Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Mistä on kyse Venäjän kielisorrossa?- Soinin erottava!

 

Kyse on pohjimmiltaan ilmeisesti juuri nyt siitä, että äidinkieli pyritään poistamaan kaikille yhteisestä perusopetusohjelmasta. Nytkään kaikille ei pystytä järjestämään äidinkielen opetusta eikä sitä uskalleta vaatia. Eli vain koulukohtaisesti udmurtti on voinut olla äidinkieli. Nyt vaaditaan, että se ei saa olla koskaan perusoppiaine, johon on löydyttävä resursseja, vaan harrastusaine, jonka tunneilla voit käydä lauantai-iltana kerran kuukaudessa, jos innostusta riittää. Hollitupahommaa. Ja mikäli ylipäänsä vapaaehtoista opetusta pystytään järjestämään.

Pakollisiksi kieliaineiksi jäävät venäjä kaikille ehdottomana pakollisena valtiollisena kielenä sekä vieras kieli. Sen lisäksi venäjän voi valita vielä äidinkieleksi, jonka tunnit tulevat tämän valtiollisen venäjän kielen tuntien lisäksi. Venäjänkielisiä ei todellakaan haittaa suunnitelmat siis ollenkaan. Venäjän kieltä kun tukee sen opetus valtiollisena kielenä sekä kaikki aina venäjäksi pidettävät oppitunnit fyysikasta liikuntaan. Kaiken lisäksi nyt painostetaan vähemmistökansojen edustajia valitsemaan siksi valinnaiseksi äidinkielekseen venäjä! 

Tällaista venäläistämisaaltoa tällä raivolla ei ole koskaan vielä tunnetun historiamme aikana nähtykään. Ilmeisesti jotkut federaation vehkeilijät ovat havahtuneet siihen, että kiusalliset vähemmistöt eivät kuolekaan riittävän nopeasti passiivisella eutanasialla eli tukematta jättämisellä, vaan nyt tarvitaan pian laki aktiivisesta kielieutanasiasta eli avointa ja agressiivista sortoa!

Paikallisten valtiollisten kielten hävittäminen opetusohjelmasta oli sortoaallon ensimmäinen vaihe. Tämä on ainakin osittain menestykkäästi nyt viety läpi, vaikka kyseessä ovat pitkälti laittomat toimet, koska lakeja ei ole vielä ehditty muuttaa. Tatarstanissa yli tuhat tataarin opettajaa on joutunut hakeutumaan täydennyskoulutukseen ryhtyäkseen jonkin muun aineen opettajiksi.

Jälleen kerran haluaisin tietää, onko kukaan näkyvä poliitikko Suomessa edes tietoinen tai kiinnostunut asioista? Ulkoasiainministeri Soini kirjoittaa plokissaan ala-arvoisia päivityksiä suomalaisista fillarikommunisteista samaan aikaan kun naapurissa on jo vuoden ollut meneillään sota sukukieliä vastaan. Ulkoasioista hän poimii itseään lähellä olevat rusinat pullasta. Hän kommentoi toisten maiden asioita vain silloin, kun ne sopivat hänen omiin päähänpinttymiinsä. Muita asioita tämä vellihousu ei uskalla edes mainita. Onko hän koskaan oivaltanut olevansa ministeri, jolle jotkut asiat kuuluvat viran puolesta?

Miten meillä voi olla ulkoasiainministerinä näin epäpätevä henkilö, joka ei osaa kirjoittaa yhtään normaalia suomenkielistä lausetta? Hänen plokinsa on jokin outo sekoitus Selkouutisia ja modernia runoa, tajunnanvirtaa, josta puuttuu tajunta ja virta. Silloin pitäisi edes ymmärtää kirjoituttaa ajatukset jollain sihteerillä.
Vaadin välittömästi Soinin erottamista, koska hän on kyvytön ulkoasiainministerin vaativaan tehtävään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Valtiotieteen maisterikoulutukseen ei kuulu äidinkieli.

Toisekseen ei Soinia Venäjä ole koskaan kiinnostanut eikä nytkään.

Soini tähtää läntiseen hillotolppaan, hänellä on nimittäin vielä monta vuotta eläkkeelle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ulkoasiainministerin kuuluu olla ennen kaikkea kiinnostunut Venäjästä. Kenties Soini luulee olevansa Portugalin ulkoasiainministeri?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Lapsikin näkee sortajien alkeellisen logiikan:

1.Ensin poistetaan pakollisen valtiollisen kielen valikoimasta kaikki muut paitsi venäjä.

2. Vähemmistökielet jäivät vielä ikävästi äidinkielen oppiaineiksi, joten siirretäänpä äidinkieli vanhempien nimenomaisella pyynnöllä valittavien vaihtoehtoisten aineiden joukkoon!

Juha Hämäläinen

#2. Tämä on Venäjän sisäinen asia. Eihän 16.000m2 ja 145 miljoonan valtiota pidetä kasassa muuta kuin kovilla otteilla sortoa kaihtamatta. Ei minkään valtion tulisi olla tuon kokoinen näistä käytännön syistä johtuen. Siksi olisi toivottavaa, että Venäjä hajoaisi edelleen useampaan valtioon, jotka ovat kukin sisäisesti homogeenisempiä ja siten paremmin säädettävissä asukkaidensa tarpeiden mukaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

EN ota kantaa juuri nyt siihen, pitäisikö Venäjän hajota ja miten ja onko se liian suuri yksinkertaisesti, mutta kyllä Venäjä ja Neuvostoliitto pysyivät kasassa silloinkin, kun oli kansallisia kouluja, joissa vähemmistökielellä opetettiin kaikki oppiaineet, ja silloinkin, kun monet kansalaisista eivät edes osanneet venäjää.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

#6. Siellä olekelevan ei kannata ryhtyäkään ottamaan kantaa valtion olemassaoloon.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä täällä voi ottaa kantaa valtion olemassaoloon ja monet ottavatkin. Sellainen mielipide kun ei suoraan uhkaa kenenkään yksittäisen henkilön asemaa ja rahankiskontaa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

#10. Niinpä se taitaa nykyään olla. Kun Venäjällä ramppasin 70-luvulla niin tilanne oli toinen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Portugali ja Irlanti ovatkin vähän pienempiä maita, joiden sisäisiin asioihin on kovin hauska puuttua...

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #7

#7. No joo. Soinilla on haluna puolustaa kehittyvän ihmisen oikeutta elää eikä tulla tapetuksi. Se on niin vakava asia ja globaali ongelma, että en Soinia tuomitse. Itsekin vastustan täysin vapaata aborttia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #9

Edes yksi asia, josta voin olla Juha Hämäläisen kanssa samaa mieltä :D

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #11

Tämä blogikirjoitukseni nyt käsittelee jo valmiiksi kehittyneen ihmisen oikeutta elää!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

#12.Okei. Missä vaiheessa ihminen on valmiiksi kehittynyt? Saatuaan tohtorin hattunsa tai päästyään peruskouluun vaiko muutettuaan kotoaan? Tai kenties päästyään armeijasta RUKn kurssimiekan kera?

Itselläni oli aikanaan vaikeus ymmärtää aborttimallin logiikalla miksei huonosti jo ala-asteella menestyvää lasta saanut lopettaa. Hänhän oli elinkelvoton syöttiläs vanhempien ja yhteiskunnan kannalta sekä tuotti pettymyksen ja pahaa mieltä kaikille.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #13

Syntynyt ihminen. Kovin vaikeata se tuntuu olevan.

Toisen ääripään mukaan jo ehkäisy on ihmisten tappamista, koska ihmiset ovat sieluina olemassa odottaen kohtalon määräämää syntymää. Ihminen ei tämän mukaan "saa puuttua omaan lisääntymiseensä":)

Se toinen ääripää on sitten tuo mainitsemasi natsismi ja rodunjalostus, johon kerrot tunteneesi jonkinasteista vetoa, eli jo syntyneitä ja aikuisia ihmisiä voisi lopettaa, jos he eivät tunnu täyttävän tiettyjä ihmisyyden vaatimuksia.

Itse edustan järkevää keskitietä. IHminen kehittyy vähitellen kunnes on synnyttyään valmis ihminen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Olisipa hauska tietää, onko Soini koskaan osannut tuottaa pätevää tekstiä.

Risto Koivula

Kansallisen tasavallan pää/nimikkokansallisuuden kieli pitää olle pakollinen tuohon kansalli- suuteen kuuluviksi ilmoittautuneille ja hyväksytyille kansallisen tasavallan kansalaisille. Kielen suojelua ja kehittämistä johtaa se kansallinen tasavalta. Sillä on oltva siihen työkalut. Venäjällä ei ole kansallisia tasavaltoja sellaisille kansallisuuksille, joilla on kansallisvaltio muualla. Suomessa kunnat voivat olla suomen-, ruotsin- tai saamenkielisiä. Myös Ruotsi sortaa omaperäisikin kansallisuusksia. Suomi taas ei tuunusta kansallisuuksia koskevia kansainvälisiä sopimuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset