Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Yleistämisen pakko ajoi Huhtasaaren täältä


Huhtasaari ymppäsi kielteisiä juttuja islamiin yleisesti ja esitti perättömiä yleistyksiä. Samaa hän tekee muutenkin jatkuvasti. Hänelle kaikki, mihin on liimattu sana kristillinen, on hienoa. Kaikki, mihin on liimattu sana islam, on hänelle kauhistus. Sisällöllä ei ole mitään väliä.


Huomasin jokin aika sitten, että hän esiintyi kahden muun tunnetun perussuomalaisen kanssa yhdessä äärikarismaattisten saarnaajien seurassa. Kirjoitin tästä blogin ja Huhtasaari itse kommentoi asiaa väistämällä koko kysymyksen: 
"En ole mitään kirkkoa vastaan, vaan kristillisyyden puolesta. Käyn useissa eri kirkoissa, varsinkin jos siellä on joku kiinnostava tapahtuma. Rodney Howard-Browne tuli Suomeen, ja menin kuuntelemaan häntä. Hän on muun muassa rukoillut Trumpin puolesta pitäen käsiä hänen päänsä päällä. Sain häneltä kirjan
"The Killing of Uncle Sam", jonka lukeminen on vieläkin kesken.
En ymmärrä kristittyjen "riitelyä" tai keskinäistä mollaamista. Erilaiset kirkot sopivat erilaisille ihmisille."


Jos minua kiinnostaa jokin asia, minä olen siitä valmis kaikille kertomaan. En ymmärrä, miksi Huhtasaari ei voi kertoa, mikä häntä kiinnostaa äärikarismaattisessa Rodney Howard Brownessa, joka useimpien kristittyjen mielestä on eksyttäjä ja mahdollisimman kaukana tavanomaisesta kristillisyydestä. Nettitietojen mukaan Howard Browne on kaiken poliittisen kähminnän ja Trumpin palvonnan lisäksi mm. väittänyt, että Holliwoodissa juodaan lasten verta ja levitellyt omituisia salaliittoteorioita: https://en.wikipedia.org/wiki/Rodney_Howard-Browne


Perussuomalaisten ja eritoten Huhtasaaren mielestä näköjään kaikki analyysi ja tarkkuus on isästä perkeleestä ja kaikki yleistäminen, kuvittelu ja ilmaan hutkiminen taivaallisen autuasta. Tätä idioottimaisuuttahan esiintyy toki laajemminkin: Miehet ovat pahoja, naiset hyviä. Islam on paha, kristinusko hyvä. Ihminen on paha, eläin on hyvä. Maapallo on paha, maailmankaikkeus hyvä, jne. 

Kaikkea kritisoitavaa saa ja pitää kritisoida, mutta jos ainoa päämäärä on vain osoittaa, että yhden muslimin tai yhden koraanin säkeen vuoksi islam on sellainen ja tällainen, tai kun yksi mies hakkaa vaimoaan, sen vuoksi kaikki miehet ovat pahoja, se ei ole tervettä. Vähintä, mitä Uusi Suomi voi tehdä, on antaa tällaisessa tilanteessa porttikielto. Esimerkiksi minä en ole koskaan leimannut kristinuskoa pahaksi, vaikka olen kristinuskon liepeillä roikkuvia ilmiöitä kritisoinut. Mitä ihmeen tyydytystä tuo vihan ulottaminen syyttömään ympäristöön? Eikö samaa energiaa voisi käyttää kritiikin entistä tarkempaan ja osuvampaan kohdistamiseen?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämä Iiro Oravan omakohtainen tilitys on niin pistämättömästi sanottu, että piti ihan kaivaa taas esiin:

"Silloin kun olin persu ja omasin persumaisemman ajatusmaailman, niin minua ei muistaakseni koskaan sanottu rasistiksi, vaikka arvostelinkin todella kovastikin maahanmuuttoa, kulttuureja, islamia uskontona ja monia muita asioita, joita nyt perussuomalaisena arvostellaan (älkää käsittäkö väärin, en pidä islamia tai mitään muuta uskontoa ongelmattomana, ja maahanmuuttopolitiikka ei ole ihanteellista, mutta tämä ei kirjoitus ei koske näitä asioita). Tiedättekö miksi minua ei sanottu rasistiksi? Koska osasin tehdä sen kaiken yleistämättä ja olematta rasistinen."
http://iiroorava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251019-i...

Ilkka Huotari

"Huhtasaari ymppäsi kielteisiä juttuja islamiin yleisesti ja esitti perättömiä yleistyksiä."

"Hänelle kaikki, mihin on liimattu sana kristillinen, on hienoa. Kaikki, mihin on liimattu sana islam, on hänelle kauhistus. Sisällöllä ei ole mitään väliä."

Yleistät ja esität toisesta väitteitä, jotka ovat melko todennäköisesti myös perättömiä.

Muuten hyvä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En esitä väitteitä vaan omia johtopäätöksiäni hänen omista sanoistaan ja esiintymisistään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huhtasaarelle ei kannata täällä antaa enää yhtään huomiota. Hän sai täällä estot hyvästä syystä ja kuulemma ei enää tänne palaa. Hyvä niin.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Neuvostoliitossa toisinajattelija pantiin ennen vanhaan vankilaan tai
mielisairaalaan, meillä onneksi toistaisesti vain bannit.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Se johtuu siitä, että Neuvostoliitossa olivat vallalla nämä meidän bannattujen kaltaiset diktaattorit...
Meidät kaikki muut ajattelijat olisi laitettu Neuvostoliitossa vankilaan tai ammuttu.

Onneksi näin. Bannit kyllä kestää eikä niihin kuole. Ne on opiksi ja ojennukseksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#&:
Ensin esität hyväksyttäväksi bannaamisen syyksi yleistämisen. Sitten esität todella huiman yleistyksen. Mutta kuten Orwell tämän ilmiön totesi: Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jokin alusta tai ryhmittymä voi luoda säännöt, jotka mahdollistavat parannukseen kannustavat sanktiot .
Näin US ymmärtääkseni toimii.

FBn ongelma taas on mielivaltaisuus , epämääräisyys ja kaikenlaisten ilmiantokampanjoiden terrori, jossa usein ei ole muuta mieltä ja tarkoitusta kuin kiusanteko.

Yksittäiset ihmiset taas toki voivat estää itselleen epämieluisten ihmisten kontaktit , mutta sitä ei saisi suosia keskusteluryhmissä. ( Laura H itse esti monen monta keskustelijaa, joista useimmat eivät tainneet sättiä häntä mitenkään?)

Nämä kaikki ovat kuitenkin ihan eri sfääreissä.

US noudattaa mielestäni kiitettävästi omia periaatteitaan ja aikamoista törkyä sallitaan varsin pitkälle.
Kovaakin kritiikkiä ja suoranaista haukkumista USa kohtaan näkyy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Huhtasaaren kunniaksi voi toki lukea sen että hän itse sieti arvostelua, eikä sortunut bannauslinjalle, kuten vaikkapa hänen kolleegsnsa Arto Luukkanen ja monet muut persut.

Kaikista ihmisistä ja kaikista blpgisteista löytyy varmasti jotain hyvää sanottavaa, kuten Huhtsaaresta, myös muista persuista ja Arto Luukkasestakin.

Toimituksen syyt boikotille eivät varmaankaa ole mielipiteisiin liittyviä, eivätkä sääntöihin liittyviä, vaan pääasiassa toimituksellisia, vaikkakin säännöistä pitää hakea perusteet.

Vaalit lähestyvät ja on varmasti syytä ottaa tiukempi linja vihapuheisiin jo hyvissä ajoin ennen niitä, muuten homma karkaa käsistä.

Muuten, näin joulun alla minun on hyvä lausua ihailuni ja ihmettelyni toimituksen pätevyydestä ja asiantuntemuksesta juuri tämän toimituksellisen linjan suhteen. Pidän tehtävää hyvin haastavana ja jotenkin se on saatu toimimaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Huhtasaari bannasi itse ison joukon ihmisiä. Siinä yksi jutun paradokseista.

"Poliittinen kanta" ei voi tässä myöskään olla sanktion syy - siinä määrin kauan hän aktiivipoliitikkona täällä esiintyi hyvin jyrkän linjan edustajana. Ja suuri joukko saman linjan edustajia esiintyy edelleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Huhtasaari bannasi itse ison joukon ihmisiä."

Kas, enpäs tiennytkään, minua hän kumminkin näytti jostain syystä sietävän, toisin kuin Luukkanen ja jotkut muut persut. :)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #20

Minut bannasi, samoin kuin ison joukon muita, jotka ilmoittautukoon jos tahtovat.
Itse en ole estänyt täällä ketään ja pitäisin fiksuna kertoa estettävälle ensin syyt, miksi noin toimii.

Poliitikkojen joukossa on tunnettuja himobannaajia, samoin toimittajien.
Useimmat kiivaita absoluuttisen sananvapauden puolustajia.
Mikä kertoo varmaan paljon heidän periaatteittensa uskottavuudesta.

En ymmärrä, miksei kommenttien poisto riitä, jos kokee jonkun haittaavan keskustelun etenemistä liikaa.
Tässä tulee mieleen ihmisten jakaminen hyviksiin ja pahiksiin - jota tämän harrastajat myös paheksuvat isoon ääneen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Tässä tulee mieleen ihmisten jakaminen hyviksiin ja pahiksiin"

Sovitaan me että bannaajat on pahiksia ja ne jotka ei bannaa on hyviksiä?

Minäkään en ole bannannut.
Olen siis hyvis. :)

Toimituksen osa on surkea, pitää bannata sekä hyviksiä että pahiksia, toimituksellisista syistä. Pitää bannata, jotta säilyisi jonkilainen tolkku, että ihmiset jaksaisivat pysyä palstalla ja jatkaa kirjoittelemista.

Tämä toimituksen homma on vaikea, kun nämä persut on usein värikkäitä mielipiteitä esittäviä ja ne keräävät paljon kommentteja ja lukijoita, vaikka jankkaamistahan se tietenkin on, kun ei niistä maahanmuuttoasioista voi loputtomiin keksiä uusia näkökulmia. Se on jankkaamista sekä persujen että heidän kanssaan eri mieltä olevien taholta, koska ei heilläkään ole niihin asioihin enää uusia näkökulmia,

Jos toimitus ei tee asialle mitään, koko eduskuntavaalikeskustelu menee pelkästään jankkaamiseksi maahanmuutosta ja sitäpaitsi varsin ikävässä ja kiihtyneessä ilmapiirissä.

Sen takia on ihan oikein että toimitus karsii maahanmuuttokeskustelua tavalla tai toisella.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Esimerkiksi minä en ole koskaan leimannut kristinuskoa pahaksi, vaikka olen kristinuskon liepeillä roikkuvia ilmiöitä kritisoinut."
Tuo nyt aiheuttaa minulle uteliaisuutta, koska ei ihan vastaa aiempaa käsitystäni blogisti Salmisesta tai mahdollistaa uuden tulkinnan.
Koetko itse olevasi kristitty?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Esimerkiksi minä en ole koskaan leimannut kristinuskoa pahaksi, vaikka olen kristinuskon liepeillä roikkuvia ilmiöitä kritisoinut."

Eihän aseetkaan ole pahoha, vain niiden käyttäminen toisten ihmisten vahingoittamiseen on paha, ihmiset ovat pahoja ja siksi käyttävät aseita muiden vahingoittamiseksi, kristinuskoa ja muita uskontoja voidaan käyttää samoin pahuuden välineenä muiden vahingoittamiseen ja on käytetty myös.

Tietenkin olisi parempi jos aseita ja uskontoja olisi vähemmän, mutta pahoille ihmisille löytyy varmasti muitakin keinoja toteuttaa pahuuttaan kuin uskonnot ja aseet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Raamatusta ja Koraanista voi löytää paljon hyvää ja lapiolla tehdä rehellistä työtä, mutta pahat ihmiset mätkivät näillä toisia ihmisiä päähän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onneksi kristinuskon voi yleistää islamiin.

Sama jumala näissä ja aika samanlaisia. On vain pieniä tulkintaeroja mikä Jeesus on ja onko ihmiset syntisiä syntyessään vai vasta sitten kun rikkovat lakia.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"yhden muslimin tai yhden koraanin säkeen vuoksi islam on sellainen ja tällainen, tai kun yksi mies hakkaa vaimoaan, sen vuoksi kaikki miehet ovat pahoja, se ei ole tervettä."

Palataan asiaan kun Allahu Akbar kajahtaa jälleen kerran...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin sen jälkeen kaikki maailman muslimit ovat terrorosteja?

Erittäin viisas kommentti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Se kajahtaa ihan samalla tavalla kuin kirkossa Aamen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pikemminkin kuin : " Jumal'auta!"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aamen on muuten kuulemma hyvä kirja, mutta niinhän Tervon kirjat melkein aina tuppaavat olemaan.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Blogialustalla on sääntönsä kuten Facebookilla. Yksityinen palveluntarjoaja määrittelee sen rikkooko joku sääntöjä. Huhtasaaren sananvapaus on aivan turvassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

US ei hallitse ihmisten viestiyhteyksiä ollenkaan samoin kuin Facebook, joka on saavuttanut määrätyn monopoliaseman ja näin ollen suuren vallan. Ja siten mahdollisuuden mielivaltaan.

US on vain yksi mahdollinen blogialusta, sen vaikutus ei ulotu tämän pidemmälle.

Tällaista tilapäistä kirjoituskieltoa on ilmeisesti kuitenkin helppo käyttää propagandassa yhtä väärin kuin kirjoitusoikeuttakin.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Venäjällä on toistasataa yksityistä palvelun tarjoajaa jotka määrittelee sen
rikkooko joku sääntöjä vai ei.Lännessä ollaan hanakasti puuttumassa tähän
sananvapauden rikkomukseen, aika puusilmäistä.
Alkaa olla suomen sananvapaus samalla tolalla kuin venäjällä

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No onneksi sentään niin hullusti ei asiat ole. Venäjällähän ei ole muita vapaita lehtiä kuin Novaja Gazeta, kaikki muut ovat Kremlin komennossa ja nuo riippumattomatkin toimittajat ammutaan joskus kotiovelleen jos erehtyvät Venäjän imperalismia moittimaan.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

No ei se Suomen valtamediatkaan ole kuin muutaman valta oligargin omistuksessa
Onneksi suomessa saa vain linnatuomion järjestelmän arvostelemisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei Suomessa kukaan ole saanut linnatuomiota demokratian arvostelusta. Vai mihin järjestelmään viittaat?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset