Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Hyvä ruoka - parempi ehdokas

  • Sieniseljankaa udmurtialaisista kantosienistä äänestäjilleni!
    Sieniseljankaa udmurtialaisista kantosienistä äänestäjilleni!
  • Ylellisiä ukrainalaisia konvehteja äänestäjilleni.
    Ylellisiä ukrainalaisia konvehteja äänestäjilleni.

Laihaa kahvia, mykeltynyttä ja liian kumaa tai jo jäähtynyttä. Rasvattomalla maidolla tietysti, jos sitä on, ehkä "sitä lähettiin juuri hakemaan lisää".

Ohessa voi olla peräti mariekeksejä tarjolla. Kulhossa kumisia karkkeja.

Kun on oikein juhlatapahtuma, hernekeittoa.

Tässä kansanedustajaehdokkaiden tarjoamiset puolueiden vaaliteltoilla.

 

Itse jatkoin Piraattipuolueen maaseutukierrosta eilen Multialla ja Keuruulla. Piraattipuolue ei lähkökohtaisesti ole millään muotoa mikään kaupunkipuolue, vaikka kannattajat kaupungeissa ovatkin tähän asti olleet: valtuustoon on päästy Jyväskylässä ja Helsingissä. Joten näissä vaaleissa looginen askel on päästä eduskuntaan Keski-Suomesta ja Helsingistä. 

Nytkin yhdeksästä ehdokkaastamme 7 on Jyväskylästä, kaksi muualta. Uudet puolueet vain aluksi löytävät ehdokkaita tai kannatusta tarpeeksi ainoastaan paikoista, missä suuresta ihmismäärästä löytyy uusia ajatuksia tukevia ihmisiä. Vihreät olivat pitkään leimallisesti kaupunkipuolue, aivan turhaan. Piraattipuolue ei halua tehdä samaa virhettä, vaan me pyrimme jo nyt varhaisessa vaiheessa välttämään väärän kaupunkilaisleiman, joka veisi kaiken kannalta ikävästi huomion pois niistä asioista, joita ajamme.

Multialla oli päiväsaikaan liikkeellä vähän ihmisiä, joten päätin jalkautua vähän kauemmas vaaliautosta, lähemmäs tietä ja Salea. Liikkeellä oli lähinnä ikäihmisiä. Osalle olinkin jo puolituttu: sukuni toki tunnetaan Multialla. Osa oli hyvinkin kiinnostunut kuulemaan, mitä Piraattipuolue oikein ajaa. Totesimme Multialla olevan peräti kolme kansanedustajaehdokasta, joista valita, jos oman kunnan ehdokkaan haluaa eduskuntaan: ehdolla on minun lisäksi Marita Salenius Sinisestä tulevaisuudesta nykyisin sekä Pertti Lehtomäki Keskustasta, molemmat jo tunnettuja isojen vaalien konkareita.

Jälleen tuli vastaan yhden asian ihmisiä: "Jos sanotaan sana ilmastonmuutos, sitä puoluetta minä en äänestä." Kanta ilmastonmuutokseen oli jo hakattu kiveen 20 vuotta sitten. Olisin halunnut tietää tarkemmin siitä, mutta sitä ei ruvettu yksilöimään. 

Keuruulla illansuussa oli liikkeellä paljon autoja, joista vilkuiltiin kiinnostuneina piraattilippuamme. Jalkakäytävällä kulki yllättävän vähän ihmisiä ja kulkijoissa oli suhteellisesti huomattavasti vähemmän vaaleista tai hienoista ukrainalaisista konvehdeistani kiinnostuneita ihmisiä kuin Multialla. Lopulta tapasin myös erään puolueemme jäsenen, joka kävi piraattilipun näkemisen innoittamana toivottamassa onnea. Puolue on kovaa vauhtia leviämässä suurten kaupunkien ulkopuolelle.

Multialla eilen jakelin hienoja ukrainalaisia kääreellisiä konvehteja: Parizhanka ja Shampanjetta. Itse asiassa luulin näitä ensin venäläisiksi, mutta nyt katsoin tarkemmin.

Keuruulla oli tarjolla ainutlaatuista sieniseljankaa udmurtialaisista kantosienistä! 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset