Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Näin politiikkaa etäännytetään sinusta II: "Minua on pyydetty ehdolle."

Vaaleissa ehdokkaaksi lähtevät perustelevat usein korostetusti asiaa sillä, että heitä on pyydetty ehdolle tai he suostuvat ehdokkaiksi pitkin hampain.

Ehdokkaaksi asettuminen on heille kuulemma riski, he esimerkiksi väittävät menettävänsä jonkin uskottavuuden ammattinsa parissa. Mutta kun on "pyydetty ja kyselty", on tehty "hyvin vaikea" päätös asettua ehdolle. Se on kiva, jos on kannustajia, mutta minua on aina häirinnyt tämän seikan ylikorostus.

En tiedä johtuuko yksittäistapauksista, joihin olen törmännyt näiden vaalien yhteydessä, vai onko tällainen retoriikka muutenkin yleistynyt entisestään?

Nyt on voinut kuulla, kuinka ihmistä on "MONI HOUKUTELLUT" , mutta hän vaan on kieltäytynyt. Sitten on "PAINOSTETTU" tavattomasti  ja vihdoin henkilö lupaa edes harkita.

 

Kun sarkastisesti huomautin eräässä keskustelussa, että on se jännä, miten politiikassa kaikki ovat mukana vastentahtoisesti ja niissä tehtävissä, missä eivät haluaisi, olin todella ällistynyt, kun minut kenties otettiin vakavasti ja keskustelukumppani väitti, että näinhän on muuallakin, että halut ja kyvyt eivät kohtaa.

 

 

Todellisuudessa se ei nyt missään ole niin. Kaikki lahjakkaita urheilijanalkuja luotsanneet tietävät, että ulkopuolinen kannustus ei kauhean pitkälle riitä: kaiken ratkaisee ihmisen oma sisäinen palo. Näin on kaikkialla: jokainen haluaa tehdä sitä,missä on kyvykäs. Halut ja kyvyt ovat aina yksi ja sama asia. Jokainen pyrkii siihen ammattiin ja tehtävään, johon hänellä on paloa.

 

 

Oletteko kuulleet opettajien sanovan: "Moni kehotti minua hakeutumaan opettajankoulutukseen, mutta minä kieltäydyin. Seuraavana vuonna minua painostettiin niin, että päätin harkita ja suostuin jättämään hakupaperit."

 

 

Joskus toki toinen ihminen voi nähdä niitäkin kykyjä, mitä nuori ei ole koskaan täysin tunnistanut. Esimerkiksi kielistä kiinnostuneelle voi joskus ehdottaa hakeutumista kielentutkimuksen pariin eikä opetuksen. Nuorihan tietää, että kieliä opetetaan, mutta ei välttämättä tiedä, miten niitä tutkitaan ammatiksi jne. Tällöinkin vihjeestä pitää kasvaa ihmisen oma halu.

 

 

Eli lopetetaanpas hyvät kanssaehdokkaani tuollainen valheellinen hurskastelu. Suostuttelijoiden selän taakse piiloutuminen kertoo vain huonosta itsetunnostasi ja valheellisesta mielenlaadustasi. Itse en äänestäisi ketään, joka on vastentahtoisesti ehdokkaana. Vaalipäivänä lasketaan vain äänestyskopissa piirretyt äänet, ei anonyymien suostuttelijoiden manipulointeja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset