Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Näin torjut komin kielen - Valtiollisen median ohjeet!


Komin tasavallassa on käynnissä massiivinen virallinen kampanja komin kieltä vastaan. Ei riitä se, että lainvastainen määräys on tekemässä siitä vapaaehtoisen, vaan nyt annetaan ohjeita miten varmasti välttyä 1.1.2018 alkaen komin kieleltä koulussa.


Tämä on melko ristiriitaista kaiken lisäksi, koska tähän asti on ollut jotenkin selvää, että, jos komista tulisi vapaaehtoinen, sen opiskeluun pitäisi päinvastoin erityisesti ilmoittautua.


Näin Komin valtiolliset mediat: "Ystävät, meillä on ohjeita, mitä pitää tehdä, jotta lapsi ei opiskelisi kieltä 1.1.2018 alkaen (mikäli te, tietenkään, ette halua, että lapsenne sitä opiskelisi). Lukekaa meidän sähkekanavaltamme tai katsokaa illalla uutisista."


Государственные СМИ Республики Коми активно пропагандирует, что нужно сделать, чтобы ребенок не изучал коми язык!


"Друзья, у нас есть инструкция, что надо делать, чтобы ребенок не изучал коми язык с 1 января 2018 года(если вы, конечно, не хотите, чтобы ребенок его изучал). Читайте на нашем телеграмм-канале или смотрите вечером в новостях ."


Tässä on taas jonkun moskovalaisen näennäispolitologin MV-tyylinen saivartelu aiheesta. Ainoa, mihin hän kykenee, on luetella ihmisiä, jotka ovat nostaneet Komin koulujen saamat salaiset ohjeet julkisuuteen:
https://eadaily.com/ru/news/2017/10/30/nacionalisty-i-chinovniki-v-komi-...


Toki on jo pitkään ollut yleisesti selvää, että kaikissa Venäjän kansallisissa tasavalloissa tarkka syynäys periaatteessa tehdään, mutta tarkasta ajankohdasta ei ole aina kerrottu julkisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Kieli on valtaa. Kun viet komin kielen, viet Komin mielen. Nationalismin kasvu 2000-luvulla on ollut tosiasia, ja ikiaikaiset ääribolsut ovat nousseet vuosi vuodelta rahvaan tasolta jo Kremliin asti.

Pekka Iiskonmaki

Meillä on Virossa kaksi sanontatapaa.

Venelase lubadus ei tasu.

Российское обещание не выплачивается.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset