Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Udmurtian ja Marin päämiehet menivät vaihtoon

 

Kun edellisenä päivänä olin kuullut junassa Pietarin pommi-iskuista, jatkui 4.4. tiistaina matkani loppupuolella skandaaliuutisten sarja. Matkalla rautatieasemalta yliopistolle taksi kertoi aamun uutisen: Udmurtian päämies Aleksandr Solovjov on pidätetty ja useita hänen korkea-arvoisia työtovereitaan. Heidät on viety Moskovaan. Solovjovia syytetään 140 miljoonan ruplan lahjusten otosta.

Tänään kuulin, että tästä säikähtäneenä Marin tasavallan valitettavan pitkäaikainen päämies (16 vuotta!) on pyytänyt pääsyä eläkkeelle. Hänen tilalleen federaation presidentti on kutsunut Aleksandr Jevstifejevin päämiehen virkaan toistaiseksi, ensi syksyn vaaleihin asti.  Jevstifejevin odotetaan osallistuvan myös itsekin näihin.
 https://mariuveren.wordpress.com/2017/04/06/leonid-markelov-removed-from-his-post-as-head-of-mari-el/
Tosin uutta päämiestä pidetään useissa marilaisissa piireissä myös huonona ja temppuilua päämiesten vaihdoilla vain Moskovan oikkuna, jossa ei kansan mielipiteillä ole mitään virkaa.

Tänään Udmurtian hallitus päämiehineen on erotettu sattuneesta syystä. Päämiehen virkaa hoitaa tästä päivästä lähtien ainakin toistaiseksi Aleksandr Bretšalov, joka on kuulemma kaukasialainen. Hän aikoo nimittää oman joukkueensa "tehokkuuden ja ammattimaisuuden" perusteella.

http://www.myudm.ru/news/2017-04-06/pravitelstvo-udmurtii-otpravleno-v-o...

Vastaava näytelmä esitettiin kaksi vuotta sitten Komissa. Siitä kirjoitti Pekka Kauppala tänne: http://pkaka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203083-terasnyrkki-bjarmian-ylla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset