Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Demoninen vihreä liike


Vihreällä puolueella menee tällä hetkellä taas melko hyvin. Vihreiden alkuperäinen ajatus oli kuulemma vuosikymmeniä sitten tehdä itsensä tarpeettomiksi: kun kaikkien puolueiden toiminta vihertyy, vihreitä ei erikseen enää tarvita. Sanojen tasolla näin on jo käynytkin. Monen puolueen virallisissa puheissa ollaan kovin vihreitä ja ympäristön ja maapallon asialla.


Ovatko vihreät sitten kaiken kansan suosiossa nyt? Taannoin vihreiden poliitikko Anne Bland kirjoitti toiveikkaan blogikirjoituksen (http://annebland.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170196-vihervihan-joutsenlaulu), jossa siis vihjattiin, että mielikuvitukseen perustuva vihreiden mustamaalaus saattaisi loppuakin.
Maailmassa on viime aikoina harva asia mennyt hyvään suuntaan. Tämä asia kuuluu niihin, joissa on otettu sellaista takapakkia, mitä kukaan ei olisi voinut vielä pari vuotta sitten kuvitella. Vihreiden haukkumisen, nälvimisen (sähkö tulee pistorasiasta ja muuta kansantarua) ja vähättelyn tilalle on tullut vihreiden demonisointi, mikä sen lietsojille on haudanvakava uskonasia.


Otan yhden esimerkin, mihin on kerääntynyt paljon sitä tavaraa, jolla vihreitä (joko puoluetta tai ylipäänsä vihreää liikettä, tiedettä ja ympäristönsuojelua) halvennetaan ja mustamaalataan salaliittoteorioiden avulla.
Kyseessä on monien arvostaman tähän asti tervehenkisenä kanavillaan esiintyneen saarnaajan Mauno Mattilan video Vihreä kuoleman kultti (https://). 
(https://maunomattila.org/tag/grant-r-jeffrey/)


Vihreyden demonisointi on tälle saarnaajalle ilmeisen tärkeä aihe, koska videolla on mittaa peräti 1:36:50. Pikaisella silmäyksellä hänen muut videonsa ovat yleensä huomattavastikin lyhyempiä yhtä lukuunottamatta.
Olen seurannut useita Mattilan videoita kiinnostuneena ja arvostaen: hän on mielestäni hyvin analysoinut kummallisia moderneja äärikarismaattisia liikkeitä oltuaan itse sellaisessa aikaisemmin mukana. Video Vihreä kuoleman kultti on kuitenkin jotain uutta ja outoa Mattilaa. Minun piti ottaa oikein kunnon aikalisä ja palata näin vasta pitkän loman jälkeen aiheeseen. Video ei ollut välillä kuitenkaan miksikään muuttunut. Nyt huomasin huolestuvani jo esiintyjän tilasta. Vai vitsaileeko hän: kivi muuttuu sammakoksi -kohdassa kuulija kyllä rupeaa epäilemään.

 


"Käsky syödä lihaa!"


Mattilan mukaan Raamattu käskee syömään lihaa. Hän vetää hatusta tämän johtopäätöksen siitä, että kun ihmiselle on annettu luomakunta hallittavaksi, se tarkoittaa myös sitä, että lihaa on syötävä ( 6 min 50 s). Sen lisäksi hän viittaa siihen, että kouluista on "hyvä liharuoka pois". Lisäksi hän sanoo, että "armeija oli laitettu nyt kasvisruoalle". Käisittämättömiä valheita ja tietämättömyyttä: menneinä vuosikymmeninähän koulujen ja armeijan ruoka oli lähes lihatonta, sota-ajasta puhumattakaan. Tällä hetkellä lihansyönti lisääntyy. Tieteen mukaan punaista lihaa olisi syötävä hyvin kohtuudella ja harvoin, erityisesti jalostettuja lihatuotteita, jotka runsaasti käytettyinä voivat aiheuttaa mm. syöpää. Myös lihaa sisältämätön ruokavalio voidaan koostaa melko helposti hyvin terveelliseksi. Olen kuullut niin kirkollisia, tervettä herätyskristillisyyttä kuin muitakin uskonsuuntia edustavia saarnoja koko ikäni, mutta en ikinä olisi voinut kuvitella, että joskus kuulen tällaisen lihasaarnan. Ennen kristinuskon opinkappaleisiin ei ole kuulunut dogmi lihan mässyttämisestä: kaikkia ruokavalioita ymmärrettiin, kunnioitettiin ja arvostettiin, niin kukkien, hunajan ja heinäsirkkojen syöntiä kuin myös adventistien kasvissyönti-ideoita. Lihadogmi onkin persuilta varastettu.


Lisäksi Mattila valehtelee siitä, mistä on kyse abortissa ja eutanasiassa: ikään kuin jokin vihreä liike kannattaisi aborttia tai eutanasiaa ja ikään kuin abortit ja eutanasia tehtäisiin väkisin. Todellisuudessa kyseessä täytyy olla ihmisen oma tahto. Kukaan ei kannata tietääkseni aborttia tai eutanasiaa. Niiden salliminen on eri asia. Kun puhutaan oikeudesta aborttiin, joku voi luulla, että tällä on korvattu oikeus olla tulematta raskaaksi. Itse en tiedä yhtäkään ihmistä, joka olisi väittänyt, että abortti on paras ja miellyttävin ehkäisykeino. Minun omasta mielestäni olisi hyvä, jos kaikki abortit vältettäisiin. Eutanasiasta on aina puhuttu niin, että sen pitää ehdottomasti olla kuolevan oma ratkaisu. En tiedä yhtäkään ihmistä, joka ei pitäisi luonnollista aivan omia aikojaan etenevää rauhallista kuolemaa parempana, jos sellainen on tullakseen. Nyt Mattila valehtelee, että kyse on tappamisesta. Tähän asiaan liittyy niin paljon kieroa hurskastelua ja valetta, että ei ole tosikaan: monet uskovaiset nimenomaan toivovat vanhana pääsevänsä pois ja kieltäytyvät esimerkiksi hoidoista.


Grant R. Jeffrey on Mattilan idoli "tiedemaailmasta". Hän siis valikoi omiin uskonkappaleisiinsa sopivat tyypit. Jeffreyn insertti videolla on tavattoman vastenmielinen sellaisen ihmisen esitys, joka kuvittelee ilmoittavansa nyt ainoana ihmisenä lopullisen totuuden kaikille muille, jotka eivät mistään mitään voi ymmärtää. Mattila siis tukeutuu kaikkiin tunnettuihin salaliittoteorioihin antaessaan ymmärtää, että mitään ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei voi olla: ilmastonmuutospuheessa on kyse salatun eliitin vehkeilystä Amerikan vapautta vastaan. Ympäristökatastrofit ovat toisen inserttinsä mukaan Jumalan rangaistuksia synneistä. Muoviongelmaa hänen on vaikea kieltää: se on tietysti vihreiden syy, koska ovat kuulemma kieltäneet muovinpolton. Hetki eivätkö ympäristökatastrofit olekaan sitten Jumalan rangaistuksia? Jospa arvon visionääri Mattila kertoisi jollain seuraavista videoistaan, minkä syntimme tähden Jumala viskoi valtameren täyteen muovia.


Ylikansoittuminen on kuulemma myytti ja ihmisten määrä rupeaa laskemaan vuonna 2050. Eihän hyvä Mattila ihminen sinänsä olekaan ongelman ydin, vaan se miten ihminen paskoo maapallonsa pilalle vastoin Raamatun määräyksiä: mitä enemmän ihmisiä, sitä vähemmän kellään olisi varaa elää kuin pellossa. Mattila pelkää, että Suomen teollinen selkäranka rapautuu. Hän alentaa feminismin kokonaan naisten karseaksi ulkonäkökysymykseksi. Hän ihannoi lännenelokuvia, joissa ennen intiaanit ja pakanat näytettiin järjestelmällisesti pahiksina ja lähetyssaarnajat hyviksinä. Koko vihreän värin hän demonisoi liittämällä sen Ilmestyskirjan hallavaan hevoseen.


Tämä ehkä riittää osoittamaan miten äärioikeistoideologia tai sanokaamme persuilu valtaa kristinuskoa. Itse asiassa Mattila on tämän perusteella palannut takaisin amerikkalaisperäisten pseudokristillisten virtausten pariin. On se kumma, että kun Raamatussa sanotaan, että ihmisen pitää viljellä ja VARJELLA MAATA, ja kun vihreä liike niin tekee, niin nämä Mattilat sanovat, että ei, mitään ei saa tehdä, vaan kyllä se Jumala kaikesta huolen pitää. Ja kaiken lisäksi demonisoida maan varjelu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

En jaksa kuunnella Mattilan saarnaa,mutta eihän tosiaan raamatussa sanota että pitää syödä lihaa,vaan UT:ssa Paavali sanoo että syökää kaikkea mitä lihakaupassa myydään ollenkaan kyselemättä omantunnon tähden.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vihreiden parista on vuosien mittaan tullut esille aika kummallisia kantoja esim. huumeista ja polyamoriasta puhumattakaan sitten muusta vouhotuksesta. Vihreät ovat ainakin osittain nämä mattilansa yms. ansainneet.

Syväekologinen liike (Linkola yms.) on sitten vielä mennyt pidemmälle. Vihreitä syväekologian kannattajia on sitten kohtuullisen hankala erottaa toisistaan.

Miten on Piraattien huumepolitiikan laita? Täällä Puheenvuorossa on jotkut Piraattien kannattajat vaatineet kannabiksen laillistamista?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Linkola on vihreiden mielestä vanha höpsö, joka ei edes käsitä sitä, että ihmisiä voisi kätevämmin olla tekemättä kuin alkaa niitä listimään.

Tällä puheissaan murhanhimoisella papparaisella on ansioita vain eräissä konkreettisissa toimissaan laajojen alueiden suojelemiseksi.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Miten on Piraattien huumepolitiikan laita?"

Piraattipuolueen ohjelmasta:

"Huumausaineiden käyttö ja välitys koskettaa Suomessa päivittäin tuhansia ihmisiä suoraan ja välillisesti.

Sosiaali- ja terveyskulut, sekä huumausaineiden kaupan ja niihin liittyvän rikollisuuden torjunta maksavat yhteiskunnallemme huomattavasti puhumattakaan syrjäytymisen ja työttömyyden kustannuksista.

Huumausaineiden käytön kohteleminen pelkästään rikosoikeudellisena ongelmana edistää syrjäytymistä, vie poliisin resursseja muista tehtävistä, sekä lisää järjestäytyneen rikollisuuden valtaa ja varallisuutta.

Vastuullinen päihdepolitiikka kumpuaa yksilönvapauksista, pyrkien samalla vähentämään yhteisiä haittoja.

Piraattipuolue vastustaa kieltolakeja ja kannattaa sen sijaan vaihtoehtoista päihdepolitiikkaa, johon kuuluu vähintään henkilökohtaisen huumeidenkäytön dekriminalisointi.

--

Käyttäjiä ei tule kohdella rikollisina jos he eivät aiheuta häiriötä muille ihmisille tai ympäristölleen. Myös huumausaineiden käyttäjien ihmisarvoa ja yksityisyyttä tulee kunnioittaa. Yksityinen käyttö tai yksityiseen käyttöön verrattava hallussapitorikos ei saa johtaa kotietsintään. Päihteiden käytön tarkasteleminen lääketieteellis-sosiaalisesta näkökulmasta tuo arvokasta lisätietoa ongelmakäyttöön johtavista taipumuksista, ja näin edistää kykyä ehkäistä haittoja. Päihdehoitoa ja kuntoutusta tulee kehittää ja sen tulee olla vapaaehtoista, ihmisarvoa kunnioittavaa sekä kaikkien saatavilla.

Alaikäisiltä voi kieltää päihteiden ja huumeiden käytön sekä hallussapidon, muuta heitäkään ei tule rangaista rikosoikeudellisesti.

--

Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen.

Ns. kovista huumeista riippuvaisille on pyrittävä tarjomaan terveydenhuoltoa sisältäen turvalliset käyttötilat ja korvaushoitolääkkeiden reseptijakelun. Tavoitteena on huumeita toimittavan järjestäytyneen rikollisuuden ja huumeriippuvaisten harjoittaman omaisuusrikollisuuden vähentäminen tarjoamalla huumeriippuvaisille valvotusti laillisia aineita.

Psykedeelisillä ja empatogeenisillä aineilla on tutkimuksissa saatu lupaavia tuloksia mielenterveyshäiriöiden hoidossa, ja niiden terapiakäytön tutkimusta on syytä edistää."

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Käsittääkseni Linkola itse on jo kauan hyljeksinyt eniten vihreää puoluetta, toki hän hyljeksii ylipäänsä kaikkea muutakin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Hauska" ilmiö netissä on, että kun vihreät mainostavat somessa vaalikamppailun puitteissa, tulee kaikenlaista vihamielistä ja usein aika vastemielistä sontaa roppakaupalla, etenkin naispuolisten vihreiden "iloksi". Tämän kuulemma voi lähes kokonaan välttää sillä, että jättää yli 30-vuotiaat miehet mainonnan ulkopuolelle.

Täytyy vain todeta, että pieni joukko meitä keski-ikäisiä ja vanhempia miehiä pilaa koko sukupuolemme maineen. Eli pieni toivomus, voitte hyvin olla vihreiden kanssa eri mieltä, mutta tehkää se mielellään asiallisesti. "Sähkö tulee töpselistä", tms ei ole asiallista, mutta tässä kontektissa se sentään on varsin mietoa kommentointia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Agressiivinen ilmastomuutosuskonnon yms. tuputtaminen saa valitettavasti joissakin meissä aikaan primitiivistä käytöstä. Tuo "Sähkö tulee töpselistä" näköjään puree edelleenkin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Sähkö tulee töpselistä" - kertoo lähinnä asenteesta joka kommentoijalla on vihreitä kohtaan. Eli se kertoo oikeastaan aina vain sen, että kommentoija ei tiedä asioista eikä välitä tietää. Itse en omista heikkouksistani haluaisi tehdä moista julkista tunnustusta.

Juha Manninen

Mauno Mattilan puhe on minustakin hassua ja vähän vastenmielistä, kun kaikki perustellaan raamatulla. Itse on en tykkää kiihko-uskonnollisuudesta.

Ilmastonmuutoksessa argumentit olivat kuitenkin 100% totta. Sen retoriikassa on tosiaan vaikutteita uskonnoista. Ihmisten pitää tehdä parannus heti tai tulee maailmanloppu (point of no return).
Sitten käydään päästö- eli anekauppaa.
Pseudotiedettä huijauksen ympärille on rakennettu aivan valtavasti ja internet on lähes kyllästetty sillä. Ehkä 90% nettihauista johtaa ilmasto-uskontoa kannattaviin sivuihin.
Huijauksen pystyy kuitenkin selvittämään fysiikan perusteiden ja maalaisjärjen avulla.

> ilmastonmuutospuheessa on kyse salatun eliitin
> vehkeilystä Amerikan vapautta vastaan.

Ei pelkästään Amerikan vapautta vaan koko maailman tai ainakin Euroopan vapautta vastaan. Eräät Euroopan maat, Suomi mukaan lukien, ovat täysin tämän huijauksen lumoissa. Suurin osa maailmaa ei usko siihen tai ei piittaa.
Huijaus on niin ammattimaisesti toteutettu, että sen takana selvästi on maailman salattu valtaeliitti.
Vihreä liike toistaa ilmasto-uskonnon dogmeja ilman kritiikkiä. Uusin väite on, että Syyrian sota ja pakolaiskriisi johtuvat ilmastonmuutoksesta.
Huh! Miten kukaan voi valehdella noin?
Ilmeisesti propaganda on niin taitavaa, että kaikki menee läpi. Vihreä liike on kaapattu levittämään tuota propagandaa. Hyödyllisiä idiootteja.

Miksi piraattipuolueen edustaja puolustaa vihreitä noin kovasti?
Ovatko puolueet vaaliliitossa tai muuten yhdistymässä?

Voin paljastaa, että äänestin piraattipuoluetta viime vaaleissa. Tekijänoikeuslaki, byrokratian vähentäminen ja henkilökohtaisen vapauden lisäykset ovat hyviä teemoja.
Nyt en voi äänestää puoluetta enää, koska se kannattaa ilmasto-huijausta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

NO kerro nyt Juha Manninen kunnolla mitä hyötyä ja kenelle on "ilmastohuijauksesta"?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On jotenkin kylmäävää aina kun jotkut vakavissaan kuvittelevat että kokonaisen tieteenalan tutkijat osallistuisivat globaalisti johonkin tietoiseen huijaukseen. Ja parasta mitä voivat näyttää "todisteeksi" moisesta on jotkut humpuukkisivustot tai blogikirjoitukset.

Kehottaisin kuitenkin Juhaa vähän kertaamaan niitä fysiikan perusteita, kun eivät oikein näytä olevan hallussa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minä puolustan aina totuutta, oikeutta, kohtuutta ja tasapuolisuutta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vihreiden suurin virhe oli olettaa, että sääntelemätön markkinatalous tuottaa tasa-arvoa ja hyvinvointia, lähtiessään yksityistämisen ja liberaalin talousglobalismin tielle. Omavarainen maatalous ja kyläyhteisöt ovat mennyttä unelmaa, nykyisiä Vihreitä johtaa ylikansallinen raha.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mitenkäs sääntelemätön markkinatalous nimenomaan virheisiin liittyisi? On aika epäuskottavaa, että miltei tähän asti varsin marginaalinen puolue olisi saanut aikaan omavaraisen maatalouden ja kyläyhteisöjen menetyksen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vihreät myyvät kansallisomaisuutta ja ajavat väestön keskittämispolitiikkaa metropoleihin ministeritasolla nykyään, hyväksyivät nykyisen kaivoslain ja möivät Carunan, käänsivät takkinsa kokonaan.

Saanut aikaan omavaraisen maaseudun kuihtumisen? Omalla panoksellaan joo, pian vain rikkailla on varaa elää landella, pientilalliset ja pienteurastamot katoavat kokonaan. Oli puhetta vielä 80-luvulla, luomubuumin alla, Suomen keskimääräinen tilakoko huomioiden brändätä Suomea luomumaaksi, mutta Vihreät politisoitui ja nykyisin poliittinen lehmänkauppa ja puoluepolitiiset virkanimitykset leimaavat toimintaa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #16

Minä en ole ollut hyväksymässä kaivoslakia enkä myynyt Carunaa. EIkös tästä ole syytetty nimenomaan Pekka Haavistoa? Paha juttu. Toivottavasti tulee takkiin...

Mitä tulee maaseudun kuihtumiseen, se nyt ei liity vihreisiin. Kannattaa katsoa vihreiden maatalouspoliittisia linjauksia esimerkiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset