Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Älä hanki huijarimorsianta Udmurtiasta


Vuonna 2004 eräs henkilö Joshkar-Olasta kertoi minulle, että sikäläisten naisten pääasiallisin toimeentulo on nettihuijaus: he etsivät rikkaita miehiä lähinnä Amerikasta. Samaa harrastetaan edelleen ehkä yhä enenevissä määrin ja uhrina on luonnollisesti myös Suomi. Miehet lähettävät hetken virtuaalisen seurustelun  jälkeen rahaa saadakseen maailman ihanimman naisen luokseen. Mutta kuinka ollakaan säädyllinen matkasumma ei riitä, sillä nainen on ryöstetty Moskovassa tai häneltä vaaditaan erikoisia kalliita viisumeja tai hänellä pitää olla jokaista ulkomailla oleskeltavaa päivää kohden tietty summa rahaa.


Pian rahapyynnöt ryöstäytyvät täysin käsistä. Rahaa pyydetään niin paljon kuin sitä tuntuu uhrilta irtoavan ja vielä senkin jälkeen. Raha viime kädessä pelastaa naisen kuulemma joutumasta vankilaan tai kuolemasta. 
Jo aivan ensimmäisten epätavallisen suurten summien pyytämiseen liitetään lottovoittotaktiikka: Maksa nyt 3000 minulle, niin minä annan sen sitten takaisin sinulle kun pääsen luoksesi. Eihän sitä tarvitse kuin näyttää viranomaisille, että pääsisin maahan. Tai kun maksat nyt talon myynnistä verot, niin sitten meillä on pari miljoonaa. 


Usein tämä rakastunut nainen (yksityisessä kansainvälisessä huijauskulttuurissa korostuu sukupuoli näin, laajemminhan ilmiö on hyvin moninainen) on niin sairaalloinen että lääkäri tai hänen ystävänsä kertoo hänen jossain vaiheessa joutuneen sairaalaan, jossa hoidot maksavat omaisuuksia, leikkaukset epäonnistuvat ja ne pitää uusia. Muussa tapauksessa hän kuolee. Tätä ennen toki ovat jo kuoleman kielissä viruneet hänen äitinsä, isänsä, molemmat mummonsa ja sisarensa, joiden hoitoon olet lainannut rahaa.


Tämän tietysti kaikki valistuneet ihmiset jo tietävät, mutta silti lankaan menijöitä riittää. Pitäisi olla selvää, että koskaan ei saa lähettää rahaa kellekään tuntemattomalle, jota ei ole tavannut livenä. Tuntemattomien kohdalla kyse on poikkeuksetta huijauksesta. Oikeasti rakastunut ulkomaan morsian löytäisi itse rahaa matkaan ja tulisi oikeasti. Huijaahan tässä maailmassa jopa moni sellainenkin, jonka tuntee henkilökohtaisesti!


Nyt lokakuussa saapui ensimmäistä kertaa Izhevskiin eräs suomalainen tapaamaan elämänsä naista. Koska hän suostui Udmurtian television haastatteluun, asia on siinä mainituilta osin julkinen. Hänen tapauksensa näytettiin viime tiistaina Udmurtian televisiossa. Ohjelman voi katsoa youtubesta. Osoitteessa, jossa naisen piti olla, oli vanha pariskunta. 

Kohdasta 7 min 8 sekuntia alkaen viime tiistain uutislähetys:

https://


Ilahduttavaa tässä asiassa on se, että paikallinen media ja viranomaiset näyttävät ottavan tämän ilmiön tosissaan. Tapaus ei ole ensimmäinen eikä edes julkitulleista tapauksista ensimmäinen. Julki tulee tietysti vain jäävuoren huippu. Tapauksen naista tai ketä tahansa huijauksesta vastuussa olevaa odottaa Udmurtian viranomaisten mukaan kuulemma pitkä vankeustuomio, jos hänet saadaan kiinni. Ei ole minkään maan etu profiloitua huijareiden pesänä.


Huijaustapauksista pitäisikin aina tehdä julkisia kaikkine yksityiskohtineen ja tietoineen rikollisista. Lisäksi pitää aina tehdä ehdottomasti rikosilmoitus poliisille, sekä oman maan että huijarin maan poliisille. Poliisien kannattaisi syventää yhteistyötä maiden välillä. Ilmiö on ilmeisen laaja. Se on äärimmäisen vaarallinen, inhimillisen yhteiskunnan pohjan murskaava sekä kansojenvälistä politiikkaa ja ystävyyttä rapauttava mädännäisilmiö. 


Huijausta esiintyy valtavasti myös lähimäisenrakkauden varjolla, ei pelkästään romanttisen rakkauden. Huijarien monet sydäntäsärkevät tarinat voisivat hyvinkin olla totta ja ovatkin toisaalla: ihmisiä kuolee runsain mitoin kun hoitoihin ei ole rahaa (ja journalistit, jotka penkovat syöpäsairaiden itsemurhia, tapetaan). 

Huijauksen uhrien ei pitäisi hävetä, vaan heidän pitäisi päinvastoin olle itsestään ylpeitä: heillä on jäljellä luottamusta ihmiseen ja myönteinen ihmiskuva. Mutta pitää kuitenkin ymmärtää, että on todella vahingollista ruokkia huijaria rahalla.


Istun Tolstoissa matkalla Suomeen. Pöydälläni on pieni lappu Novaja Linija -hyväntekeväisyysjärjestöltä. Se kerää rahaa lasten leikkauksiin pelastaakseen nämä kuolemasta. En tule koskaan tietenkään antamaan kopeekkaakaan, koska en usko että rahat menevät mihinkään. Jos valtio tappaa pikkulapsensa hoidon puutteeseen ja keksii rahoille muka parempaa käyttöä, miten joku yksityinen järjestö voisi olla lasten asialla???

 
Yleinen huijauskulttuuri on siis johtanut siihen, että kukaan ei enää auta ketään taloudellisesti, koska ei voi luottaa siihen, että kyseessä on oikea avuntarve. Huijarit kuvittelevat ehkä syntisessä mielessään vain petkuttavansa viattomasti hieman löysää rahaa, mutta todellisuudessa heillä on usean ihmisen verta käsissään ja lukemattomia henkiä omallatunnollaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Samaa kulttuuria voi etsivä löytää jopa Suomesta.

Myös suomalaiset naiset osaavat höylätä ylimääräiset eurot rakkaudennälkäisen lompakosta. Uusia hölmöjä tuntuu sikiävän sitä mukaa kuin vanhoista aika jättää.

Monien yleishyödyllisten järjestöjen johtajat elävät melkoisessa yltäkylläisyydessä, jonka maksavat yhteistuumin valtio ja hyödylliset hölmöt, jotka lahjoittavat rahaa avokätisesti erilaisille järjestöille ja yhteisöille. Nämä lahjoittavat saamistaan varoista eteenpän 30-60% loppujen jäädessä ns. kulujen katteeksi.

Alla oleva lista on vain jäävuoren huippu

https://www.iltalehti.fi/verot-2016/20161101225487...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Älä hanki kesähomoa. Mihinkä hänet jättää syksyn tullen?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Blogistasi tuli mieleeni: "Turkmenialainen tyttöystävä" (mainio Gösta-nero eli Leavingsin Leevi).

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Nyt katsoin ohjelman tarkemmin. Naista tai "naista" odottaa 10 vuoden vankeustuomio, mikäli kiinni jää. Ilahduttavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset