Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Jalkapallon MM-kisojen vuoksi Saranskiin lentokenttä


Kesällä alkavat jalkapallon MM-kisat lienevät joidenkin mielestä suurikin tapahtuma, koska sen vuoksi rakennetaan lentokenttiä. Yksi 12 kisapaikasta Venäjällä on suomalais-ugrilaisen Mordvan tasavallan pääkaupunki Saransk (Saran Osh). 


Saranskin Saransk Arenalla pelataan ilmeisesti 4 ottelua. Joukkueet Panamasta, Tunisiasta, Iranista, Portugalista, Kolumbiasta, Japanista, Perusta ja Tanskasta saapuvat suomalais-ugrilaiseen tasavaltaan. Heitä ja kisaturisteja varten on rakennettu kaupunkiin kansainvälinen lentokenttä. Oheinen uutinen ei kerro, onko kaupungissa ollut minkäänlaista kenttää ennen tätä. Kentän viralliset avajaiset olivat juuri, vaikka kenttä on ollut käytössä jo helmikuusta alkaen.


Kentän toivotaan pysyvän kisojen jälkeenkin kansainvälisenä ja palvelevan alueen kehittymistä ja turismia.  Vuonna 2010 Saranskissa oli 297 415 asukasta. Samana vuonna meillä täällä Izhevskissä, toisen suomalais-ugrilaisen tasavallan pääkaupungissa oli 627 734 asukasta eli puolet enemmän kuin Saranskissa ja enemmän kuin Helsingissä. Että terveisiä vaan sinne sukukansan tuppukylään, siellä maailman länsilaidalla kaukana kaikesta! Emme ole teitä unohtaneet. Täällä lisäksi on tietääkseni aina ollut kelvollinen lentokenttä. 


Ei sinänsä ole yllätys, että federaation suomalais-ugrilainen lellilapsi Saransk on valittu kisapaikaksi eikä esimerkiksi Izhevsk. Tarja Halonenkin muilutettiin vuonna 2007 suomalais-ugrilaisille festivaaleille juuri Saranskiin. Tervetuloa näyteikkunaan.

http://fugazeta.ru/v-saranske-sostoyalas-ofitsialnaya-tseremoniya-otkryt...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Samana vuonna meillä täällä Izhevskissä, toisen suomalais-ugrilaisen tasavallan pääkaupungissa oli 627 734 asukasta eli puolet enemmän kuin Saranskissa ja enemmän kuin Helsingissä."

"Helsingin väkiluku oli vuoden 2017 lopussa ennakkotietojen mukaan 644 788 16.02.2018 12:46"

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/hel...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No on Izhevskinkin asukasluku kai noussut.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Täällä oli viime vuonna 646 277 asukasta. Hähhähhähhää!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Ижевск#Население

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset