Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Hengestä juopunut Heidi Baker ja Guillermo Maldonado Suomeen?

 

Julkisen ilmoittelun mukaan 19.-20. toukokuuta Espoon  Metro Areenassa järjestetään Nouse Suomi -tapahtuma. Puhujavieraina ovat Heidi Baker (Mosambik) ja Guillermo Maldonado (USA).
Tapahtuman sivut ja lipunmyynti: http://www.nousesuomi.fi


Mainittujen puhujien lisäksi ylistystä ylläpitävät Kingdom Sound ja New Wine (USA) molempina päivinä. Lisäksi lauantaina on lastentapahtuma Jylistys.


Lippujen hinnat porrastuvat ostoajankohdan mukaan ja ovat 40-25 euron välillä.


MM. näin puhujia hehkutetaan:
"HEIDI BAKER on tämän päivän ”Äiti Teresa”, joka vierailee toista kertaa Suomessa. Hän on äiti tuhansille orpolapsille Mosambikissa. Heidille on tärkeää läheinen suhde Jumalan kanssa ja Pyhän Hengen voimassa eläminen.
GUILLERMO MALDONADO on tunnettu pastori ja evankelista Miamista, joka on nähnyt Jumalan yliluonnollisen voiman ja kirkkauden ilmestyvän palvelutyössään ympäri maailmaa. Tämä on johtanut valtaviin herätyksiin ja kiistattomiin parantumisihmeisiin."


Pääjärjestäjänä näyttää olevan Missiomaailma, joka on uuskarismaattisen Nokian herätyksen jatkaja.


Lisäksi mukana yhteistyössä on pitkä lista epäkristillisiä kultahippuseurakuntia:
Espoon helluntaiseurakunta
Espoon vapaakirkko
Majakka seurakunta
Arken seurakunta
Helsingin Cityseurakunta
Helsingin Siion -seurakunta
Harvest church Finland
International Christian Fellowship
River Helsinki -seurakunta
Elävä Sana -seurakunta
Ilmestysmaja -seurakunta
Fireplace
Sila Peremen Church
Love Story
Nations Calling Church
Sanan sydän seurakunta
Helsinki Vineyard -seurakunta
Risteyspaikka kotikirkko
Salon Vapaaseurakunta
Lapin Kristillinen keskus
Kotkan kristillinen Soihtu
Forssan Ystäväkirkko
Keys of Kingdom ministry
Healing Rooms Finland
Ruach Finland ry
Global Power Evangelism ry

Molemmat vieraat edustavat lyhyesti sanottuna erittäin äärimmäistä uuskarismaattisuutta, jossa on kristinuskon aineksia enää jossain kohdissa siteeksi. Kannattaa katsoa hieman netin materiaaleja. He pitävät kotiseurakunnissaan tuntikausia kestäviä henkilökulttiin keskittyviä esityksiä, joissa ei ole mitään järkeä. Minä yleensä pystyn helposti referoimaan mielenkiintoisista esityksistä pääpointit, mutta näiden esiintymisistä en muista sanaakaan katsomisen jälkeen. Esitykset ovat äärimmäisen vastenmielistä tekopyhää hehkutusta. 
Molemmat julistavat ensi sijassa ihmeitä. Maldonadon kokouksissa ihmiset saavat puolikkaat sisäelimensä kokonaisiksi ja taivaasta tipahtelee uusia ruumiinjäseniä niitä kaipaaville. 


Rod Sithin emännöimässä kuvottavassa showssa on esiintynyt myös Guillermo Maldonado. Tämä yliluonnollisilla ihmeillä mässäilevä It's supernatural -ohjelma joutuu aika erikoiseen valoon kun katsoo (alempana) Rod Sithin opetusta kielilläpuhumisesta: miten henkilöllä, joka ei luota edes tässä asiassa Jumalaan, vaan katsoo, että ihmisen on itse pakotettava itsensä papattamaan, on otsaa puhua sanaakaan ihmeistä!?!?


Saman hienon opetusvideon varoittavana esimerkkinä kohdalla 3 min 30 s Guillermo Maldonado kehottaa hylkäämään järjen. Toisesta puhujasta tässä jo tarkemmin: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227413-papapapapapa-tr...


Meillä Suomessa on pilvin pimein paljon parempia puhujia, paljon kristillisempiä saarnaajia kuin nämä amerikoista hilattavat. Miksi omat eivät kelpaa? Joka sunnuntai jokaisessa kirkossa Suomessa puhutaan järkevämpää ja aidompaa kristinuskon sanomaa kuin mitä nämä äärikarismaatikot edustavat, puhumattakaan useista omista herätysliikkeistämme. Eikö kiinnosta? Sen sijaan kultahippusade kiehtoo? No hyvä , mutta se on lavashowta, eikä mitään muuta.


Mutta annas katsokaamme, nouseeko Suomi näiden kahden hihhulin avustuksella jonnekin ja, mitä taivaasta putoaa, jalokiviä ja kultaa on ainakin luvassa, ehkä jalkoja ja keuhkoja. Jos ei muuta, niin menkää vaikka niitä kahmimaan Espooseen toukokuussa.
Ainakin, jos haluaa nähdä kehnohkoa stand up komiikkaa huonon konsertin säestämänä, tämä on must!

https://

Hengestä juopumista pitkähkön kaavan mukaan, esittäjänä Heidi Baker:
https://.841167

Heidi Bakerin seurakunnassa palvotaan kultapölypilviä ja hoiputaan tulitunnelissa ja kolautellaan päitä tuoleihin, kohdalta 27 min. alkaen:
https://

Sid Rothin kohta 15 min 10 s. kielipapatusshow:
https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Risto Salonen

Se hyvä puoli on, että tuskin Helsinki-Vantaan poliisit näitä hihhuleita varten ovat aseistautuneet.
Sitäpaitsi kävihän äiti Ammakin täällä parikin kertaa.
Kumpi sitten on hihhulimpi, on makuasia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Äiti Amma taisi olla rehellisyyden ja järkevyyden perikuva näihin tulijoihin verrattuna ainakin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jotenkin tulee mieleen David Herzog muutaman vuoden takaa. Hän floppas täysin kun helluntailaispiirit ja osa karismaattisistakin veti tukensa pois.

Kuvaavaa myös se et kyseinen tapahtuma järjestetään Espoossa, sosiologisesti mielenkiintoista.

Näis ei vaan oikein tahdo pysyä mukana, vaikka pyrin aktiivisesit seuraamaan niin TV7:aa kuin Radio Patmosta: kuka on helluntailainen (ja mikä on heidän suhde vapaakirkkoihin), karismaattinen tai uuskarismaattinen jne.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Edellinenkin oli siellä, tässä muuten koko monituntinen sessio:
https://www.youtube.com/watch?v=LUhNarR0nGc

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ainakin tulee mieleen, että rikkailta rahat pois. Ehkä se parhaiten onnistuu Espoossa, tämä bisnes.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

En halua loukata ketään, mutta minun näkökulmastani kristinuskon ydin on ihmisten huijaaminen. Uskonto on oopiumia kansalle, sanoi Kalle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En ole samaa mieltä kristinuskon sanomasta, mutta siinäkin tapauksessa uuskarismaattisuus on satoja kertoja pahempaa huijausta sisältävää. On tärkeää nähdä tämä ero, vaikka pitäisi pitäisi kristinuskoa jo sinänsä oppiumina kansalle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

"Hän on äiti tuhansille orpolapsille Mosambikissa. " No joo, jos hetken kuvittelemme, että tässä ei ole ylisanoja, niin ainakin tulee mieleen, millainen äiti hylkää lapsensa ja toikkaroi showlavoilla toisella puolella maailmaa umpitunnelissa?

Jos omani olisi tehnyt samoin, hän olisi kyllä toivonut pian, ettei olisi koskaan ollutkaan äitini.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Heidi Bakerin taustoista ja yhteyksistä löytyy täältä lisää ajatuksia suomeksi: https://ajankohtainen.wordpress.com/2016/05/11/bet...

Käyttäjän ollistenlund kuva
Olli Stenlund

En ymmärrä miten blogin kirjoittaja voi väittää Suomen lähes kristillisimpiä seurakuntia epäkristillisiksi. No jokainen vastaa viime kädessä itse sanoistaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Siinähän sitä on ihmeteltävää itse kullakin. Löytyisikö vertauskohta esim. 1500-luvulta, kun okkultistinen katolilaisuus piti puhdistaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jouduin olemaan tuttavani kaverina molempien päivien ajan eli 20 tuntia ko. tapahtumassa. Videoin pätkiä tapahtumasta. Jos Jumala ja Saatana ovat olemassa, niin kyllä Saatana oli tässä kaikessa mukana.

Koin elämäni suurimman järkytyksen kun apostoli uhrasi pyhälle hengelle nuoria "ampumalla".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset