Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

River Helsinki ja eturivin perussuomalaiset

  • Tomi Lehdon postaus: Hakkarainen, Niikko, Howard Browne, Huhtasaari, Lehto.
    Tomi Lehdon postaus: Hakkarainen, Niikko, Howard Browne, Huhtasaari, Lehto.


Ilmeisesti Jyväskylästä kotoisin oleva Suomen River-seurakuntien luotsi Tomi Lehto on esiintynyt useissa massatapahtumissa ympäri Suomea, erityisesti Jyväskylässä, Oulussa ja Helsingissä. Nämä seurakunnat ovat taas yksi uuskarismaattinen ja menestysteologinen muotivirtaus Suomessa. Olisiko Uskon sana -seurakunnilta nyt jäänyt vapaata henkistä tilaa uusille villitsijöille? River Helsingin 5-vuotisjuhlat olivat 6.8.2017. Eli River Helsinki on perustettu vuonna 2012.


Lehdon facebook-sivu osoittaa hetkessä, mistä on kyse.
Tomi Lehto 15.10: "Rekisteröidy tänään! Lataus taivaasta seuraavaan askeleeseen liiketoiminnassa ja perusteita yrittäjän velvoitteista. Molemmat TARVITAAN menestykseen."
"It is time to possess the land"
"Kotimaassa ja aamulla valtakunnan liiketoimintaa! "
https://www.facebook.com/tomilehto/


Lisäksi sivuilla on kaatamisia ja koppareita hengillisissä tilaisuuksissa ja kuvia kullankaivuusta (hehkutus, että Kittilän kultakaivos on Euroopan suurin) ja puun myyntimääristä Suomessa! Menestysteologian liitto bisnesmaailman kanssa on ihan julkinen. 


Tomi Lehto on julkaissut myös kirjoja, joiden nimet jo kertovat kaiken: 
Kingdom Business Nothing is Impossible
 Askeleet voittoon

 

Perussuomalaisten kärkipoliitikot mukana?


Tomi Lehdon facebook-sivulta löytyy 9.11.2018 kuva, jossa perussuomalaisten Mika Niikko, Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari esiintyvät River Helsinki -seurakunnan pastorin Tomi Lehdon ja Rodney Howard Brownen kanssa yhdessä kuvassa tarkoituksellisesti poseeraten yhdessä. Huhtasaari on Tomi Lehdon ja Rodney Howard Brownen välissä. 


Kuten Niikko ja Huhtasaari on myös Teuvo Hakkarainen tunnettu erityisistä uskonasioistaan: onhan tämä vaalipiirini kansansuosikki varastanut luterilaisen kirkon ehtoollishopeat ja hänet on erotettu helluntaiseurakunnasta. River Helsinki onkin perussuomalaisten uskonnollisen toiminnan luonnollinen seuraava valtaus. 
En itse koskaan kannata persuja, tosin puolue häviää muutenkin, mutta äänestäjiä voi kiinnostaa, mitä nämä poliitikot tekevät kauheiden uskonnollisten eksyttäjien ja menestysteologien seurassa? Kenties kyse voi olla myös vain viattomasta peruspersulaisesta provoilusta eikä syvällisestä uskonnollisesta vakaumuksesta. 


Liikemiehiltä rahat pois uskonnon avulla:
www.kingdombusiness.fi/events
"Näkymme on, että jokainen suomalainen saa kuulla evankeliumin hyvän sanoman, ja voi löytää elävän seurakunnan jossa kasvaa uskossaan ja kantaa hyvää hedelmää. Halumme on nähdä ihmisten menestyvän – ja Suomen menestyvän!"
"Kindom business fellowship on työmuoto, jonka tarkoituksena on tukea liike-elämässä olevia sekä yrittäjiä. Halumme on nähdä, että kristityt menestyvät jokaisella alueella. Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille, joilla on sydän liike-elämään sekä yrittäjyyteen."


Jokaisella kristityllä on kuulemma voima hankkia rikkautta, jota mantraa tässä videolla opettaa Reetta Lehto oikein toistelemaan:
http://www.tv7.fi/vod/player/50519/


Rodney Howard Browne on kuuluisa harhaopettaja, josta tunnetun villityksistä tervehtyneen kristityn henkilön kertomus, jossa kohdassa 55:15 kerrotaan myös tästä henkilöstä.
https://


Lisää materiaalia on etsijöille yllin kyllin.
https://
Henkilö, jonka kyljessä Huhtasaari poseeraa, on narsistinen pelle ja pahoinpitelijä, joka pitää yhden miehen showtaan useita tunteja. Oksettavaa rienausta.


Minua henkilökohtaisesti oudoksuttaa erityisesti henkilönpalvonta ja itsensähillinnän ja -hallinnan halveksunta. Näissä kaikissa oudoissa pseudokristillisissä manifestaatioissa on yhteisenä nimittäjänä juuri se, että niiden kouriin joutunut tai hakeutunut henkilö ei hallitse enää itseään. No henkilönpalvonta ja itsehallinnan puute ovat toki perussuomalaisten perinteisesti ihannoimia arvoja, joten ei kai siinä mitään ihmeellistä pitäisi olla, että tällaisessa yhteydessä otetussa kuvassa on peräti kolme eturivin perussuomalaista poliitikkoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Veli on veljelle susi, vai miten tämä nyt menee?

Joo, en kannata menestysteologiaa, mutta ihan hyvä talousidea painottaa yrittäjiin seurakunnan jäsenistössä. Siitähän hyötyy hyvässä lykyssä seurakunnan kassa ja yrittäjäthän tarvitsevat aina luotettavia liikekumppaneita ja verkostoitumista. Kaikille yhteinen ilo?

Angloamerikkalainen kulttuuri-imperialismi haiskahtaa tästä joesta aika pitkälle. Uskonnonvapaus on kuitenkin meille kaikille perussuomalaisille tärkeä asia.

Viehättävä naishenkilö ylimmässä kuvassa jää ikäänkuin esittelemättä? Rouva Lehto, oletan.
Kuvan tekijänoikeudet varmaan kiinnostavat kaikki blogin lukijoita.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ilmeisesti toinen naishenkilö on rouva Lehto, mutta en ollut niin varma tunnistuksesta, koska videoilla hiukset näyttivät eri värisiltä ja peittävät kasvoja.

Netin tietojen mukaan facebookin julkista kuvaa saa jakaa. Jos joku esittää hyvin perustein päinvastaista, voin sen poistaa. Senhän jokainen kuitenkin voi käydä katsomassa Lehdon omalta sivulta.

Jos hyöty uskonnon ja bisneksen välillä on molemminpuolinen, niin mikäs siinä, mutta kyllä tuolta sellaisia huhuja on kuulunut, että seurakunta on lypsänyt rahaa ja bisnes on alkanut mennä heikosti päinvastaisista lupauksista huolimatta. En näitä nostanut esille, koska näyttivät epävarmoilta lähteiltä.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Esa Jussi Salminen muistaakseni kirjoitti vuosia sitten tänne helluntai-ystävistä,eli uskovaisia jotka eivät halunneet liittyä organisoituneeseen helluntai-seurakuntaan. Kun tiedät näin paljon hengellisistä asioista,arvelen että olet tullut uskoon muuten ei näin paljon hengelliset asiat kiinnosta. Mutta vihreät on väärä puolue jos on uudesti syntynyt kristitty. Siellä sen uskon voi menettää,vihreät ovat eduskunnassa kannattaneet Raamatun vastaisia lakeja

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Erkki Latvala, asiat ovat joskus monimutkaisia ja ratkaisemattomia :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niikko ja Hakkarainen ovat/olleet helluntailaisia. Huhtasaarella on ollut ainakin kytköksiä adventisteihin.

Joten tässä ei ole mitään ihmeellistä. Olisi aivan toinen juttu, jos kuvissa esiintyisi itse Halla-aho!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No perinteiset helluntailaiset ja adventistit ovat aika kaukana näistä uudenlaisista menestysteologisista karismaatikoista, erityisesti ulkonaisen käytöksen osalta. Opissakin erikoisia painotuksia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ai niin! Minä kun luulin heidän olevan hyvinkin lähellä toisiaan...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #7

Vaikka en haluakaan tyrmätä blogisti Salmisen käyttämää etäisyysmittaria, joka kylläkin jää minulle vähän hämäräksi, niin sellainen Suomessa yleinen kattotermi kuin "vapaat suunnat" kattanee koko porukan. Vapaus tarkoittaa tuossa erityisesti vapautta valta- tai valtiokirkosta. Mormooneja tai vartiotornin agentteja ei lasketa mukaan vapaisiin suuntiin.

Etäisyys saattaa syntyä lohkeamisen kautta, jolloin opillisesti monessa suhteessa samanlaiset uskon yhteisöt ovat vihollissuhteessa, pitäen toinen toistaan harhaoppisina.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #8

Jääskeläinen. Kirjoitan tuosta erosta oman blogin, koska vastaus on niin pitkä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Olen jotain kirjoittanutkin aiheesta: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Mutta kirjoitan vielä toisesta näkökulmasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset