Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Malliesimerkki MV-politiikasta

 

Suomen Uutiset on kunnostautunut jälleen vääristelemällä Ylen uutisointia. Mihin tarvitaankaan MV-provoblogia enää, kun meillä on oikein MV-puolue, jolla on tämä "lehti".

Myös hännystelijät ovat pillastuneet. Esimerkkinä tämä: http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256574-avoin-kirje-eero-manty...

Nämä mainitut MV-pläjäykset väittävät, että Ylen toimittaja vähättelee ja peittelee väkivaltaa ja pahoinpitelyä. Näin voi väittää ainoastaan lukutaidoton ihminen. Ylen ammattitaitoinen toimittaja on kirjoittanut artikkelin, johon hän on saanut hienosti mahdutettua yleistä asiaa eli kysymyksen siitä, onko linjassa rikollisten karkottamisessa tapahtunut muutoksia. Lisäksi hän on kirjoittanut yhdestä konkreettisesta tapauksesta. 
https://yle.fi/uutiset/3-10241738
Niille, jotka ovat joskus lukeneet suomenkielisiä sanomalehtitekstejä ja niitä ymmärtäneet, tämän kertoo jo tekstin otsikko:

Suomi karkotti Afganistaniin taksikuskin, jolla oli lapsi, opiskelupaikka ja työ – yhä pienemmät rikkeet kelpaavat karkottamisen perusteeksi

Ilmeisesti tämä artikkelin rakenne on (media)lukutaidottomille persuille liikaa. Jos toimittaja haluaisi sanoa, että pahoinpitely on pieni rike, hän olisi toki niin kirjoittanut.


Lisäksi nämä MV-pläjäykset revittelevät em taksikuskin lakimiehen Emmi Wehka-Ahon puoluetaustalla. Onko ylipäänsä olemassa lakimiehiä, jotka eivät puolusta päämiestään? Sarjamurhaajienkin asianajajien tehtävä on puolustaa päämiehiään.
Vai onko lakimiehenä toimiminen kielletty kenties niiltä, joilla on puoluetausta väärä, eli vihreä?

Tulkoon vielä kerran faktisesti todetuksi, että Ylen toimittaja ei missään kohtaa väitä, että tämä kyseinen pahoipitely olisi pieni rike, päinvastoin. Kysymys siitä, onko se vakava vai ei, on saatu yhdeltä artikkeliin haastatellulta ihmiseltä:
"sakkorangaistus pahoinpitelystä riittävän vakava rike karkottamisen perusteeksi?"
"– Perinteisesti karkottaminen on edellyttänyt vakavempaa rikosta, kuten seksuaalirikosta tai törkeää huumausainerikosta. Nyt niitä tehdään yhä pienemmistä rikoksista, Punto sanoo."

Ovatko todella persujen  Suomen Uutisten tekijät niin tyhmiä, että eivät tiedä, että toimittajat eivät jatkuvasti esitä omia ajatuksiaan, vaan artikkelien ajatukset tulevat yleensä juttuun haastatelluilta ihmisiltä?
Tämä tietysti kertoo paljon siitä harhaisesta maailmasta, missä oikeistopopulistit elävät...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Laitoin suosituksen tälle blogille, koska siinä kauniisti mainostetaan minun blogiani. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen uutiset on MV-lehden tasoa.

Mitä enemmän persujen kannatus laskee, sitä härskimmin pitää ''uutisia'' keksiä.

Matias Turkkila on hyvä esimerkki, siitä millaista jälkeä tulee, kun leikkii oikeata toimittajaa.

Antero Koski

Hei Petteri. Tunnetko tämän Esa-Jussin? Minusta hän viittailee tuossa nyt väärään lehteen...tai lehti on oikea mutta linkista mennään Komsin sivulle Uuteen Suomeen, eikä Suomen Uutisiin?
Ja hän itse kirjoittaa samaan lehteen, ymmärätkö? Siis samaan lehteen mitä hän kehuu MV uutisiksi?
Ja onko Komsi persu? Sinun pitäisi tietää kun kaikkien niiden sivuilla pysyttelet. Ihmettelinkin ja miksi täällä olet?
Vai onko tämä Esa-Jussi sininen? Se selittäis kyllä paljon.

Aulis Saarijärvi

Jospa laitat yhdenkin mainitsemasi linkin tuolta MV puolelta näkyviin, kun en itse sieltä löydä niitä.
Siihen pystymättä voinet kertoa, mikä sai sinut valehtelemaan ja levittämään perättömyyksiä. Luullakseni tässä blogisteja kielletään niin tekemästä.

Mitä tulee YLE ammattitaitoon, niin saanen olla eri mieltä. On tapa kirjoittaa ja kertoa, tai puhalta vain tapahtumasta vaahdot lukijan ja katsojan silmille. YLE harrasta molempia ja on sitten sitä YLE:n vaikenemistä. Lukemalla muutamia ulkomaiden uutistuottajia, voi ihmetellä, miksi meillä tapahtumista aietaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kun kritisoidaan toimittajia objektiivisuuden puutteesta, ei kyse ole siitä mitä suoraan kirjoitetaan. Kyse on siitä mitä annetaan ymmärtää.

On monenlaisia keinoja miten toimittajat pyrkivät sitä omaa ideologiaa levittämään, mutta yksi hyvin tyypillinen on, että toimitajalle mieleinen henkilö "sanoo" ja epämieluisa henkilö "väittää". Toimittajat pyrkivät usein antamaan mieluisille henkilöille täysin kritiikittömän alustan esittää mielipiteitään. Epämieluisa henkilö taas pyritään saamaan jo tekstissä epäluotettavaan valoon. Sen lisäksi heidän argumentteihin julkaistaan hyvin monesti "asiantuntijan" vastineita. On toki muitakin keinoja, kuten valitaan mahdollisimman epäedustavia kuvia epämieluisista henkilöistä. Ja joskus on näkynyt täysin uutiseen liittymättömiä kuvia. Esim välillä maahanmuuttoon liittyvissä uutisissa käytetään äärioikeistolaisen ryhmän kuvaa viitekuvana, vaikka se ei liittyisi asiaan mitenkään.

En nyt ota tähän kyseiseen uutiseen sen enempää kantaa, mutta totean vain, että tämä on saanut kritiikkiä jopa refugee hospitality clubissa. Eli ihan persut ei nyt yksin tätä kritisoi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jos muokkaat kommenttiasi, niin samalla siitä voisi ilmoittaa jotenkin, kiitos.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Juu juu, mutta kun vasemmistovihreiden fanaatikot eivät pysty näkemään kuin persuja kaikkialla. Fobia on kovaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuo persufobia eroaa siitä perinteisestä rasismista oikeastaan vain saivartelun ja selittelyn määrässä ja siinä, että kohteena ei ole etnisesti määritelty ryhmä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tulisiko rikkeiden olla mielummin yhä vakavampia, että voisi karkoittaa?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä.
Lisäksi pitäisi ottaa huomioon perhesuhteet , rikoksen luonne jne.
Näissä uusissa tapauksissa rangaistaan perhettä , ennen kaikkea lapsia .
Karkotus ei muutenkaan ole juuri koskaan mielekäs rangaistus, monestakin syystä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jos en nyt ole väärässä uutisessa johon viitataan, niin eikös se lapsi ollut tyytyväinen karkoituspäätökseen?

edit: Kuinka vakava rikoksen tai asian muutoin tulisi olla, että saa karkoittaa?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #8

Käsittääkseni häntä ei karkoitettu rikoksen takia, vaan rikos esti uuden oleskeluluvan myöntämisen. Joten hän oli laittomasti maassa ja hänet karkoitettiin.

Voin olla väärässäkin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #8

Useassakin karkotuksessa on hajotettu perhe.
Rangaistuksen kohteena ovat silloin puoliso ja lapset.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #11

Helena, taas yksipuolista tulkintaa.

Mikäli olen saanut oikeaa tietoa, tämä mies löi lapsi sylissään vaimoaan leukaan. Heille oli myönnetty ero ja miehelle tuomittu lähestymiskielto.

Eli mies itse oli hajottanut jo perheensä ennen karkotuspäätöstä.

Pysykää asiassa!

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Lapsi pakotettiin tapaamaan isää ja lapsi ei suostunut vaan itki viereisessä huoneessa 2 tuntia, ja jälkeenpäin kirjoitti facebookkiin että pelkäs ja kammos hakkaaja-isukkia. Täällä kuvakaappaukset tytärpuolen facekirjoituksista:

https://pt-media.org/2018/06/08/ylen-eero-mantymaa...

"Hän oli pahansuopa, väkivaltainen ja sairas henkilö. Yhtenä päivänä hän löi äitiäni (hänen ex-vaimoaan) kasvoihin samalla kun piti 1-vuotiasta lasta sylissään. Pikkusiskoni on kokenut HELVETIN kun häntä on pakotettu tapaamaan isäänäsä turvakodilla, itkenyt kaksi tuntia menemättähuoneeseen kunnes tapaaminen päättyi ajan loputtua, joka kerta"

Näin siis tytärpuoli..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Jos kysymys on tästä afganistanilaisensa pahoinpitelijästä niin pahoinpitely kohdistui nimenomaan perheeseen ja sen perusteella langetettiin sakon lisäksi lähestymiskielto. Perhettä olisi rangaistu, jos karkoitusta ei olisi pantu toimeen vaan perhe olisi joutunut elämään jatkuvassa pelossa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Solin on hankkinut tämän tapauksen pöytäkirjat ja tietää, että perhesuhteita, rikoksen luonnetta, uhrien lausumia, 12 vuotta täyttäneiden perheen lasten näkemyksiä, mahdollista rikoksen jatkamisriskiä, jne. ei ole tapauksen lopputulosta harkittaessa otettu lainkaan huomioon. Ei myöskään mahdollisia aikaisempia kielteisiä oleskelulupapäätöksiä ja niiden perusteluita.

Näinhän se Suomessa menee, kengurutuomioistuimet tekevät tällaisia päätöksiä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #80

Minkä tapauksen?
Perheitä hajottavaia karkotuksia on ollut useampia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #89

Tämän tässä ja Komsin puheenvuorossa esillä olevan tapauksen. Varmaankin sinulla on tämän pöytäkirjat, aivan samalla tavalla kuin olet lukenut Itävallanvuoden 2015 lain ("Islamgesetz). Otat selkeästi kantaa molempiin, joten kai sinä joltain muulta kuin tuntemustesi perusteelta kommentoit?

Ilkka Huotari

"Kohtaloksi koitui syyllistyminen pahoinpitelyyn, josta annettiin tuomioksi sakkorangaistus."

Väitätkö, että tässä ei anneta ymmärtää rikoksen olleen pieni?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

EN oikein tiedä, mitä Huotari ajaa takaa. Onko toimittajan vika, jos pahoinpitelystä on annettu vain sakkorangaistus?

Ilkka Huotari

Sanoit näin:

"Ilmeisesti tämä artikkelin rakenne on (media)lukutaidottomille persuille liikaa. Jos toimittaja haluaisi sanoa, että pahoinpitely on pieni rike, hän olisi toki niin kirjoittanut."

Väitätkö siis, että toimittaja ei yritä tehdä tästä sakkotuomiosta pientä rikosta?

Sitähän tässä yritetään tehdä, esittää, että tuo olisi vain pieni rikos.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #18

Sakkotuomio on sakkotuomio, joillekin pieni ja joillekin iso. Joillakin on iso ja joillakin pieni jne. Kaikki on suhteellista. Edelleenkään toimittaja ei ole syyllinen siihen, jos joku on saanut sakkotuomion eikä kovempaa tuomiota.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

Otsikossa viitattiin "pieniin rikkeisiin". Toimittaja teki siis jutun, jonka mukaan "pieniin rikkeisiin" syyllistymällä tulee karkotus.

Jos haluaa ottaa oikeasti selvää, mistä on kysymys, tulee selväksi, että ei ole kyse mistään "pienestä rikkeestä".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #27

"Pieni rike" on sitaatti haastatellulta! Ei ole toimittajan syy, jos haastateltavat näin puhuvat. Lisäksihän tekstissä puhutaan esim. vanhasta huumausaineen käyttörikoksesta. Myös siihen voi pieni rike viitata. Pilven pössöttely tms. on monenkin mielestä pieni rike, ei ehkä minun .

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31

Edelleen: Jos haluaa ottaa oikeasti selvää, mistä on kysymys, tulee selväksi, että ei ole kyse mistään "pienestä rikkeestä".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #33

Edelleen ties kuinka monennen kerran: esim. pilven pössyttely 8 vuotta sitten voi monenkin mielestä olla pieni rikos.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

Niin se onkin. Tässä ei ole kyse mistään pienestä rikkeestä. Oletko ottanut selvää, mistä on kyse?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #39

Kyllä. Artikkelissa on kyse nimenomaan esimerkiksi tästä pienestä rikkeestä eli pilven pössäyttämisestä kerran. Artikkelissa on kyse itse asiassa hyvin monesta asiasta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

Monista pienistä rikkeistä, siis. Myönnät jo itsekin, että toimittaja yritti tehdä näistä kaikista pieniä rikkeitä?

Jos et ole ottanut selvää, eikä asia kiinnosta, niin eipä sitten. Ei kannata kuitenkaan uskoa näitä toimittajia suoraan, vinkkinä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #47

En todellakaan myönnä. On todella epäkohteliasta ja sivistymätöntä keskustelukulttuuria yrittää tunkea sanoja toisen suuhun, Huotari, joten en jatka kanssasi pitempään. Jospa kysyisit toimittajalta suoraan, mitä hän yritti, niin pääsisit tästä asiasta rauhaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

Älä tietenkään myönnä mitään, ole uskossasi vahva.

En kyllä edes ymmärrä, miten joku voi väittää tuollaista, kuin sinä väität. Että tomittja ei olisi tarkoittanut noita rikkeitä pieniksi. Se sanottiin monessa kohtaa artikkelia. Ja itse asiassa sehän oli koko jutun idea.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#13:
Toimittajan vika on se, että hän tietoisesti jätti kertomatta, että pahoinpitelyn kohteena oli perhe. Tällä tempulla hän teki jutusta harhaanjohtavan. Vahvempaakin ilmauta tästä totuuden peittelystä voisi käyttää.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #35

Aalto. Ei tehnyt. Ihmisen pahoinpitely on aina vakava rikos riippumatta, kuka on kohde.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #38

Pahoinpitelyillä on eroa. Sen vuoksi sen rangaistusasteikko on sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #35

Väitätkö siis Aalto, että kadulla saa mäiskiä mielin määrin ketä tahansa ja se on pieni rike????

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #40

Kovin on heikko ymmärryksesi taso, jos tuollaisia keksit. Onko tuon ymmärryksen puutteen takana kyvyttömyys vai haluttomuus asioiden ymmärtämiseen lienee tässä toisarvoinen asia. Molemmissa tapauksissa asian korjaaminen on vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #48

Hehhehee! Olen vain ottanut oppia mallia persujen ja oikeistopopulistien "keskustelukulttuurista" ja käytän sitä taitavasti hyväkseni.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #60

Tuon tason selittelyä harrastettiin hiekkalaatikkoiässä, mutta kouluikään mennessä muut kasvoivat siitä ulos.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #69

Minä olen kasvanut siihen sisään vasta nyt, koska hiekkalaatikkoiässä minulla oli paremmat selittelyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Parasta on se, että kauhea haukkuminen on aina siitä, että eihän ne turvapaikanhakijat tänne kotiudu, eivät ne mitään töitä tee.

Millähän helvetillä sitä kotiutuu, jos puolet perheestä on kadoksissa, tai eivät pääse tänne koska turvapaikan saanut ei tienaa tarpeeksi, kotiudu siinä sitten. Voisi kysyä joltain, että kotiutuisitko hyvin, jos vaikka puolet perheestäsi olisi toisessa maassa, etkä voisi heitä nähdä.

Sitten on vielä tuo työpaikan saaminen, millähän täällä kusipäisten raistien keskellä saat tummana kaverina töitä? Täällä vielä tuijotetaan mustaa miestä kuin muualla Euroopassa 70-luvulla. Eikä se mitään merkitse oletko kengänkiillottaja vai kirurgi, olet kuitenkin väärä ihminen peidän kulttuuriimme.

Me suomalaiset itse olemme vastuussa pitkälti turvapaikan saaneiden kotitumisesta, ja kun täälläkin asenteita katsoo, niin eipä helpolta näytä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petteri, tässähän juuri oli kyseessä henkilö, jolla oli sekä työpaikka täällä että myös perhe - mutta hän vaan ei kyennyt kohtelemaan perhettään inhimillisesti. Ei tähän nyt rasismipuheita kannata sekoittaa ollenkaan. Vai onko tässäkin kyse siitä, että pakkohan se on olla omalle lapselleen julma, koska suomalainen rasismi?

Antero Koski

Ei Petterille ole totuus niin olennaista, pääasia on, että saa haukkua persuja.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Riippuu siitä että keitä ne turvikset ovat, mutta kun ei juuri muita tule kuin muslimeita ja se on nähty muissa Pohjoismaissa että sopeutuvat hyvin huonosti. Muut kuin muslimit näyttävät sopeutuvan.

Ja jos olet kunnon muslimi niin et edes saa sopeutua "vääräuskoiseen" yhteiskuntaan.

Mutta Ritalan pitäisi mennä kokeileen asumista Tukholman ongelmalähiöissä, siellä alkaa todellisuus pian selvitä. Huomaa että ei se islamilainen "monikulttuurisuus" olekkaan kovin hieno asia, siis jos olet "vääräuskoinen" kantis.

Niin,ja en ole persu enkä mikään muukaan, mutta omaan huomattavan pitkän kokemuksen Tukholman lähiöistä joissa ennen asuin lähemmäs 20v. Olen henkilökohtaisesti nähnyt kuinka ruotsalaiset muuttaa pois sitä mukaa kun muslimeita tulee lähiöön(heistähän on lähinnä kyse), he tekivät sen oman turvallisuutensa tähden. Ja ihan oikein tekivät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jaha, suvikset taas puhtopesemässä väkivaltaisia muslimeja. Mites se homoille tappouhkauksia jakeleva imaami, ei aihetta toimenpiteisiin koska suojeltava.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tuota se teettää Makkonen, kun et osaa lukea etkä ainakaan ymmärrä lukemaasi. Tässä on kyse siitä, että persujen "lehti" ja Komsin blogi leimaavat perusteettomasti ihmisiä perheväkivallan puolustajiksi.

HIenoa, että tuo väkivaltainen muslimi on Suomesta karkotettu.
Mikäli annat jonkin linkin tappouhkauksia jakelevaan imaamiin, voin ryhtyä itse häntä ajamaan pois Suomesta ja innostan koko vihreän puolueen näin tekemään.
Mikäli viittaat tähän, minkä löysin, ei kyse ole tappouhkauksista:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63652-tvssa-kohun...
–"Mun mielestä maissa päätetään itse, miten siellä toimitaan. Suomalaisena voin sanoa, että Suomessa pitää noudattaa Suomen lakeja. "

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yleensä "rikos" josta saa sakkotuomion on pieni kuten esim. sakkotuomio varomattomuudesta liikeenteessä.

Aulis Saarijärvi

Juu! Kimmo Sasi tappoi yhden ja vammautti toisen loppuiäkseen. Sai 70 päiväsakkoa ja oli täysin hullussa olossa ratissa.

Nuuskan maahantuoja sai 2 vuotta ja 3 kuukautta.

Juha Hämäläinen

22 kiloa Khatti on kai sitten myös "pikkujuttu", kun siitä selvisi sakoilla......Ai mutta ihan unohdin, että tekijä oli kiintiöpoliitikko!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vertaako Granlund vaimon hakkaamista ja perheen vainoamista varomattomuuteen liikenteessä? Kaikkea älyttömyyttä sitä suviksilta saa lukea varsinkin kun juuri haluttiin teilata ihminen mielipiteidensä vuoksi, mutta tappotuomiota homoille jekeleva imaami on pyhä ja koskematon kuten tämä rikollinenkin koska muslimeja pitää suojella jopa oikeudelta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Persujen mielestä oikea uutinen aiheesta olisi seuraavanlainen:

"No nytpäs se on taas nähty se monikulttuurisuus,mitä muslimit edustaa.

Eräs karvalapsi Ahmad oli perinteittensä mukaan pahoipidellyt suomalaista vaimoaan.

Yllätys yllätys hän sai pakit MIGRIstä.

Nyt Ahmad etsii Irakissa taipuisampaa vaimoa itselleen.

Vaimon hakkaus on törkeä rikos. Siitä tappo olisi paras. Hyi että inhottaa.

Myös pienistä rikoksta pois Somesta. Maasa maantavalla.! Ugh."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö vaimon hakkaaminen ole maan tapa Suomessa?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen
Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tiedoksenne, että olen saanut tällä kertaa blogistani (siis tuosta Esa-Jussin "kauhuesimerkkinä" linkkaamasta) enemmän palautetta kuin aiemmista koskaan. Palaute on myös tullut epätavanomaiselta suunnalta - naisilta, jotka ovat itse kokeneet perheväkivaltaa. Jokaisen palaute blogistani oli kiittävä. Sen sijaan Ylen uutiseen on reagoitu tyrmistyksellä. Eli semmoista "MV-politiikkaa".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tuula Komsi. Tiedoksenne, että harva osaa lukea ja vielä harvempi viitsii lukea mitään ajatuksella ja tuskin kukaan ymmärtää lukemaansa. Tottakai nämä lukemattomat vaan läpyttävät käsiään, kun luulevat, että kyse oli vaan siitä, että pitää vastustaa perheväkivaltaa. Hellanlettas mitä naivismia.
No muista, että minun palaute ei ole kiitettävä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Esa-Jussi, olen samaa mieltä, palautteesi ei ole ollut kiitettävä eikä edes tyydyttävä :D

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Älä nyt viitti. Otsikossa seisoo "yhä pienemmät rikkeet kelpaavat karkottamisen perusteeksi" ja sitten jutussa on käytetty esimerkkinä sankaria, joka on piessyt puolisoaan. Pitää olla kohtuullisen vihreät linssit, jos pystyy vääntämään tuon siten, että "yhä pienemmät" ei viittaa jutun esimerkkitapaukseen.

Voisihan sitä myöntää, että esimerkki oli luokattoman huono, ja keskittää vaikka tarmonsa ihmettelemään vaikkapa liian pienten tulojen takia karkotettuja väkivaltarikollisten puolustelun sijaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvä Solakivi, entäs sitten? Tässä pääpointti on se, että vihjailut pahoinpitelystä pienenä rikkeena eivät ole toimittajan omia ajatuksia, toisin kuin väittävät nuo oikeistopopulistit, jotka haukkuvat nimenomaan toimittajaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jos ideologia ei ole aivoja pilannut, jutusta saa juurikin kuvan, yhä pienempi rike ja sitten perheväkivalta, jota ei edes tuotu esille. Vähättelyä nimenomaan. Otsikkoa myöten.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #36

Outi Mara. EI ole ja vaikka olisikin ei se ole toimittajan.
Mihin ideologiaan mahdat viitata?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #42

#42

"Outi Mara. EI ole ja vaikka olisikin ei se ole toimittajan." /Esa-Jussi Salminen

Hyvä ihminen, toimittaja tietenkin koostaa haastatteluista ja muusta tausta-aineistosta oman kokonaisuutensa ja viimekädessä päättää siitä, millaisen painoarvon hän käyttämälleen aineistolle antaa. Tarinan objektiivisuuden arviointi on yksinomaan toimittajan vastuulla.

Refugee Hospitality Club :n sivuilla on muuten taustoitettu jutussa esitellyn afgaanimiehen karkotusta hänen oman tyttärensä kertomana, mikäli blogistia kiinnostaa.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki//

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tekstissä on useita esimerkkitapauksia, kuten yllä viittasin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Pitäisikö uutisen otsikkoa korjata?

"Henkilö ilman oleskelulupaa karkoitettiin."

Onko se Suomen Uutisilta vääristelyä ja provoamista, jos kerrotaan pahoinpitelyn taustoja, jota Yle ei kerro?

"Yksi sakkojuttu on saanut kohtuuttomat mittasuhteet". Pahoinpitely. Ei helvetti.

Persut on persuja ja vihreet on vihreitä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mistä tulee tuo perverssi kiinnostus väkivallan yksityiskohtiin??!!

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

En ole kiinnostunut väkivallan yksityiskohdista.

On vaan erikoista jättää kertomatta perheväkivallasta ja lähestymiskiellon henkilöstä, jos oleskelulupa on perhesiteisiin perustuva.

"Maahanmuuttovirasto päätti karkottaa miehen Afganistaniin, koska perhesiteelle perustuvaan oleskelulupaan ei ollut enää perustetta"

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jani TUononen HUOH. Kun tänne tulit persuilemaan, on tarpeen tähdentää vielä kerran, että tuo sinun lainaus on lakimies Emma Wehka-Ahon suusta. Eikö toimittaja saa haastatella asianosaisia ihmisiä???

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Saahan se toimittaja haastatella ketä haluaa.

Kunhan ilmaisin kuinka tyhmältä lakimies kuulostaa vähätellessään pahoinpitelyä.

Jutusta puuttuu uhrien ja vastapuolen asianajajien näkökanta. Aika yksipuolista uutisointia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #49

TUOnonen. TIedätkö mitä tarkoittaa tiedonvälitys. Se ei ole mässäilyä rikosasioilla. Kyseessä ei ole mikään Alibin juttu. Kuinka monta kertaa se oikein pitää toistaa. Miksi jutussa pitäisi olla yksittäisen rikostapauksen vatvomista, kun jutun varsinainen tarkoitus oli ilmiselvästi tuoda esille karkottamispäätöksissä havaittavia linjamuutoksia.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #71

Ylen yksipuolista tiedonvälitystä, kun VAIN puolustuksen asianajajan sanoma otsikoidaan ja maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön johtajan Tiina Suomisen mukaan linjamuutosta ei ole tapahtunut.

Vastasin tämän saman jo kommentissa #72.

Koska henkilöllä ei ole oleskelulupaa, hänet karkoitetaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mihin toimittaja perustaa otsikon "yhä pienemmät rikkeet kelpaavat karkottamisen perusteeksi", kun mitään linjamuutosta ei ole tapahtunut maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön johtajan Tiina Suomisen mukaan?

Toimittaja otsikoi yksipuolisesti haastattelemansa lakimiehen sanoman mukaan?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #72

TUononen. Älä vääristele. Myös Punto on tätä mieltä eikä Tiina Suominen suoraan kiellä, vaan väistää kysymyksen ovelasti.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #76

Vääristelen minkä jaksan ja minkä ehdin.

Uutisessa kerrotaan karkotuksista perustuen yhä lievempiin rikkeisiin. Kuitenkin jutussa Hassan ja Ahmad ovat tuomittuja pahoinpitelystä. Ahmadilla ja turkkilaisella on myös lähestymiskiellot.

Jos pahoinpitelystä on sanottu "Yksi sakkojuttu on saanut kohtuuttomat mittasuhteet", niin haluaisin tietää mitä "Perusteeksi on kaivettu vuosia sitten tapahtunut huumausaineen käyttörikos." oikeasti tarkoittaa. Kuitenkin oleskelulupa on tietääkseni vuosien ajan määräaikainen, minkä takia vuosia vanha juttu voi estää uuden oleskeluluvan saamisen, jos on syyllistynyt johonkin heti oleskeluluvan saadessaan.

Mielestäni rikoksien tulee estää oleskeluluvan saamisen.

Sekään ei kuulosta uskottavalta, että oleskelulupahakemuksen syy muuttuu jatkuvasti. Kuten Ahmadin kääntyminen kristinuskoon heti perhesiteiden takia myönnetyn oleskeluluvan päätyttyä vaikka oli ollut jo vuosia Suomessa. Myöhemmin opiskelu.

Nyt voin vähentää Ylen uutisien seuraamista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #81

Ja mikä nyt on ongelmasi Tuononen? Jutusta saa käsityksen, että aikaisemmin pahoinpitelytuomioita ei ole luokiteltu ehdottomasti karkotuksen aiheuttaviin rikkeisiin. Nyt on. Ja se on hyvä. Nimittäin jos tuomion saa pahoinpitelystä, se on käsittääkseni aina vakavaa eikä mikään epäselvä läpsäys. Jos viranomaiset ovat aikaisemmin linjanneet, että pahoinpitely on pikku rike, se ei ole toimittajan syy.

Kannattaa vähentää, ellei sitten kokonaan lopettaa. Itsekin nautin kohtuullisesti, koska udmurttilaisten novellien kanssa on oltava aina terävässä kunnossa.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Niin hyvää journalismia tältä fanittamaltasi toimittaja Mäntymaalta, ettei ole "ymmärtänyt" älykkään toimittajan tavoin kysyä asian todellista laitaa väkivallan ja uhkailun kohteena olleelta perheeltä.

Karkotetun afgaanin tytärpuoli on ollut asiasta avoin somessa, Mäntymaalle ylivoimaista tehdä hieman tutkivaa journalismia. Ideologia edellä mentäessä syntyy tälläista journalistista tuotosta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Onneksi Hilden ei määrittele, mistä toimittajien on tehtävä juttuja. Toistan edelleen, että kyseessä ei ole yksityisen rikosasian selvittely, eikä sellainen ole kunnon toimittajien tehtävä, se kuuluu oikeusistuimille, vaan karkottamispäätösten linjausmuutosten tarkastelu.

Varmaan mainittu pössyttelijäkin on ollut avoin netissä. Olisiko toimittajan pitänyt kirjoittaa peräti kirja turvapaikanhakijan avautumisesta huumeiden käytöstä?

On aikoihin eletty, kun ihmiset ei tajua, mikä on tiedonvälitys ja, että ei toimittajien tehtävä ole kirjoittaa fantasiaa jokaisen tallaajan huvittamiseksi.
Jos kiinnostaa afgaanin tytärpuolen someviestit, kirjoita toki oma tutkimus niistä!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö kirjoittaa kohta blogi taas persuista, koska niillä tuntuu jo valmiiksi kuola valuvan. :)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Oletko vakavissasi että kaikilla persuilla valuu kuola suusta?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei toki kaikilla, osalla tursuaa ruskeaa vaahtoa suupielistä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #83

Jopas ne nyt on ällöjä kaikki....

Vai olisiko rasismia väittää että persujenkin joukoissa on ihan tavallisia kunnollisia ihmisiä mukana?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #85

Ei ole. On olemassa ihan tavallisia, kunnollisia ihmisiä, jotka eivät ole kovin ns. hoksaavaisia. Sellaiset pohjimmiltaan kunnon ihmiset saattavat hairahtua tai tulla vedetyiksi mukaan jopa persuihin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #87

Ja muuttuvat kuolaaviksi idiooteiksi?

Antero Koski Vastaus kommenttiin #90

Kommentoinneissa näkee ketkä ovat oikeita kuolaavia idiootteja. Kommentit mitä sinä olet saanut ovat juuri niiltä tai sitten ne ovat vain yksinkertaisesti niin lapsellisia.
Kun ei ole älyllistä sanottavaa ja pitää pahaa oloaan purkaa sen kaltaisilla kommenteilla, niin se kertoo kahdesta asiasta.
Itse näiden kommentaatoreiden henkisestä tasosta sekä heidän haukkumansa politiikan oikeassa olosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos nyt maastakarkotuksia ihmetellään niin itse hämmästelin tapausta jossa vietnamilainen työssäkäyvä hitsaaja karkotettiin koska ei saanut tarpeeksi palkkaa perheensä elättämiseen, eikä ollut mikään rikollinen tai muslimi. Elätti kuitenkin perheensä ilman sossua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oletko varma, ettei kaveri ollut muslimi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kävi rehellisessä työssä ja elätti perheensä, eihän tuo voinut olla muslimi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #57

Makkosen koko kapasiteetti näkyy tässä humoristisessa kommentissa, ihan koko kapasiteetti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #57

Makkonen on taas omalla tasoltaan ihan ykkönen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #57
Antero Koski

Eikö Tuula Komsi ole sitoutumaton?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mutta petterin kapasiteetti on sitä parempaa kapasiteettia.
"Pitäiskö kirjoittaa kohta blogi taas persuista, koska niillä tuntuu jo valmiiksi kuola valuvan. :)"

Saksassa 14v tytön raiskauksesta ja murhasta epäilty irakilainen katosi perheineen. Tutkinnassa selvisi että koko perhe on lentänyt takaisin irakiin. Olivat ostaneet liputkin eri nimillä kuin ovat maahan tullessa kertoneet ja ilmeisesti passitkin olivat löytyneet jostain kun lentoliput saivat.
Osaavat siis karkoittaa itsensä ja perheensä omatoimisesti.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Tuosta muutosta ei tietenkään ole mahdollista tietää miksi. Mutta kieltämättä kaltaiseni kyyninen ihminen väkisinkin arvelee sitä vaihtoehtoa, että epäillyn mahdollinen joutuminen oikeuskoneiston hampaisiin vaikutti päätökseen mennä takaisin Irakiin.

Ilkeämielisesti voisi jopa sanoa, että pojan harrastukset pakottivat koko perheen pois saksalaisten lihapatojen äärestä. Mutta koska en tietenkään ole ilkeämielinen, niin joudun vain toteamaan, että hassu sattuma.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kummaa siinä on sekin että "varmaa kuolemaa" paennut perhe muuttaakin tosta vaan takaisin sinne missä se varma kuolema odottaa. Ja monet käyvät lomailemassakin entisessä kotimaassaan josta on varmaa kuolemaa pakoon lähtenyt.

Pekka Pylkkönen

Suomen laki ei tunne pahoinpitelyrikettä tai -rikkomusta, vaan kyseessä on rikos, toisin kuin otsikko väittää. Rikkeiksi on määritelty esimerkiksi tekijänoikeusrikkomus jne.

Ja kaiken kaikkiaan karkoitus tuossa tilanteessa oli kyllä ainakin oman oikeustajuni mukainen lopputulos. Olisi ollut vaikka kyseessä olisi ollut vitivalkoinen saksalainen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

TOimittajilla lienee oikeus kirjoittaa muutakin kuin lakikieltä. Suomen laki ei määritä, mitä sanoja suomen kielessä saa mistäkin asiasta käyttää.

Pekka Pylkkönen

Miksi valita toimittajan ammatti jos ei halua pitäytyä oikeissa sanoissa? Omaa ideologiaansa saa tuotua kyllä esiin riittävästi jutun substanssillakin. Esimerkiksi jättämällä sanomatta asioita jotka olennaisesti vaikuttavat lukijan arvioon viranomaisten toiminnan oikeellisuudesta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #92

Rike on oikea sana ja toimittaja on pitäytynyt oikeissa sanoissa. Ei toimittajan kuulu kirjoittaa lakitekstiä lakitieteen termeillä, jos artikkeli on tarkoitettu yleistajuiseksi.
Mitään oleellista hän ei ole jättänyt sanomatta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #93

Olisihan siinä voinut käyttää jotain vielä eksoottisempaa sanaa. Miltä kuulostaisi vaikka "yhä pienemmät kujeilut kelpaavat karkottamisen perusteeksi". Entä "kepposet" tai "keppostelut"? Mitenkäs "jäynä"?

Julkisuudessa esillä olleen tytärpuolen kirjoituksen perusteella juttu näyttäytyy täysin päinvastaisessa valossa kuin mihin toimittaja sen johdattaa. Lueskelin RHC:n keskusteluja aiheesta ja jopa siellä esitettiin liki yksimielinen näkemys siitä että tällä kertaa karkottaminen onnistui. Ja jos olet sitä mieltä että RHC on rasistinen, olet onnistunut aivopesemään itsesi niin äärimmäiseen laitaan että sieltä tuskin on paluuta terveiden kirjoihin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #95

Minä vai? En ole mitään RHC:tä lukenut enkä aio lukea. Toistan edelleen, että käsittelemäni uutistekstin tarkoitus ei selvästikään ollut vatvoa perinpohjin yhtä rikostapausta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #95

Lisäksi huomautan vielä myös sinulle, että korjaa keskustelutyyliäsi. En keskustele ihmisten kanssa, jotka luulevat ilman minkäänlaisia perusteluja tietävänsä, mitä mieltä minä olen. Jos keskustelukumppani kommentoi minun puolesta, niin saa ihan rauhassa keskustella jatkossa itsensä kanssa. Ei siinä minua tarvita silloin. Minä olen erittäin mielelläni hiljaa silloin, kun keskustelusta ei ole mitään hyötyä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En minäkään vaadi, että toimittajat käyttäisivät kieltä yleistajuisesti käsittelevässä tekstissä äänteen sijaan oikeata termiä foneemi esimerkiksi.
Aivan hullu ajatus.

Pekka Pylkkönen

Rinnastat asioita mielettömästi.

Risto Koivula

YLEssä ei ole ammattitaistoisia toimittajia.

He eivät jaksaisi kattella niitä skitsolalloja - kuten vaikka Jessiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset