Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Vaaligalleria jälleen ihmisten ilona


Näissä kuntavaaleissa vaaligallerian videot teetettiin ehdokkailla itsepalveluna. Tähän mahdollisuuteen on ilmeisesti harva tarttunut, koskapa esim. oman kuntani Multian 28 ehdokkaasta vain oman esitykseni löydän vaaligalleriasta. Vaaligalleriassa ja vaalikoneessa oli alussa ongelmia, mutta ne lienee jo korjattu, joten tilanne näyttäytynee totuudenmukaisena.


Ylen vaalikoneesta muuten kuntamme ehdokkaita löytyy viisi:
http://www.vaalikone.fi/kunta2017/


Hesarin vaalikoneessa Multian ehdokkaista löytyy vain 2:
http://www.vaalikone.fi/kunta2017/multia/puolueet


Itse tehdyt vaaligalleriat vaikuttavat vähemmän yllätyksellisiltä kuin aikaisemmat eduskuntavaalien videot, joissa ehdokkaita on haastateltu. En ole vielä huomannut sellaisia hittejä kuin taannoin eduskunta- ja eurovaalien yhteydessä: muutamat pellehaastattelut ponkaisivat suosituimmiksi. Näissä itsetehdyissä videoissa on myös hankala mokailla, koska uusiksi sai ottaa niin monta kertaa kuin halusi. 


Itselläni tilanne oli haasteellinen, kun käytössä oli vain vanha kannettava, jota piti kannatella väärinpäin polven varassa seinää vasten ja puhua koukussa, jotta kuva näkyisi oikein päin...  Ilmeisesti kannettavan kameran valmistusvirhe.

Kaikenkaikkiaan itsetehdyt videot tuovat ehdokkaasta vähemmän uutta tietoa ja näkökulmaa vaalikoneen lisäksi, verrattuna haastatteluun, jossa kysymykset ovat yllätyksiä ja haastattelua ei voi uusia. Mutta kompromissiratkaisuna menettelee: perinteisen vaaligallerian haastatteluun en olisi päässyt paikalle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

E-J Salminen taitaa olla järkivihreitä? Tutkin tässä huvikseni YLE:n vaalikoneella Multian kunnan ehdokkaita. YLE:n vaalikoneen mukaan hän olisi minulle sopivin ehdokas!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset