Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Seuraavan kerran Venäjälle 100-vuotiaana?


Aleksei Tsykarevia ei aiemmin tänä syksynä päästetty Suomeen. Nyt virolaiselle alkuperäiskansa-aktivistille Oliver Loodelle on langetettu kielto saapua Venäjälle vuoteen 2073 asti. Tuolloin hän täyttää 99 vuotta.


Aikaisemmin Venäjältä karkotetut ovat saaneet viiden vuoden pituisen maahantulokiellon. Muutoin mustalle listalle joutuneet saavat kiellon tuntemattomaksi ajaksi, toistaiseksi:
http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109712-viisumikielto-ven...


Loodelle annetun maahantulokiellon pituus on ennennäkemättömän poikkeuksellinen. Koska syitä ei kerrota, syntyy heti villejä huhuja, kuten Aleksei Tsykarevinkin tapauksessa. Looden haastattelussa vihjataan, että todennäköisimmin syy liittyy hänen aktiiviseen toimintaansa Krimin tataarien kanssa:
https://www.svoboda.org/a/29662848.html?fbclid=IwAR0YxRdf9TzjIqoywLHf_lf...


Joidenkin mielestä kyseessä on vastatoimenpide, joka todistaisi että Tsykarev on agentti.
Tässä spekulaatiossa oudoksuttaa se,  että Tsykarevin hyvänä ystävänä esiintyvä Loode oli aktiivisin ja näkyvin Tsykarevin viisumikiellon kritisoija. Hän on täydellisen vakuuttunut siitä, että Tsykarev ei ansainnut viisumikieltoa Schengen-maihin.


Minua alkaa yhä enemmän tympiä tämä kansainvälinen leikki sukukansa-aktivismin liepeillä. Tällaisia asioita kuvaa hyvin udmurttilainen nuori kirjailija Marija Vekshina novellissaan Leikki: kuinka hämmästyttävän paljon maailmanpolitiikka muistuttaa pikkulasten lumisotaleikkejä ja miten vähän siinä on mukana aikuismaista käytöstä.


Kun ihminen jättää vaikka ylinopeussakot maksamatta, ryöstää pankin tai tekee jonkun muun rikoksen, hän on selvillä siitä, miksi viisumia ei tipu. Silloin hän tuskin rupeaa siitä julkisesti valittamaan. Myös jos viisumikiellot ovat laajoja vastavuoroisia sanktioita, on selvillä miksi kukakin on listalla. Tsykarevin ja Looden tapaukset eivät kuulu kumpaankaan kategoriaan. Salamyhkäinen kähmintä viisumikieltojen alalla ei ole adekvaattia diplomatiaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos Loode ei olisi tukenyt Tsykärevia, silloinhan hän olisi paljastanut tietävänsä että Tsykarev on agentti.

Venäjä käy infosotaa kaikilla rintamilla, kaikilla tavoilla, siinä on mukana uskonnolliset liikkeet, piispat, papit, sukukansat, kielipolitiikka, kaikki mahdollinen. Meidät pitää saada hajalle riitelemään keskenämme, se lisää Venäjän hallinoon valtaa.

Minä luotan enemmän Suomen viranomaisten toimintaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Miksi ihmeessä Loode ei voisi paljastaa tietävänsä, että Tsykarev on agentti?
Minä ainakin kertoisin heti blogissani, jos tietäisin pätevän syyn Tsykarevin viisumikiellolle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos Loode olisi niin tehnyt, silloin hän paljastaisi että kaikki Tsikarevin tekemiset ovat teatteria. Venäläiset silti näkivät että Loode tietää heidän pelinsa eikä siksi ole enää sopiva yhteistyökumppaniksi, häntä ei voi viilata linssiin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Miksi Loode ei voisi paljastaa, että kaikki Tsikarevin tekemiset ovat teatteria?

Onneksi olen syntynyt vasta 70-luvulla enkä ole koskaan ollut NL:ssa luojan kiitos enkä ymmärrä sitä, että minua vanhempien ihmisten koko maailmankuva ja toiminta voi perustua täydelliselle kieroilulle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Suomen viranomaiset voivat toimia mielestään oikein, mutta minä uskon osan heistä olevan aika helposti höynäytettävissä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämän aamun Hesarissa on juttu: Latvia tuo julki KGB-listan.
Jokainen tiesi että Neuvostoliitosta ei päässyt ulkomaille yksikään asiantuntija, pappi, kielitieteilijä tms. edustamaan Neuvostovaltaa vapaasti. Jokainen oli KGB:lle tilivelvollinen.

Nyt kun Venäjä on palauttanut aikaisemman tehokkaan tiedustelun, luulen että tilanne on sama kuin kommunistivallan aikana. Tsykarev ja vastaavat Venäjän edustajat maailmalla ovat FSB:n edustajia tavalla tai toisella. Mitä muuta voisi olla?

On peräti harvinaista että Suomen suomettuneet viranomaiset uskaltavat tehdä tällaista, evätä viisumi venäläiseltä. Venäjähän voi suuttua ja lähettää taas jonkun asiamiehen tai kenraalin pelottelemaan meitä. Taustatiedot ovat varmaan tulleet ulkomailta, siksi uskalsimme.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

JOkaista ainakin seurattiin ulkomailla ja monia kuulusteltiin, sen tiedän. Se ei kuitenkaan tarkoita, että he olisivat olleet itse jotain vakoojia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset