Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Pariisi on Syktyvkarin osa, ei Moskovan esikaupunki


Viime aikojen kansainvälinen somevouhotus on keskittynyt Ranskaan. Erehdyin näkemään täällä Izhevskissä valtiollisten pääkanavien lähetyksiä asiaan liittyen, tietysti siitä syystä, että kyseiset asiat nyt vallitsevat. Oli joku huuto-ohjelma, jossa koko joukko ennustajapolitologeja spekuloi asiaa kiihkeinä. Eräässä ohjelmassa herkulteltiin Lontoon ja Pariisin yhtäläisyyksillä ihan liivien väristä alkaen: nähkääs Brexitiä kannattavien mielenosoituksessa oli parilla tällaiset keltaliivit päällä. Yhteydenhaku liivien perusteella jäi kuitenkin hieman jäsentymättömäksi.


Kremlin tunnetut trollauskanavat tyyliin Sputnik News, Finnbay, Verkkomedia, sott.net ja mvlehti.net. yms. intoutuivat eilen oikein joukolla väittämään, että he kertovat nyt salatun totuuden siitä, mistä Ranskan mielenosoituksissa on kyse:) :) :)! Samaa kiihkoa oli aimo annos myös Uuden Suomen blogeissa.


Venäjä on toki kovin kiinnostunut, mutta jos toissapäivänä keltapaidat tulkittiin pahaksi Amerikan masinoimaksi värivallankumoukseksi ja eilen taas EU:ta vastustaviksi spontaaneiksi ranskalaisiksi, niin ei tämä propagandahyödyntäminen Venäjänkään kannalta ihan putkeen mennyt tällä kertaa...


Mutta miksi Venäjän pääkanavien virallinen intressi on välittää mahdollisimman raadollinen kuva Ranskan ja Ison-Britannian asioista? Ja ennen kaikkea miksi siihen pitää kiinnittää niin valtavasti huomiota? Paikalliset arvelevat, että tämä on ylipäänsä sitä pyrkimystä osoittaa, kuinka valtavan huonosti asiat on "lännessä" eli Venäjällä kaikki on sentään hyvin.


Paikallisia asioita ei uutisoida normaalisti näillä pääkanavilla. Samaan aikaan oli mm. Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa mielenosoitus, jossa osoitettiin mieltä monen asian johdosta. Onneksi on olemassa hyviä uutiskanavia, jotka kertovat näistä pimitetyistä asioista: https://www.idelreal.org/a/29645683.html

Yksi asioista oli vastustaa tataarin aseman vuonna 2017 alkanutta huonontamista kouluopetuksessa.
On ymmärrettävää yrittää saada ihmisten huomio pois oman maan asioista. Ei uutisia omista ongelmista voi kokonaan toki nykyaikana pimittää. Yksi tuore sellainen kertoo, että Udmurtiassa ihmiset velat ovat kasvaneet ja käytössä olevat rahat pienentyneet.


Mitäpä jos Venäjä saisi joskus maistaa omien päämedioidensa (ja niitä myötäilevien ja korostavien trollijoukkojen) lääkettä oikein kunnolla? Kaikki ulkomaiset mediat alkaisivat esimerkiksi toitottaa, että Kazanin mielenosoittajat vaativat itse asiassa Tatarstanin eroa Venäjästä ja lähettäisivät tuntikausia sieltä ohjelmaa. Se olisi varmasti opiksi ja parannukseksi.


Venäjän kannattaisi keskittyä omiin asioihinsa ja yrittää vähemmän huseerata ympäri maailmaa: erottaa ulkoasiat sisäisistä asioista. Siten Venäjästä voisi oikeasti tulla vahva ja laajaa kansainvälistä arvostusta nauttiva FEDERAATIO, useiden erilaisten alueiden ja kansojen muodostama toimiva liitto.
https://www.gazeta.ru/business/2018/12/10/12089545.shtml?utm_source=push

PS Pariisilla ja ranskalaisilla on toki erityinen historiallinen paikka meidän permiläisten kansojen sydämissä, eritoten komien: Napoleonin retken sotavangit päätyivät komiin ja Syktyvkarissa on Parizh-niminen kaupunginosa sekä useita paikallisten ja vankien suhteista alkunsa saaneiden ihmisten jälkeläisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Venäjällä on paljon separatismia kannattavia alueita; erityisesti alueet joilla on hiilivetyvarantoja tai huomattavan ei-venäläinen väestö.

Näitä alueita pidetään kuuliaisina väkivallan uhan avulla. Grozhnyin kohtalo on takuulla kaikilla itsenäisyydestä haaveilevilla hyvin mielessä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Näin on. Siitä kohtalosta on sellaisiakin käsityksiä, että Venäjä ei suinkaan yksiselitteisesti voittanut niitä sotia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset