Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Syyria on nyt käsitelty

  • Artikkeli udmurttilaisten novellien suomennoshankkeesta venäläisessä lehdistössä. Syyria vie kohtuuttomasti huomiota hankkeesta.
    Artikkeli udmurttilaisten novellien suomennoshankkeesta venäläisessä lehdistössä. Syyria vie kohtuuttomasti huomiota hankkeesta.


Tämän päivän Puheenvuorojen suosituimmista viisi seitsemästä käsittelee jälleen Syyrian idioottimaista sotaa. Ja kuinka kauan tätä on jo jatkunut? En suoralta kädeltä muista olisiko 5, 10 vai 15 vuotta?


Kaksi suurvaltaa tai useampikin suurvalta sekoilee kaukana rajojensa ulkopuolella ja muun maailman pitäisi ilmeisesti seurata tätä sairasta näytelmää 7/24 ja kenties kuvitella, että seuraamisesta olisi vielä jotain hyötyä!!!? Ihan kuin Syyria olisi Venäjän tai Suomen sisäinen asia!


Häiritsette paljon tärkeämpiä asioita! Minulla on ihan oikeitakin projekteja menossa, tarkoitan rakentavia ja hyödyllisiä, ei mitään räiskintää. Käännän ainutlaatuisia udmurttilaisia novelleja suomeksi, mihin työhön kukaan toinen ihminen maailmassa ei edes pystyisi. Tarvitsen kuulkaa työrauhan. Kun avaan netin esim. tarkistaakseni, mikä olisi luonteva käännös, törmään jatkuvasti Syyria-moskaan. Se on loukkaavaa.


Ja toisekseen ihmiset eivät huomaa udmurttilaisia novelleja, jos heidän huomionsa keskittyy vallan toisarvoisiin seikkoihin. Sotapropaganda häiritsee udmurttilaisten novellien mainostamista ja tunnetuksi tekemistä!


Vilkaisin juuri yhtä Keskisuomalaista, jossa oli juttua vuoden 1918 tapahtumista. Siinä mainittiin, että jossain Kainuussa järjestettiin Suomen mestaruuskilpailut samaan aikaan kun etelässä teurastettiin ihmisiä verisessä sisällissodassa. Syrjäkylillä ei tiedetty edes oman maan tapahtumista. 


En tiedä enää, oliko se yhtään huonompi tilanne kuin nykyinen. Tähän asti olen ollut sitä mieltä, että vapaa ja runsas tiedonvälitys erityisesti netitse edistää rauhaa. Olisiko mitenkään mahdollista löytää tasapaino, luotettava ja tehokas tiedonvälitys? Miksi meidän pitäisi seurata maailman toisella puolella tapahtuvia juttuja tarkkaavaisesti kuin lastemme nahistelua?


Eikö ihmisillä ole tosiaankaan omaa elämää, kun maailman toisen laidan idiotismia pitää kuolata globaalin joukkohurmoksen vallassa kuin kotiteatterin lempiohjelmaa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogissa esilllä terveet arvot ja kirjoittajalla asenne kohdillaan. Suosittelut tuli.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Höpsis..sekoittivat minut kuitenkin mukaan kuten arvelinkin.

EU:n "presidentti" Donald Tusk:

"Strikes by US, France and UK make it clear that Syrian regime together with Russia & Iran cannot continue this human tragedy, at least not without cost. The EU will stand with our allies on the side of justice."

Tämän vuoksi aihetta ei parane jättää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt selvisi sekin tosiasia, että alkutalvella 1918 veli saattoi taistella veljeään vastaan veljessodassa myös rauhanomaisesti - hiihtokilpailuissa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lainasin kirjastosta toimittamasi urmurttien kansalliseepoksen Dorvyžy.

Aina maailmassa on ääntä ja melskettä, älä kuuntele.
Jatka rauhallisesti omaa tietäsi:)

Tero Wihuri

"Minulla on ihan oikeitakin projekteja menossa" Oikeesti sori! Kyllä meidän muiden nyt pitää netti sulkea. Olen oikeasti pahoillani =( Ilmotathan sitte ku oot saanu rojektit valmiiks?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

TOdellakin ilmoitan, kun projekti on valmis. Ilmoitan jokaisen yksittäisen novellinkin valmistumisesta tavalla tai toisella. Yksi foorumi on tämä Uusi Suomi, erityisesti Vapaavuoron puolella. Lisäksi raportoin novelliprojektin etenemisestä laajasti somessa, eli facebookissa ja vkontaktessa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Häiritsette paljon tärkeämpiä asioita! Minulla on ihan oikeitakin projekteja menossa, tarkoitan rakentavia ja hyödyllisiä"

------------------

No voit kokeilla käsittää ettei kaikkia kiinnosta udmurttisi tai mitä tahansa käännätkään. Se on sinulle tärkeää ja monelle muulle Syyrian kysymykset ovat tärkeämpiä. Jos et halua nähdä näitä itseäsi häiritseviä tekijöitä, voit vaihtaa kanavaa tahi myydä televisiosi.

Itselläni ei ole udmurtti-hommiasi vastaan kerrassaan mitään, mutta epäilen ettet saa niitä eteenpäin ainakaan olemalla ylimielinen muita aiheita kohtaan. Ei millään pahalla, mutta lienee faktaa että udmurttihommasi - vaikka varmasti ihmiskunnan historian osalta tärkeitä - eivät ole ihan valtavirtaa lähelläkään eivätkä tule sitä olemaan jatkossakaan.

Toki (yltiömäinen) intosi kiinnostuksen kohdettasi kohtaan on osin kunnioitustakin herättävää... vaikka keuliikin pahasti yli.

**********************

"
Eikö ihmisillä ole tosiaankaan omaa elämää, kun maailman toisen laidan idiotismia pitää kuolata globaalin joukkohurmoksen vallassa kuin kotiteatterin lempiohjelmaa?
"

Ei ole tai se on monelle perin puutteellista. Meillä on "kaikkien" katsomat salkkarit ja "tosi-tv"-ohjelmat, reality sun muuta ihanaa... ja kysyt moista.
Paljon enemmän kaipaisin poliittista keskustelua, mutta harvemmin sitä tulee ja kun tulee, niin laatu on usein perin vajavaista.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Samaan aikaan kun katseet on käännetty "Russian collusion -skandaaliin" ja Novichok -murhaan ja Syyrian kaasuiskuun ja rankaisupommitukseen, niin jenkkilässä on tapahtumassa suurin yksittäinen tulonsiirto köyhiltä ja keskiluokalta eliitille. Kansa pannaan katsomaan toisaalle samalla kun käsi käy kansan taskussa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Voipi hyvin olla. Ehkä myös sama tulonsiirto on menossa Venäjällä ja Suomessakin ja vaikka missä, siksi pitää katseita vähän siellä sun täällä kääntää globaaleihin liioiteltuihin ja fantasioituihin skandaaleihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset