Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Nouse Suomi -tapahtuma täytyy torpata!

 

Edelleen ilmoittelun mukaan 19.-20. toukokuuta Espoon  Metro Areenassa järjestetään Nouse Suomi -tapahtuma. Puhujavieraina ovat Heidi Baker (Mosambik) ja Guillermo Maldonado (USA).
Mitä enemmän asiaan perehtyy, sitä vaarallisemmalta tapahtumahanke alkaa vaikuttaa.


Kuten aikaisemmassa blogissani jo totesin vieraat edustavat erittäin äärimmäistä uuskarismaattisuutta, jossa on kristinuskon aineksia enää jossain kohdissa siteeksi. Tarkemmin sanottuna he edustavat uusapostolista liikettä. Tästä liikkeestä on erittäin hyvää analyysia karismaattisten piirien ohjelmissa, siis sellaisten piirien, joissa vielä kristinuskoa ja järkeä kunnioitetaan, esim. One Way TV Suomi ja Mauno Mattila.  


Uusapostolisuus perustuu esimerkiksi Dominion-oppiin eli seitsemän vuoren valloitus -oppiin. Sen mukaan kristittyjen pitää apostolien johtamina valloittaa maailma ihmiskulttuurin seisemällä osa-alueella: koulutus, uskonto, perhe, yritysmaailma, hallitus, viihde ja media. Kun maailma on valloitettu ja saatana tuhottu, tapahtuu Jeesuksen toinen tuleminen. Eli ihmisten pitää tehdä Jumalan työ: oppiin liittyykin kaikenlaisia käsityksiä, että kristitty ihminen on pikkujumala- tai täysjumala. Tätä oppia silmällä pitäen käy loogiseksi uuskarismaattisten piirien bisnestapaamiset sun muut sekä tunkeutuminen politiikkaan (esim. Trumpin tai ainakin hänen lähipiirinsä suhteen minulla on tässä hyvin vakavia epäilyksiä...).


Uusapostoliset eivät tunnusta olevansa sairaita, kun ovat sairaita, eivätkä tunnusta, että joku ei parannu. Niin ikään em. epäraamatullisesta viimeisten aikojen opista johtuen he eivät suostu näkemään mitään kielteisiä tapahtumia maailmassa. Millaisia poliitikkoja tai firmojen johtajia, toimittajia, kulttuurilaitosten johtajia tulee omissa harharakennelmissa elävistä ihmisistä, jotka eivät näe maailman todellisuutta? Mielestäni tämän vaarallisen maailmanlaajuisen uusapostolisen salaliiton voisi olettaa kiinnostavan jo kansallisia turvallisuuspalveluitamme ...  ... ...


Uusapostolista oppia on hivutettu erilaisissa valepuvuissa Suomeenkin jo kauan, kaikkiin kirkkokuntiin ja seurakuntiin, monissa eri muodoissa. Emme tarvitse Suomeen ihmeillä huijaavia saarnaajia, taivasturismia, rahasaarnoja, kultapölyn heittelijöitä, kultahampaiden ilmestymistä suuhun, ruohon ja rottien syöntiä tai bensan juontia. Kaikki tämä ja paljon muukin hulluus on arkipäivää äärikarismaattisuudessa.


Mukana hulluudessa olevat eivät suostu näkemään epäkohtia, edes silloin kun "voidellut apostolit" miljoonien dollareiden huviloistaan ja ferrareistaan talutetaan poliisikuulusteluihin, eivätkä suostu keskustelemaan ja perustelemaan uskontulkintojensa perusteita.


Nouse Suomi -tapahtuma tulee estää. Heidi Baker ja Guillermo Maldonado eivät ole tervetulleita Suomeen.
Tämän yhteiskuntavaarallisen tapahtuman estämiseksi olen perustanut Facebook-ryhmän:
 https://www.facebook.com/groups/123616868201179/

 


Hyvä kanava saada asiasta jotain selkoa on One Way TV Suomi:
https://youtu.be/Ty6GwLQIwHE


Uusapostolisuudesta erityisen ymmärrettävää analyysia samalla kanavalla:
https://
https://
https://


Mauno Mattila:
https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Harvemmin olen nähnyt Vihreiden edustajan pontevammin kannattavan sanan- ja uskonnonvapauden rajoittamista. Kohdistuisipa blogistin huoli samalla innolla väärän profeetan seuraajiin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Väärin: kannatan rikosten ja valheiden paljastamista vain.
Mistä väärästä profeetasta oikein puhut?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pieniä vääriä profeettojahan on tietenkin joka kulmalla ja joka aika. Puhuin siitä suuresta väärästä profeetasta vuoden 666 tietämistä.

"Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä."

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #4

Äärikarismaattisuudessa tuotakin Jeesuksen Kristuksen ja jumaluutensa kieltämistä esiintyy. Kannattaa vaan tutustua, jos kiinnostusta riittää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #5

Ne ovat pahimmillaankin vain "pieniä vääriä profeettoja". Suurella väärällä profeetalla on miljardi seuraajaa, jolloin yhteiskunnalliset vaikutuksetkin ovat mittavia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #6

Ai miljardi saatananpalvojaa? No jos paholainen olisi kutsuttu Suomeen esittämään joku lavashow, kyllä minä sellaistakin tapahtumaa vastustaisin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #7

"... Jeesuksen Kristuksen ja jumaluutensa kieltämistä esiintyy..."
Eihän rekisteröityjä saatananpalvojia ole kuin kourallinen, mutta ...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Terho Miettisen ja Raija Pellin kirja Harhaanjohtajat on varmaan suositeltava kaikinpuolin myös, mutta en ole sitä itse ehtinyt lukea. Mitä siitä olen kuullut, se keskittyy juuri tällaisiin äärikarismaattisiin ilmiöihin, jotka nyt valitettavasti leimaavat kaikki uskonnot ja uskonnollisuuden.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Luulin että vihreät ovat liberaaleja, jotka antavat ihmisten päättää mitä mieltä ovat? Olisi pitänyt tietysti tietää että ei asia näin ole. Vihreät ovat omasta mielestään aina oikeassa , ja jos ei ole heidän kanssa samaa mieltä, on vihreän silmissä yksinkertaisesti väärässä. Ahdasmielisimpiä kaikista puolueista... -Näillä perusteilla pitäisi myös poliitikkojen esiintymisiä ja puheita valvoa, koska, kas, he saattavat puhua sellaista, mikä ei pidäkään paikkaansa. Minusta ihmiset voi ja pitää voida itse päättää, mitä ja mihin uskovat, ja kaikki tervetulleita maahan jos eivät uhkaa ketään. En käsitä miten pitkälle joku haluaa ihmisten kontrollia viedä...Hyvä kun tulee vihreiden tosi mielipiteet näkyville, tosin. -Kristinuskoa voi puolustaa monesta eri näkökulmasta, mikä antaa sinulle auktoriteetin sanoa että vain sinun näkökulma olisi se ainoa oikea? Sitä ylimielisyyttä...
Täytyykö taas muistuttaa että vihreä liike on lähtöisin Saksasta ....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jokainen kirjoittaja vastaa itse mielipiteistään, olipa minkä tahansa puolueen rivijäsen. Hölmöä keuhkota puolueesta tässä yhteydessä.

Löytyykö muuten joku puolue, joka kannattaa ja tukee vaarallista lahkolaisuutta ja ihmisten huijaamista uskonnolla?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Persut ovat nyt ilmoittautuneet tukemaan vaarallista lahkolaisuutta ja ihmisten huijaamista uskonnolla, oikein kaksin kappalein, pelkän tämän yhden blogikirjoituksen johdosta...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Huhhuhhuijaa. Mitä kristinuskoa on rottien tai ruohon syönti. Minulla on sananvapaus ja totisesti käytän sitä jostain tärkeästä asiasta tietämättömiä ihmisiä valistaessani. Se on minun velvollisuuteni, koska haluan ihmisille hyvää.

Kristinuskoa voi puolustaa monesta näkökulmasta, mutta tuskin valheen ja kaiken sen paskan näkökulmasta, mikä äärikarismaattisuuteen on pesiytynyt.
VOihan olla, että kristinuskon ydintä on jollekin kultahampaat ja bensan juonti. Voit toki olla sitä mieltä. Minä olen eri mieltä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvä kun tulee tämä persujen äärikarismaattisuus esille :) Tosi olen sitä jo pitkään ounastellut... Katsokaa aiempia blogejani. Mieltymys populismiin yhdistää yhteiseen uskoon...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovimpa tuntuu ihmisä kiinnostavan facessa :)

Kyllä maailmaan paskapuhetta mahtuu, täältäkin sitä saa lukea päivittäin, en nyt niin kauhean huolissani olisi, sillä tuosta tapahtumasta ei taida tietää kuin promille Suomen väestöstä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Venäjällä kiellettiin Jehovan todistajat. Pitäisikö mielestäsi seurata mallia? -Ihmisiä huijjataan kaikilla mahdollisilla tavoilla, politiikassa, taloudessa, henkilöhohtaisella tasolla - se on vain näin. Mitä kaikkea voi tai kannattaa kieltää? -jokaisella on ja pitää olla oma valinta mihin uskoo: eri asiat on ihmisille tärkeitä ja mielipiteitä on niin erilaisia.. -Mutta Heidi Bakerin ja Tapani Suonnon suurin ero on minusta siinä, että Heidi Baker on hymyilevä evankelista, joka on positiivinen, iloinen ja haluaa antaa ihmisille toivoa, kun taas Tapani Suonto ei hymyile koskaan, ja pelottelee ihmisiä kaikesta väärästä, mitä he voisivat tehdä. -Ihmiset voivat mennä kuuntelemaan ketä haluavat, mutta ei se Suomea yhtään haittaa jos tänne tulee joitain positiivisia evankelistoja, jotka ylläpitävät toivoa. Ei myöskään haittaisi, jos suomalaiset oppisivat vähän hymyilemään - ei minua ainakaan. Positiivisuuskaan ei ole pahasta. Kristinuskohan perustuu ilolle, vai muistanko oikein?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mitä tulee Jehovan todistajiin, ei ole syytä kieltää. Syynä siihen, että Venäjällä on kielletty, on luultavasti se, että he eivät ole isänmaallisia sillä tavalla kuin Venäjällä olisi suotavaa. Toisin sanoen Jehovan todistajat olisivat Venäjällä enemmän kuin tarpeen tästä näkökulmasta, oppia en kannata moneltakaan osin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Nouse Suomi -tapahtuma tulee estää."
Tuo on sisällöllisesti ihan sama kuin sanoa: uskonnonvapaus tulee estää.

Jos tilaisuuden puhujat tai järjestäjät ovat syyllistyneet tai syyllistymässä rikoksiin, niin tokihan siihen voi virkavallan pyytää puuttumaan. Jotenkin kuitenkin minulle artikkelista syntyi käsitys, että kyse olisi ihan vain tavanomaisista huijarisaarnaajista ja kirjoittajan puhtaan opin vastaisista puhujista. Sellaiset ovat perinteisesti kuuluneet uskonnonvapauden piiriin. Esimerkiksi, jos puhuja lupaa, että Jumala parantaa, on se lääketieteelisestikin todettavissa oleva parantumattomuus kuitenkin sitten sairaan syy eikä puhujan. Ei vaan usko riittänyt kipeällä ihmisellä.

Voi olla, ettei edes kyse ole huijarisaarnaajista, mutta edellä otin pahimman vaihtoehdon huomioon.

Varoittaahan voi. Sitten tulee vain luottaa, että aikuiset ihmiset ovat vastuussa itsestään.

Minua huolettaa paljon enemmän väärän profeetan seuraajien päänirroitusteologia kuin jokin hihhulointi, josta ei ole isompaa vaaraa ulkopuolisille.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

MInähän en pyytänyt virkavaltaa tutkimatta puuttumaan. Minä tarkoitan, että tapahtuma olisi järkevää estää siten, että tarpeeksi moni valistunut mukana olija jättää järjestämättä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Fasististyylinen tekstisi saattoi peittää tuon tarkoituksesi, ainakin minulta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Nii-in. Hyvä kun tuli taas ilmi kaikille asiasta tietämättömille että vihreät haluaa kieltää kaiken mikä ei hedän mielestä "ole oikein". -Toivotaan että puolue ei kasva, koska miten ihmeessä tällaisen puolueen kanssa tekee yhteistyötä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jaha siis persut kannattavat kaikkea, mikä on väärin. No onhan se tiedetty. Mitenkäs sitten sellaisen puolueen kanssa yhteistyötä teet? Et mitenkään. No onneksi ei kauaa tarvi tehdäkään.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En halua kieltää asioita, haluan että ihmiset voivat itse päättää. Uskon että he siihen pystyvät. Kritiikki ei ole ollenkaan pahasta, mutta jonkinlaisessa asiallisuudessa kannattaisi yrittää pysytellä. -Ev.lut -kirkoissakin on kritisoitavaa, mutta ei tulisi mieleenkään lähteä esittämään niiden sulkemista. Näetkö eron?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Näen eron: evankelis-luterilaisessa kirkossa papit eivät tietääkseni huuda, että ulkona on ruokaa ja seurakuntalaiset eivät ryntää ulos syömään ruohoa. En myöskään ole kuullut, että kukaan luterilainen pappi olisi huijannut satoja miljoonia euroja omaan taskuunsa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eikös se ole ihan hyvä, että kerätään kaikki tuonkin lajin kilipäät saman katon alle. Saa Supokin kerralla selville, minkä verran heitä Suomesta suunnilleen löytyy. Tuskin paikalle asianharrastajien lisäksi monta uteliasta eksyy.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kyllä varmaan onkin Supon ihminen joukossa. Toivottavasti, eihän ne siitä julkisesti ilmoittele. Uteliaitakin voi eksyä, koska järjestäjien sivuilta saa ainakin käsityksen, että tilaisuutta on tarkoitus kovastikin mainostaa kaduilla Espoossa, feissaamalla.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minua jäi tavattomasti vaivaamaan se, että en heti löytänyt tuota rottajuttua. Ehkä sittenkin muistin väärin? Olivatko ne hiiriä kuitenkin? Kyllä rottia syödään, tai yritetään syödä äärikarismaatisissa seurakunnissa. Lisäksi vielä käärmeitä ja muurahaisia. Ne unohtui äärikarismaattisten menuusta. Lisäksi, joku olisi voinut tivata, missä todisteet. Tässä, alkaen kohdalta 9 min 38 s.:
https://youtu.be/H_RgVQXJGxg

Anteeksi pieni epätäsmällisyys.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tilaisuutta ei kuitenkaan peruttu. Mitä isompia vahinkoja on jo näkyvissä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvin valitettavaa, että ei peruttu. Mihin Suomi tällä tapahtumalla nousi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lähetin 6.6.2017 alla olevan raportin lapsiasiavaltuutetulle:

Raportti nuorten uhraamisesta

Olin 87 vuotiaan tuttavani kaverina Espoon Metro Areenalla 19. ja 20.5.2017 kaikkien esityksien ajan noin 20 tuntia. Toisen päivän viimeisenä tapahtumana oli lasten "siunaaminen". Se oli elämäni suurin järkytys.

Puoli tuntia ennen tilaisuuden loppua toisena päivänä eli 22.30 "Miamin apostoli" (Guillermo Maldonado) puhui miten uskon säilyminen tulevaisuuteen on nuorten varassa. Hän kutsui nuoria esiintymislavan eteen. Kymmeniä nuoria teini-ikäisiä menikin iloisesti hypellen eteen. Kuvittelin että heidät siellä siunataan.

Minä olin salin keskeltä, josta en nähnyt kunnolla lavalle mutta molemmin puolin lavaa oli suuret näytöt josta voi seurata esitystä. Otin taskukameralla videokuvaa tästäkin tapahtumasta. Vähitellen kauhistuin kun tajusin mitä lavan edessä tapahtui.

Tuli mieleen Katynin joukkomurhat, jossa kaksi vartijaa taluttivat uhrin toimenpidehuoneeseen missä kolmas ampui uhria takaraivoon. Ruumis lysähti lattialle.

Aikaisemminkin oli ollut kaatamisia. Niissä apostoli varovasti työnsi kädellä uhrin otsasta ja tämä kaatui vartijoiden tukiessa. Nuorten käsittelyä voi kuvata "isku kasvoille ja laukaus". Isku ei ollut nyrkillä vaan kämmenellä iskien kasvoja kohti muutaman sentin päähän kasvoista ja samalla kuului laukauksen ääni. Uhri lyyhistyi välittömästi lattialle.

"Laukauksen" ääni oli voimakkaampi kuin pistoolin laukaus, se oli kuin kiväärillä olisi ammuttu. Koko sali tärisi. Kamerani mikrofoni ei pystynyt toistamaan ääntä. TV7:n esityksissäkään kameroiden mikrofonit eivät voineet toistaa koko ajan jatkunutta hirveää meteliä.

Apostoli huusi FIRE ja tulkki huusi heti perään TULTA. Se on tykistön ampumiskäsky. Näin jatkui niin kauan kuin nuoria riitti. Lopulta kaikki olivat sikin sokin lattialla itkien, täristen, vapisten ja sätkytellen. Koko ajan oli ajatus mielessäni että tämä on nuorten symbolista murhaamista uhrina pyhälle hengelle. Ympärillä olevat muutkin olivat järkyttyneitä, olisin purskahtanut itkuun mutta hillitsin koska se olisi käsitetty pyhän hengen ilmaukseksi.

Koko kahden päivän ajan sali oli puolipimeä, lukemattomat laser-valot muodostivat valoshown, se oli psykedeelinen ja korvia särkevä ääni oli varmaan voimakkaampi kuin rockifestareilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset