tasa-arvo toimii käytännössä, niin eri sukupuolten kuin muidenkin ihmisryhmien välillä. Piraattipuolue voi näyttää jonkun mielestä nuorten miesten puolueelta: 87 ehdokkaastamme miehiä on 72, naisia 15 (https://piraattipuolue.fi/ehdokkaat/). Tällä ei kuitenkaan ole mitään väliä, vaikka seikan tutkiminen jotakuta voisi kiinnostaakin. 

 

Piraattipuolue ei valitse ehdokkaitaan sukupuolen perusteella. Jos olemme sitä mieltä, että ihmiset ovat tasa-arvoisia, miksi ihmisiä luokitellaan perusteettomasti? Tähän liittyvät mm. linjaukset juridisen sukupuolen poistamisesta. Piraattipuolue ei kannata keinotekoisia sukupuolikiintiöitä. Tämä on kirjattu puolueohjelmaankin. Sukupuolikiintiöt vain tekevät ongelmasta erityyppisen: ne eivät poista syitä.

 

Vihreistä juuri loikanneena ajattelin Keski-Suomen piraattien ehdokashaastattelussa, että kohta sanotaan: Ihan kiva, mutta voisitko olla nainen tai eri-ikäinen? Oli nimittäin niin, että silmiini pisti heti, että siihen mennessä valituista yksi oli nainen ja loput miehiä. Näin on nytkin. Sukupuolikiintiöajattelua on todella helppo käyttää väärin, tekosyynä epämieluisan valinnan raivaamiseksi pois tieltä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Miksi moni valitsee näissä vaaleissa Piraattipuolueen" Ja kuinkahan monta heitä on. Saahan sitä itseään petkuttaa, siihen se "hyöty" sitten jääkin. Aivan marginaalia touhua, yhteiskunnan kannalta ei mitään merkitystä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jos vaaleilla ei ole yhteiskunnan kannalta mitään merkitystä, millä sitten mielestäsi on?
Helsingin ja Uudenmaan piireissä povataan ihan galluppienkin perusteella Piraattipuolueille paikkoja jo nyt.
Olisi päinvastoin aika tylsää jos puoluekenttä ei koskaan muuttuisi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vaaleilla on merkitystä, mutta Piraateilla ym pienryhmillä ei mitään todellista ja merkityksellistä vaikutusvaltaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #3

@3. Sinä tunnut siltä kuin mitä minä olen ennenkin lukenut.

Vihreät kun hädin tuskin pääsivät äänikynnyksen yli, niin samat vanhat tyypit sanoivat heistä ja muista pienistä, ettei koskaan mitään jne.

Jos näin ajateltaisiin, olisi parempi siis olla järjestämättä minkäänlaisia eduskuntavaaleja, kuntavaaleja vain siksi, että ettei niissä mitään koskaan tule, aina samaa kuin ennenkin.

Sinulla on jäänyt levy soimaan samaa raitaa.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Mitenkäs Tossavainen selittää Ylen gallupeissa ryhmälle Muut ennustetun paikan?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Piraatit on ehdottomasti paras nykyisistä poliittisista liikkeistä. Piraattien porukat hallitsevat nettiketin, keskustelua yhteiskunnallisista asioista käydään kiihkottomasti, leimakirveet ei heilu kun esittää eriävän mielipiteen kanssakeskustelijoille piraattien keskusteluryhmissä.

Suomen moniarvoisin puolue, jonka lähtökohtana on ihmisten kohtelu yksilöinä - "maahanmuuttajia koskevia päätöksiä ei kannata tehdä ryhmittäin, vaan yksilöllisen tilanteen perusteella", sanoi Petrus Pennanen (2016) ja olen täysin samaa mieltä myös pakolaispolitiikasta hänen kanssaan. Sekin noudattelee lähitulevaisuuden suuntaviivoja:

"EU:n viranomaisten ja avustusresurssien pitää jalkautua sotaa käyvien maiden rajoille ja maiden sisällä oleville turvallisille alueille. Kenenkään ei pidä joutua hengenvaaralliselle merimatkalle, vaan saada apua heti turvalliselle alueelle päästyään. Ne, jotka hakevat turvapaikkaa EU-maasta voivat tehdä sen kyseisellä pakolaisleirillä jossa voidaan selvittää hädänalaisuuden aste. Ne joille turvapaikka voidaan myöntää siirretään sitten koordinoidusti eri EU-maihin turvallisilla kuljetuksilla. Samalla voidaan huolehtia että kukin maa saa resursseihinsa nähden kohtuullisen määrän pakolaisia.Turvapaikkahakemusten käsittely lähtömaan rajoilla vähentää myös niiden, jotka eivät turvapaikkaa saa, turhauttavaa ja kallista laitostumista EU:n vastaanottokeskuksissa."

Piraattien EU-linjaus on kaukonäköinen. EU voi toimia talousblokkina jos se palaa juurilleen vapaakauppa-alueeksi ja antaa jäsenmaiden hoitaa sisäiset asiansa kunkin maan kansan tahdon mukaisesti, moniarvoisuutta kunnioittaen.

"Demokratian ja kansalaisoikeuksien rappeutumiseen Euroopan Unionissa on puututtava. EU:n jäsenenä Suomella on oikeus ja velvollisuus vaatia unionia hallittavan demokraattisesti ja siten että yksityisyyttä, viestintäsalaisuutta ja sananvapautta kunnioitetaan unionissa täysimääräisesti. Piraattipuolue pyrkii osallistumaan EU:n päätöksentekoon niin kauan kuin Suomi on unionin jäsen. Piraattipuolue ei ota kantaa jäsenyyteen."

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kiitos Moustgaard. Olinkin juuri piakkoin aikeissa tarkastella pakolaispolitiikkamme linjauksia.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Piraattipuolue näyttäisi olevan paras vaihtoehto itselle, mutta puolueohjelmanne luettua haluaisin kysyä kohdasta jossa haluatte lopettaa patentoinnin Suomessa. Miten suojaisit tälläisen jälkeen Suomalaista innovointia globaalisti suuryhtiöitä vastaan, miten pienyritykset hyötyvät siitä että heidän keksintönsä on vapaata riistaa ilman patenttia?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

PIstitpä Matti Ahlstedt pahan. Patentointiasiat eivät ole minun ominta alaani. Palaan asiaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tässä on tietysti puolueohjelman teksti asiasta:
Patentit

"Nykyiselle patenttijärjestelmälle ei ole perusteita nyky-yhteiskunnassa, joten se tulee lakkauttaa. Patentit eivät enää suojaa yksittäisen keksijän luomusta tai toimeentuloa, vaan niitä käytetään ennemminkin pienyrittäjien toiminnan tukahduttamiseen ja kehityksen estämiseen. Turhan patentin myöntäminen vaikeuttaa muiden kehitystyötä ja heikentää kilpailua. Patentit estävät optimaalisten teknisten ratkaisujen tekemistä uusissa tuotteissa.

Lääkepatentit tappavat kehitysmaissa päivittäin lisensoinnin kalleuden vuoksi. Ihmisten terveyttä ja elintasoa parantavat keksinnöt lääkkeiden kehittelyssä uhkaavat patenttien vuoksi jäädä hyödyntämättä. Piraattipuolueilla on järkevä ja rakentava vaihtoehto lääkepatenteille, joka, paitsi ratkaisisi lääkepatenttien ongelmat, myös antaisi enemmän rahaa lääketutkimukseen leikaten julkisen sektorin lääkekustannukset puoleen. Haluamme keskustella tästä Euroopan tasolla.

Myöskään geenipatentteja ei tulevaisuudessakaan tule tunnustaa.

Piraattipuolueen ajaman uudistetun tekijänoikeusjärjestelmän ohjelmistokehittäjille tarjoama suoja on riittävä."

https://piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma...

https://piraattipuolue.fi/politiikka/immateriaalio...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En ole saanut vielä ehdokkaiden talouspoliittisia näkemyksiä selvitettyä tai ylipäätänsä poliittisia näkemyksiä.

Se kun sanoo ettei turhaa holhoamista ei oikeastaan kerro vielä mitään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vellu Heino! En ole itse talouden ytimen varsinainen tuntija. Meidän kaupunginvaltuutettu Arto Lampila Jyväskylästä kuuluu olevan varsinainen liberaalin talouspolitiikan asiantuntija. Ehkä hänen ajatuksiaan ja linjauksiaan löytyy jostain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset