Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Laitan kuoleman kauppiaat kuriin!

  • Kuka lie repinyt pikavippimainoksen irti :) Jumala tätä hyvää ihmistä runsaasti siunatkoon.
    Kuka lie repinyt pikavippimainoksen irti :) Jumala tätä hyvää ihmistä runsaasti siunatkoon.
  • 15 minuutissa rahaa izhevskiläisestä bussikatoksesta...
    15 minuutissa rahaa izhevskiläisestä bussikatoksesta...

 

On todella hienoa, että pikavippifirmoja ollaan nostamassa tikun nenään Suomessa. Vaikka tämä saattaa osin olla istuvien kansanedustajien vaalikampanjaa, tätä aihetta on pidettävä nyt yllä. Itse olen täysin vakuuttunut siitä, että pikavippifirmat pitäisi kieltää kokonaan. Tätä varten kannattaa äänestää minut eduskuntaan. En näe, että jollain epämääräisillä kosmeettisilla säädöksillä saadaan kuria aikaan. Kiellettyä pitää saada myös puhelinmyynti, mutta siitä toiste lisää.

On todellakin käsittämätöntä, miten pikavippifirmojen kaltaiset kuoleman kauppiaat saavat mellastaa vapaasti. On myös käsittämätöntä, miksi ihmiset lankeavat näihin ansoihin. Kun ihmisellä on talousvaikeuksia, miksi hän menee ja ottaa lainaa? Hän tietää tasan tarkkaan, että hän ei pysty sitä koskaan maksamaan, vaan hänellä sen sijaan tulee tulevaisuudessakin olemaan tarve ottaa edelleen lisää lainaa.

Toki monet tahot yhteiskunnassa tekevät kaikkensa, jotta ihmisiä saataisiin höynäytettyä, erityisesti nämä pikavippifirmat itse aggressiivisen mainonnan ja harhaisten mielikuvien avulla.

Suomessa sentään tällainen asia nousee vaaliteemaksi. Ehkä Suomi on pelastettavissa, jos äänestäjät nyt tajuavat asian vakavuuden.

Toisin on täällä Venäjällä, jossa kaikki on tällä alalla vielä huomattavasti karmeampaa ja julmempaa. Se mitä täällä tapahtuu on varoittava esimerkki siitä, mitä Suomessakin voi tapahtua, jos ei pikavippifirmojen kaltaisia syöpäpesäkkeitä saada ajoissa tuhottua. Suomessa pikavippifirmat jymäyttävät ihmisiä mielikuvilla pikaisuudesta (pika) ja helppoudesta (vippi) jo tuossa termissä. 

Venäjällä vastaavia rikollisjärjestöjä kutsuaan nimellä микрокредитная компания eli jotain sellaista kuin pikkulainayhtiö (mikro hahaha). Jos ihmisellä on palkka esimerkiksi 2 500 ruplaa kuussa tai vaikka jopa 20 000 tai 40 000, asunnon vuokra 20 000 ruplaa ja sitten hänelle tulee äkkiä tähtitieteellisiä terveydenhoitokuluja, on pöytä näiden pikkulainayhtiöiden mielivallalle katettu. Samoin kuin sisarensa Suomessa, ne mainostavat itseään helppoudella. Jopa luottotietonsa menettänyt voi saada lainaa tai: "saat lainaa aivan varmasti", "emme kieltäydy","rahaa minuuteissa tilillesi". Kaikki bussipysäkkien katokset on katettu näillä oksettavan maireilla rahatuputuksilla. Vieläpä kerrostalojen ulko-ovilla ja porraskäytävien ilmoitustauluilla näkee näitä lainalappusia! Vihaan suunnattomasti noita roskia.

Ihmiset luultavasti turvautuvat näihin hengenhädässä: kun on todella kyse hengestä, esimerkiksi suuresta leikkauksesta, ihminen voi ajatella, että ehkä jokin ihme tuo joskus rahaa tai ehkä firmoja voi paeta ja olla maksamatta. Firmoilla on tehokkaat perijät eli ns. kollektorit, jotka tulevat kuulemma kotiin. Mitä he siellä sitten tekevät, minulle ei ole välitetty tarkemmin kertoa... Ilmeisesti perintä on tehokasta. Yksi pehmeimmistä keinoista on, että velkainen ihminen Venäjällä ei voi saada ulkomaanpassia eli ei voi matkustaa ulkomaille, ei myöskään hänen sukulaisensa...

Itselleni alkoi jo viime syksynä soitella ihmisiä eräästä näistä rikollisjärjestöistä, puljusta nimeltä Kapusta (https://kapusta.biz/). Kapusta tarkoittaa slangissa rahaa eli sellaista kivaa fyrkkaa sieltä... No niin, minähän en ole tietenkään koskaan heiltä mitään lainaa ottanut, mutta he etsivätkin minun numeroni kautta erästä tuttuani! En edes tiedä, miten on mahdollista, että he ovat saaneet numeron haltuunsa. 

He soittelivat aina eri numerosta ja mitä kummallisimpiin kellonaikoihin, aina eri henkilö. Kerroin aina kohteliaasti, että heidän tavoittelemansa henkilö ei ole tästä numerosta tavoitettavissa. He eivät koskaan uskoneet. Oli arvostetun kirjallisuudentutkija Shkljajevin syntymäpäivä ja minulle soitettiin kesken esitelmän. Vaiensin puhelimen ja soitin takaisin myöhemmin. Tietysti kyseessä oli sama Kapusta. Kerroin heille vihdoin suoraan täydellisellä venäjällä huutamalla totuuden (tietysti sinuttelemalla, koska tuntemattoman henkilön sinuttelu jo sinänsä on loukkaavaa): Tähän numeroon et enää soita! Varoitan vain kerran! Teen rikosilmoituksen. Minä olen SUOMEN opetusministeriön lähettämä SUOMEN kielen lehtori! Minulle ei soitella! MINÄ osaan 20 kieltä, ehkä useammallakin pystyn toimittamaan asioita, mutta SINÄ IDIOOTTI et ymmärrä edes selvää venäjää! Ja sitä paitsi minua on palveltava udmurtiksi (tähän pitkä pätkä täydellistä ja kaunista udmurttia)! Sinä olet Udmurtiassa ja jos et osaa udmurttia, sinulla ei ole mitään oikeutta asua täällä MEIDÄN SUOMALAIS-UGRILAISESSA TASAVALLASSAMME! HÄIVY, IDI NAHUJ x 10.

Tämän jälkeen  minulle ei ole uskallettu soittaa :). On raskas, mutta mielenkiintoinen opetus, että maailmassa on NIIN pahoja ja tyhmiä ihmisiä (pikavippifirmoissa ja puhelinmyynnissä yms), että heihin tehoaa vain kaikkein karkein kieli ja nerokkain solvaus. 

Odotan edelleen anteeksipyyntöä Kapustasta, että he ovat soitelleet luvatta ja aiheetta puhelimeeni...

 

Toissapäivänä yhden tuttuni koulukaveri, parikymppinen udmurttipoika haudattiin kotikylässään. Avoimessa arkussa ei kuulemma ollut juuri mitään tunnistettavaa. Hänet oli tuotu Izhevskistä, jossa hän oli hypännyt pilvenpiirtäjän ylimmästä kerroksesta alas. Hän oli tiettävästi velkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset