Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Uusnatseja Venäjältä Suomeen?

On jo pitkään ollut valveutuneiden kansalaisten tiedossa, että uusnatsit ovat virallisen Venäjän eräiden intressien asialla. Erittäin ikävää on, että muut naiivit eri tavoin kansallismieliset eivät tunnista kyitä povessaan.


Olen jo pitkään ajatellut kirjoittaa, miltä asiat näyttävät täältä Venäjältä käsin, mutta enemmän omaa alaani liippaavat tapahtumat ovat tulleet etusijalle.


Nyt vain lyhyesti on kommentoitava. Sarjassa tietoja, jotka vahvistavat uusnatsien kansainvälisyyden, monikulttuurisuuden ja Venäjän suojeluksessa olon, ilmestyi tänään Iltalehdessä juttu siitä, että ruotsalaiset uusnatsit kutsuvat venäläisiä uusnatseja Helsinkiin itsenäisyyspäivän tapahtumaan. Kovinpa suomalaista itsenäisyyspäivän viettoa sano. 


Jos olisin sivistymätön ihminen kuten uusnatsit, sanoisin suoraan julkisesti, mitä ajattelen, mutta nyt tyydyn vain lähettämään heidät kolmeen kirjaimeen, venäläisen eufemismin parhaita perinteitä kunnioittaen.


Täysin pimeä käsitys siitä, mitä on kansallismielisyys. Kuviteltuja vihollisia, uskomista keskenään ristiriitaisiin salaliittoteorioihin. Väkivaltaista käytöstä. Tapahtumapaikan ja -ajan salaamista. Todellako itsenäisyyspäivän vieton pitää näyttää tältä?


Suomen viranomaisten on nyt oltava terävinä ja estettävä uusnatsien pääsy täältä Venäjältä Suomeen. Suomi päättää kuka saa viisumin Suomeen. Itse sain juuri Venäjältä jälleen vuodeksi monikertaviisumin, koska Venäjä ei ilman minua pärjää.


Täällä taksikuskitkin ilmoittavat itsestäänselvänä asiana, että uusnatsit kaikkialla maailmassa ovat eräiden valtaapitävien omiin tarkoituksiinsa synnyttämiä ryhmittymiä, jotka ovat hämmästyttävän samankaltaisia joka maassa. Saman järjen valon toivoisin saavuttavan myös länsimaat. Jatkoa seurannee...

 

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711162200539315_u0.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Toni Rintala

On jo pitkään ollut valveutuneiden kansalaisten tiedossa, että Antifa on Venäjän asialla ja Stalinia ihaileva.

Mutta pitäkää vaan Venäjällä kaikki ne sivistymättömät ihmiset.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Laitahan perusteluja ja viittauksia, niin pääsemme asiasta keskustelemaan oikein kunnolla.

Toni Rintala

En ole paljon aihetta seurannut, mutta vähän samanlaista heidän toiminta kuitenkin on siellä ja täällä. Joka paikassa.
Ja muuallakin. Onhan se jossain terroristijärjestöksikin kai luokiteltu.

Koska äärivasemmisto on natsien vastustaja ja kommunistit oli natsien vihollisia, niin.. eikö ole loogista, että Venäjä tukee meidän ja Euroopan äärivasemmistoa näkemään natseja joka paikassa?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #3

"Koska äärivasemmisto on natsien vastustaja ja kommunistit oli natsien vihollisia, niin.. eikö ole loogista, että Venäjä tukee meidän ja Euroopan äärivasemmistoa näkemään natseja joka paikassa?"

Venäjä voi tukea äärivasemmistoa, mutta se tiedetään, että se tukee Euroopan äärioikeistoa:

https://www.nbcnews.com/news/world/europe-s-far-ri...

"From the Russian side, empowering anti-European Union populists has the obvious benefit of helping erode the strength of European institutions that Moscow has long considered enemies."

Tosiasiassa Venäjä ei välitä muiden maiden sisäpolitiikasta muuta kuin sen, että Venäjä pyrkii kasvattamaan valtaansa Euroopassa heikentämällä muita valtioita ja toimijoita, joita se pitää vihollisinaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #4

On toki loogista, että Venäjä tukee Euroopan äärijärjestöjä. Kumpaa laitaa se sitten tukee enemmän, on vaikea sanoa.

Tukeehan EU ja Yhdysvallatkin samoin monia äärijärjestöjä öljymaissa. Ei toisten maiden äärijärjestöjen tukemisessa mitään uutta ole. Sitä on tehty historiassa tuhansia vuosia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #3

Venäjä ei ole enää 30 vuoteen ollut kommunistinen edes nimellisesti, vaan aivan päinvastoin. Silti Venäjä saattaa tukea sekä äärivasemmistoa että natseja, juuri vastakkainasettelun vuoksi.

Toni Rintala

Venäjältä on usein tullut näitä väkivaltaa ihannoivia antifa-bädejä Suomeen Varisverkoston kutsumana. Muualla maailmalla ihmetelläänkin, kuinka Suomi sallii sellaisen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Jostain kertoo se että aletaan puhua pahaa jostaon varisverkostosta kun aiheena on uusnatsit. Läpinäkyvää, sanoisin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #16

Hassua keskustella, jos ei saa sanoa muuta kuin joo, tai niin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Mitä et ole saanut sanoa? Kuka on kieltänyt sinulta mitään?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #37

On tuossa pari huomautusta jo tullut, että tässä blogissa aiheena on natsit eikä äärivasemmisto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Ihmeellistä jos kritiikkiä aiheen vaihtamista kohtaan nimetään estämiseksi keskustella. Mieti nyt vähän.
Jos sinua estettäisiin laittamaan omaa blogia äärivasemmistosta niin silloin voisit todeta että tämä alusta ei suosi sinun agendaasi, etkä silloinkaan voisi väittää että sinulla ei ole sanavapautta tai lupaa keskustella.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #42

Enhän minä aihetta ole vaihtamassa ollutkaan. Olen vain vertaillut äärioikeistoa äärivasemmistoon ja sitä kautta kumonnut joitakin hassuja väitteitä. Usein on hankala esittää argumentaatiota, jos ei saa hakea esimerkkejä tai vastakohtia mukaan.
Estämisestä en ole puhunut. Puhuin kieltämisestä.

Toni Rintala

Suomesta lähtee aina useita äärivasemmistolaisia rähinöimään ulkomaille, kun jokin sopiva tapahtuma vaan on tarjolla. Se on sellaista "kansainvälistä toimintaa".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Toni Rintala: "Suomesta lähtee aina useita äärivasemmistolaisia rähinöimään ulkomaille, kun jokin sopiva tapahtuma vaan on tarjolla. Se on sellaista "kansainvälistä toimintaa"."

Entäs sitten? Ei yksien rähinällä pidä oikeuttaa toisten rähinää, vai?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Toni Rintala: "Suomesta lähtee aina useita äärivasemmistolaisia rähinöimään ulkomaille, kun jokin sopiva tapahtuma vaan on tarjolla. Se on sellaista "kansainvälistä toimintaa"."

Entäs sitten? Ei yksien rähinällä pidä oikeuttaa toisten rähinää, vai?

Toni Rintala

Tarkoitan vain sitä, että Suomestakin tuetaan muissa maissa tapahtuvaa äärivasemmistolaista toimintaa. Ei siis Venäjän tuki Suomen ääriliikkeille mitenkään poikkeuksellista ole.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vau, hienot sivut heillä, vaikuttaa hyvin informatiiviselta, avoimelta ja asialliselta, tosin tietysti palavan aatteelliselta. (Toisin kuin natseilla yleensä)
https://varisverkosto.com

Toni Rintala

Sinulla on ollut melko yksipuolinen tutustuminen Suomen ääriliikkeisiin, jos vasta nyt Varisverkostoon tutustut ;)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämä blogi käsittelee uusnatseja, koska heihin liittyviin ihmeellisyyksiin tormään jatkuvasti.
En ole kuullut, että äärivasemmisto kutsuisi juuri itsenäisyyspäiväksi ketään Venäjältä pitämään Suomen itsenäisyyttä ja kaikkia meitä oikeasti kansallismielisiä pilkkanaan. Jos jollain on tällaisesta hajua, julkaiskaa hyvät ihmiset ajoissa tietonne ennen itsenäisyyspäivää.

Toni Rintala

"Tämä blogi käsittelee uusnatseja, koska heihin liittyviin ihmeellisyyksiin tormään jatkuvasti."

Millaisia ihmetyksiä?

"En ole kuullut, että äärivasemmisto kutsuisi juuri itsenäisyyspäiväksi ketään Venäjältä "

Et ole kuullut, kun et seuraa sitä puolta lainkaan ;)

"pitämään Suomen itsenäisyyttä ja kaikkia meitä oikeasti kansallismielisiä pilkkanaan."

Et ole seurannut äärivasemmiston toimintaa parina edellisenä itsenäisyyspäivänä? Vaikea sanoa, kuinka moni riehujista on Venäjältä, kun ovat naamioituneita..

Vähän sama, kun väittäisi, ettei Ukrainassa ole yhtään venäläissotilasta..

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En seuraa myöskään toista puolta, eli mitä uusnatsit puuhastelee. Tulevat vaan eteen kuule ihan seuraamattakin.

Miksi ihmeessä minun pitäisi tutustua Suomen ääriliikkeisiin monipuolisesti? Sano, miten ne linkittyvät udmurttilaiseen novelliin, permiläisten ja volgalaisten kielten uudissanastoon tai edes suomen opetukseen vieraana kielenä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

"Väkivaltaista käytöstä. Tapahtumapaikan ja -ajan salaamista. Todellako itsenäisyyspäivän vieton pitää näyttää tältä?"

Tässä esittellään äärivasemmiston Itsenäisyyspäivän suunnitelmia, ei äärioikeiston.

Äärivasemmisto hyökkäili muutamia vuosia sitten naamioituneena kansanedustajien autojen kimppuun. Sitten siirtyivät hyökkäilemään aseistettuina näiden rauhallisten juhlakulkueiden kimppuun. Vaikka naamioituneena ja aseistettuna mellakointi on kiellettyä, ei media juuri kauhistellut asiaa.

Viime vuosina ovat äärivasurit hyökkäilleet kaikkien kimppuun, myös eläinten. He ovat salaa julkaisseet kutsuja ja kehottaneet ottamaan kättä pidempää mukaan. Tästä on hiukan ollut pieniä uutisia Ylen ja muiden nettisivuilla.

Hiljattain Tampereella heittelivät kivien lisäksi pommejakin. Saapa nähdä millaisen rähinän he toteuttavat tämän vuoden itsenäisyysjuhlissa..

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #28

Blogini käsittelee edelleen uusnatseja ja heidän yhteyksiään Venäjään, ei äärivasemmistoa.
Väkivaltaisuus, tapahtumapaikan ja -ajan salaaminen ja ennen kaikkea soluttautuminen maltillisilta näyttäviin kaiken kansan mielenosoituksiin on uusnatsien strategia ja tavalla tai toisella mahdollisimman laajan symppaajien ja hyssyttelijöiden joukon synnyttäminen tuekseen, mikä tämän blogitekstini kommenteissakin ilmenee...

Mikäli haluat analysoida äärivasemmiston edesottamuksia, minkä alan asiantuntija näytät olevan, tee se ihmeessä omassa blogissasi, niin saat arvokkaalle asialle enemmän huomiota.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

Joo, katsotaan jos jaksan naputella vastaavan tekstin. Siitä sitten ilmenee, kuinka äärioikeisto on ottanut mallia äärivasemmistolta :)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

"Miksi ihmeessä minun pitäisi tutustua Suomen ääriliikkeisiin monipuolisesti?"

No lähinnä sitä ihmettelin, että miksi tulit kommentoimaan, kun et ole yhtään aiheeseen tutustunut? Tulit vain haukkumaan yhtä osapuolta, josta et omienkin sanojesi mukaan edes tiedä mitään. Sinulla on siis vain ennakkoluuloja. Eikö sellaisia tule välttää?

Ja haukut lähinnä äärivasemmiston tekoja äärioikeiston tekoina. Tietysti kohtaat sellaisissa väitteissä kyseenalaistamista!

Vai mitä mieltä itse olet?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #31

Kai minun on pakko kommentoida, jos saan harva se päivä kuulla jopa Udmurtian valtionyliopistossa, kuinka valtiollinen propaganda Eurooppaa vastaan menee ihmisille perille, propaganda, joka raivaa tilaa uusnatsien ymmärtämiselle ja tukemiselle Euroopassa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #33

No nyt ollaan sitten taas blogin aiheessa.

On tosiaan monia yliopistoja ympäri maailmaa, joissa saa kuulla propagandaa siitä kuinka väitetään kansallismielisyyden olevan myrkkyä.
Kansallismielisyyshän vain kasvaa tuollaisesta kiihoittavasta propagandasta sitä vastaan.

Kansallismielisyys ei ole Eurooppaa tai eurooppalaisuutta vastaan. Kansallismielisyys on toisen vallan alle joutumisen vastustamista.

Käsittääkseni suomalaiset kansallismieliset ovat yhtä lailla Venäjän Suomeen ulottuvia valtapyrkimyksiä vastaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Käyttääkö joku nimenomainen valtio äärivasemmistoa erityisenä poliittisena aseenaan?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

Ainakin huhuja oli, että Venäjä oli lietsonut somessa nimenomaan näitä väkivaltaisia vasemmistolaisia mellakoimaan Hillaryn puolesta.. siis siellä Yhdysvalloissa kaduilla.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #30

"Ainakin huhuja oli, että Venäjä oli lietsonut somessa nimenomaan näitä väkivaltaisia vasemmistolaisia mellakoimaan Hillaryn puolesta.. siis siellä Yhdysvalloissa kaduilla."
Tai Hillarya vastaan? Sekin on melkoisen outoa, että täällä seurattiin noita vaaleja tiiviimmin kuin mitään omia vaaleja. Heti vaalien jälkeen sanottiin ihan avoimesti, että Putin perehitrel vseh eli Putin päihitti kaikki oveluudella. Sitten kun aletaan vakavasti selvittää, onko Venäjä vaikuttanut vaaleihin, ollaankin sitten niin olevinaan, niin olevinaan äimistyneitä, että miten typerät amerikkalaiset voivat keksiä mitään noin naurettavaa... En tarkoita kaikkia, lähinnä vanhempaa sukupolvea, joka on alttein perinteisten medioiden progapandalle.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Tai Hillarya vastaan?"

No mutta sekin on vain vastaus pyyntöösi esimerkistä vaikuttamisesta vasemmiston avulla.

"Heti vaalien jälkeen sanottiin ihan avoimesti, että Putin perehitrel vseh eli Putin päihitti kaikki oveluudella."

Jotkut hullut sanoo monenlaista. Suomenkin TV:ssä ja jopa A-studiossa on sanottu monenlaista hullua.

"Sitten kun aletaan vakavasti selvittää, onko Venäjä vaikuttanut vaaleihin, ollaankin sitten niin olevinaan, niin olevinaan äimistyneitä"

Siis eikö se ole selviö, että vaaleihin vaikutetaan muissakin maissa? Itse pidän selviönä, että meillä ensi vuoden pressan vaaleissakin näitä vaikutuksia näkyy, tai ainakin niistä puhutaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #38

No se nyt oli yleinen mieliala Venäjällä, ei yksityisen hullun sutkaus. Kaikki kannattivat Trumpia, tietysti valtiollisen propagandarummutuksen seurauksena. Olisittepa kuulleet sen tyrmistyneen hiljaisuuden kun silloin sanoin, että Я категорически против него.

Minustakin on selviö, että vaaleihin yritetään vaikuttaa, myös muiden maiden. Itsekin yritän ensi vuonna vaikuttaa paitsi siihen, että Suomessa valitaan Haavisto tai Niinistö ainakin vaihdetaan johonkin muuhun kuin Huhtasaareen, myös siihen, että Venäjällä VALITAAN jokin uusi presidentti. Kyse on siitä miten ja millä keinoilla vaikutetaan ja miksi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

"Kaikki kannattivat Trumpia"

Suomessakin moni kannatti Trumpia vaikka suomalainen media yritti parhaansa propagandalla ja valheilla mustamaalata Trumpia.

Samaa propagandaa näki Brittien Brexitin uutisoinnissa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikös ne Venäjän natsit aikoinaan taistelleet bolsevikkeja ja stalinisteja vastaan, joten uusnatsien saapumiselle Suomen itsenäisyysjuhliin on historialliset perusteet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juhani Perttu, jostain syystä hämmennät ja levität suoranaista disinformaatiota. Natsismi keksittiin paljon Suomen itsenäistymisen jälkeen.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Sini on oikeassa. Bolshevikien vihollisia Venäjän sisällissodassa olivat mm. valkoiset kenraalit ja vieraiden valtojen interventiojoukot:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Civil_War

Toisessa maailmansodassa ei tainnut olla paljoakaan venäläisiä natseja, jos ei huomioida kenraali Andrei Vlasovin "armeijaa":

https://fi.wikipedia.org/wiki/Andrei_Vlasov

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Juhani kyllä esittikin sen ajatusleikkinä. Mutta tietäen kuinka huono historian tuntemus on yleisesti (itseni mukaanlukien) tuollainen "viisastelu" lähtee helposti leviämään tarkoitushakuisena disinformaationa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #22

"tarkoitushakuisena disinformaationa"

Kysymykseni ei ollut tarkoitushakuista disinformaatiota, vaan olen esittämäni suuntaisiä väitteitä kuullut. Olenko itse joutunut tarkoitushakuisen disinformaation uhriksi ?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Natsismi keksittiin paljon Suomen itsenäistymisen jälkeen."

Suomen itsenäisyysajatus ja natsismi ovat saman aikakauden ajatuksia. Tosin natsit pääsivät Saksassa valtaan vasta myöhemmin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #23

Jos ollaan tarkkoja, niin natsismi oli yksi reaktio Versaillesi´n 1919 sanelurauhaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Versailles%E2%80%99n...

"Myöhemmät vaikutukset

Sodanjälkeinen Saksa koki talousromahduksen ja Keynesin ennustaman hyperinflaation vuosina 1922–1923. Saksan taloudellinen ahdinko vaikutti osaltaan kansallisosialistisen puolueen menestykseen ja Hitlerin valtaannousuun. Hitler käytti Versailles'n häpeärauhaa sekä sen jälkeisen suurtyöttömyyden korjaamista valtaannousussa. Kansallissosialistisen puolueen vaalimenestys ja Hitlerin julistautuminen diktaattoriksi puolestaan vaikuttivat toisen maailmansodan syttymiseen."

Toni Rintala

Voisi myös sanoa, että ilman natseja ei olisi Suomi ollut itsenäinen 1900-luvun lopulla, eli 1944 jälkeen.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Voisi myös sanoa, että ilman natseja ei olisi Suomi ollut itsenäinen 1900-luvun lopulla, eli 1944 jälkeen."

Parhaassa tapauksessa ei olisi ollut koko Toista maailmansotaa ilman natseja.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #51

"Parhaassa tapauksessa ei olisi ollut koko Toista maailmansotaa ilman natseja."

Tuohon en usko, koska Stalin oli jo vuosia valmistellut hyökkäystä Eurooppaan. Eli se Suuri Unelma. Stalin olisi joka tapauksessa hyökännyt Eurooppaan ja Suomeen. Oli meidän onni liittoutua natsien kanssa ja sitten tehdä takinkääntö natseja vastaan. Tosin se tehtiin painostuksen jälkeen.

Kenraalimajuri Jaakko Aatolaisen itsenäisyyspäivän puhe Maanpuolustusjärjestöjen itsenäisyysjuhlassa: "Stalin halusi sotaa, pitkää ja veristä sotaa".
Ja on tähän kymmeniä muitakin lähteitä..

Itse asiassa toista Maailman sotaa ei ehkä olisi ollut ilman Stalinia, koska Stalin huijasi Hitlerin hyökkäämään Puolaan...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Ketkä onkaan sanoneet, ettei Venäjä puutu Suomen presidentinvaaleihin? Presidenttiehdokas Sauli Niinistö muun muassa on esittänyt, ettei Venäjä puuttuisi tällä kertaa vaaleihin.

Taitaa tässä olla kysymys juuri siitä: vaikuttamisesta Suomen presidentinvaaleihin.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

No eihän venäjän pysty vaikuttaa suomen pressan vaaleihin.Niinistön kannatus
suomessa on kovempi kuin Putinin kannatus venäjällä,ihme vainoharhaisuutta.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Haluaisin mielelläni kuulla, mitä mieltä esimerkiksi Toni Rintala on siitä, että Ruotsista johdettu yhteispohjoismaista natsivaltiota ajava liike, jonka lakkauttamista Suomen poliisihallitus ajaa, kutsuu Venäjältä aatetovereitaan Suomeen marssimaan Suomen itsenäisyyspäivänä? Eikö siinä sinusta ole mitään huolestuttavaa tai irvokasta?

Vastaukseksi ei kelpaa huomion kääntäminen anarkisteihin (minäkään en hyväksy yhtään rikottua ikkunaa, mutta se ei kuulu tähän) tai muu vastaava oppikirjaesimerkki "hei, kattokaa, teltta puussa" -taktiikasta.

Toni Rintala

"Eikö siinä sinusta ole mitään huolestuttavaa tai irvokasta?"

On. Molempia. Enemmän huolestun! Tai siis paljon!

Mutta mitä kuvittelit seuraavan, kun äärivasemmiston annetaan riehua naamioituneena ja heitellä pommeja? Että äärioikeisto jää kotiin itkemään?
Tämähän on vain seuraus. Ottavat käyttöön samat keinot, kuin mitä vastustajilla on ollut jo pitkään!

Tuossa oma selitys: http://tonirintala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246222...

Yhteispohjoismainen kuullostaa erinomaiselta, jos se toteutuisi ilman natsismia. Eikö sitä voi saada demokraattisena? Mikä siitä tekee natsistisen ja epädemokraattisen?

Mutta jos toisella puolella on EU ja sen maksajaksi joutuminen, niin vaikea sanoa kumpaa on parempi kannattaa enemmän. Tai kumpaa kahdesta huonosta tulisi vastustaa vähemmän...

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Minusta yhteispohjoismainen kuulostaa paluulta Svea-mamman helmaan, josta parisataa vuotta sitten lähdettiin. Kaikki kunnia Ruotsille ja nykyisille ruotsalaisille (tuskin heistä moni kannattaa Pvl:n häröilyä), mutta sen verran isänmaallinen olen, että pidän ihan mielelläni tämän Suomen ihan itsenäisenä, ei sen enempää Ruotsin kuin Venäjänkään vallan alla.

Etkä sitten malttanut olla pelaamatta tuota tähän asiaan kuulumatonta äärivasemmistokorttia, vaikka sanoin jo, että en hyväksy yhtään rikottua ikkunaa, pyysin vastaamaan ilman, että yrität kiinnittää huomion toisiin asioihib, et tiedä, ovatko anarkistit äärivasemmistoa ja et tiedä minun poliittista suuntautumistani.

Mitä mieltä sinä olet siitä, että poliisihallitus ajaa Pvl:n lakkauttamista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pitää myös muistaa että äärivasemmistokortti istuu vähän huonosti jos ajattelee nykynatsien uhria Jimi Karttusta. Ainakaan tietääkseni hän ei ollut mikään äärivasemmistoaktivisti tai edes antinatsiaktivisti vaan edusti laajoja kansalaispiirejä, jotka kammoksuu natseja ja suppeampaa joukkoa joka uskaltaa sen näyttää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Ilmoitin kommenttisi jossa levität huhua.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #64

Itsekin levitit huhua, että hän oli ei sitä ja ei tätä.. se on tietysti sallittua noin päin. Olisi tosiaan pitänyt muotoilla oma viesti paremmin :)
Hyvin kalastelit ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä mieltä sinä olet siitä, että poliisihallitus ajaa Pvl:n lakkauttamista?"

Puolueellista ja irvokasta toimintaa koska 99% poliittisesta väkivallasta on vasemmiston tekoja.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Eikö sinulla ole mielipidettä Pvl:n lakkauttamisesta ilman, että yrität vetää keskustelua pois itse aiheesta? Jospa nyt vaikka kuviteltaisiin, että Suomessa ei ole väkivaltaisia kommunistista järjestelmää valtaan ajavia liikkeitä, niin mitä mieltä sinä olet siitä, että ulkomailta johdetun natsijärjestön toiminta halutaan Suomessa kieltää?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #54

"Eikö sinulla ole mielipidettä Pvl:n lakkauttamisesta ilman, että yrität vetää keskustelua pois itse aiheesta?"

Supon edustajan mukaan PVL:n kuuluu alle 30 hörhöä, eli ei mitään ongelmaa sillä suunnalla, mutta vasemmistoon kuuluu tuhansia väkivaltaisia ongelmanuoria ja väkivalta on poliisin pidätyksien mukaan heillä sisäsyntyistä.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #55

Eikö ole kummallista, että sinun maailmassasi poliisi ei pidä Pvl:n toimintaa minkäänlaisena uhkana, mutta ajaa kuitenkin tuon kilttien partiopoikien iltapäiväkerhon lakkauttamista? Ei niiden kauheiden "äärivasemmistolaisten"? Huolimatta siitä, että poliisien enemmistö on oikeistolaisia, maan eduskunta on oikeistoenemmistöinen ja vallassa on porvarihallitus? Järjestön erillinen kieltäminen on kuitenkin varsin poikkeuksellinen teko?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #57

"Eikö ole kummallista, että sinun maailmassasi poliisi ei pidä Pvl:n toimintaa minkäänlaisena uhkana, mutta ajaa kuitenkin tuon kilttien partiopoikien iltapäiväkerhon lakkauttamista?"

Ei poliisi aja SVL:n lakkauttamista eikä edes Supo pidä sitä minään uhkana koska kyseessä on mitätön, alle 30 jäsentä käsittävä organisaatio josta ei ole uhkaa kenellekään. Kyse on politiikasta jossa kaikki Suomen itsenäisyyttä puolustavat halutaan ajaa marginaaliin esittämällä itsenäisyyden negatiivisena, impivaaralaisena ja historiallisena käytäntönä jota ei tarvita turbotulevaisuudessa jossa kaikki ovat samaa massaa eikä mitään rajoja enää ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #58

Et ole tainnut lukea uutisia viime kuukausina, Jarmo?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #60
Toni Rintala

"Mitä mieltä sinä olet siitä, että poliisihallitus ajaa Pvl:n lakkauttamista?"

Jos haluaa yhteispohjoismaista kansakuntaa, se on kamalan rasistista. Kuitenkin yhteispohjoismaista puolustusliittoakin on aiemmin suunniteltu ihan eduskunnassa. Silloin se oli ihan ok? Mikä siitä nyt tekee rasistisen?

Itse pidän sitä vähän hassuna, koska moni muu järjestö on paljon rasistisempi ja oman touhunsa uskomana puukotellut ja tappanut useita ihmisiä Euroopassa. Kuitenkaan Suomessa ei edes ole harkittu sellaisten järjestöjen rasistisen toiminnan kieltämistä, vaan heidän taistelijoille on jopa ehdotettu rahallista tukea. Ja ne, jotka arvostelevat tätä järjestöä, tuomitaan heti rasismista ja kansan kiihottamisesta.

Jos haluaa tukea suomalaisuutta, se on kamalan rasistista. Paitsi jos kyse on suomalaisesta ruoasta. Sitä saa tukea. Suomalaista työvoimaakaan ei saa suosia, paitsi siten, että määrittää laatua ja läheisyyttä tukevia rajoitteita. Sitä kautta kiertämällä saa laillisesti tukea suomalaista työtä. Mutta työnhaussa saa rasistisesti syrjiä suomalaisia, ja siitä ei seuraa mitään.

Monimutkaista tämä, mitä saa ja mitä ei saa...

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Pitää käydä tarkastamassa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomeen ei tarvita mellakoita. Ei suomalaisten aiheuttamia eikä varsinkaan ulkomaalaisia.

Pidetään lintukodostamme huolta.

Poliisilla pitää olla oikeus estää maahantulo, jos aihetta epäillä että tulee ongelmia.

Suomalaisten turvallisuus kaikessa pitää olla 1. prioriteetti.

Irina Gagarin

Poliisi voisi keskittyä todelliseen ongelmaan, eli väkivaltaiseen vasemmistoon ja anttifantteihin. Natsien pienet askartelut ovat vähämerkityksellisiä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En vastaa kasvottomille trolleille.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Nämä uusnatsit, MV-provoblogit ja Venäjän trollit ja nuoleskelijat ovat niin tiukasti yhtä:
http://ruskline.ru/news_rl/2017/08/07/finskie_vlas...

Onpahan pieni kiva pikantti lisä, mistä mainita huomenna itsenäisyyspäivän juhlan puheessa Udmurtian valtionyliopistossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset