Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Piraattipuolue valmis nousemaan eduskuntaan

 

Piraattipuolueen kannatuksen nousu on vakaata toisin kuin tähdenlentopuolueilla. 

Piraattipuolue sai vuoden 2017 kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa valtuutetun kaupunginvaltuustoon Helsingissä ja Jyväskylässä, Espooseen varavaltuutetun.

Kannatuksen nousu oli huimaa monissa muissakin kaupungeissa. Nyt valtuutettuja ovat Petrus Pennanen Helsingissä ja Arto Lampila Jyväskylässä.

Kaikki merkit kentältä viittaavat siihen, että kannatuksen nousu on jatkunut kuntavaalienkin jälkeen tasaisena. Seuraavan looginen askel on näissä vaaleissa nousu ensimmäistä kertaa eduskuntaan. Viime eduskuntavaaleissa ei vielä onnistuttu eikä sitä edellisissä, mutta vuoden 2015 vaalien jälkeen puolue ainoana ulkopuolelle jääneistä puolueista vain nosti kannatustaan. Piraattipuolue on monissa muissa maissa jo nyt eduskuntapuolue.

 

Nyt ilmassa on enemmän hyviä merkkejä kuin koskaan. Moni löytää suureksi yllätyksekseen vaalikoneista piraatin suosikikseen: harva kuitenkaan kehtaa sitä julkisesti tunnustaa, mutta sellaistakin on täällä Uuden Suomen blogeissa nähty.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272232-poliittisen-kodin...

 

Itse olen saanut muutamalta tuntemattomalta yksityisviestiä, että vaalikoneen mukaan mielipiteet olivat aivan tai lähes samat kuin minulla. Toisaalta kun ihmiset ovat saaneet kuulla ehdokkuudestani, he ovat heti kommentoineet puoluetta ja vain sitä. "En ole ehkä piraatti, mutta..." Toisella on "helvetin kovia antipatioita" piraatteja kohtaa, mikä liittyy "luovan työn arvoon". Kolmas taas on "niin vanhanaikainen, että ei ymmärrä Piraattipuolueen ideoita eikä ideologiaa".

Onkohan kyse kuitenkin oikeastaan vain nimestä, kuten eräs täältä Venäjältä kommentoi: "Цели у партии неплохие, но название мне не нравится" (puolueen tavoitteet eivät ole hullumpia, mutta en pidä nimestä). 

 

Luonnollisesti seuraavan tason saavuttamista voi odottaa ainakin vaalipiireissä, joissa kannatus on jo riittänyt valtuustoon eli Helsingin ja Keski-Suomen vaalipiireissä. Lisäksi Uudenmaan vaalipiirissä paikka ei olisi suurikaan yllätys. 

http://arimartti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272602-paras-porukka-tehda-pol...

Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä vaaliliitto siivittää menestykseen: tosin Helsingin puolessa liitto Feministisen puolueen kanssa on herättänyt myös närää, mistä itsekin sain Äänekoskella kuulla vaalikiertueeni aikana.

Keski-Suomessa emme ole vaaliliitossa, joten äänestäjä saa varmasti mitä tilaa. Kolmas kerta toden sanoo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos nyt voisit selittää lyhyesti, mitä Piraatit voisi tarjota tällaiselle 55+ vuotiaalle tuotekehitysinsinöörille, joka on palvellut samaa työnantajaa 28 vuotta?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Sehän riippuu paljon siitä, mitä toiveita sinulla on. Piraattipuolue todennäköisimmin on hyvä valinta, jos haluat itse päättää mitä teet, kunhan et loukkaa toisten oikeuksia.

Yleisellä tasolla Piraattipuolue edistää vakaata ja turvallista yhteiskuntaa perustulon, yksityisyyden suojan ja järkevän ympäristönsuojelun avulla.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Meillä onneksi ei ole puolueeseen sellasta pyöröovea, johon väki jäis kieppumaan toisin kuin eräillä muilla. MInun mielestä onneksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Keski-Suomessa emme ole vaaliliitossa, joten äänestäjä saa varmasti mitä tilaa. "
Kääntäen: Stadissa et saa mitä tilaat.

Jos joku pienpuolueista olisi menossa läpi niin joku "gallupeista" antaisi jotain indikaatiota siihen suuntaan. Nyt ei anna. Vaikka Helsingissä piraatit taistelevat tasaväkisesti femakkojen kanssa oman vaaliliittonsa ykköspaikasta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

EI se noin mene. Ei tässä ole Janne mitään loogista inversiota. Stadissa, jos puhumme slangia, saa myös sitä mitä tilaa eli piraattia tai Feministipuolueen edustajaa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kuten tiedämme galluppien tulokset on tehty rikottaviksi. Vaaleissa tapahtuu aina myös yllätyksiä. Piraateilla on jo nyt vauhti päällä, mutta varsinainen loppukiri vasta viriämässä... saatte nähdä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vaalikiertueella mummojakin kiinnosti Piraattipuolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset