Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Uskon sana -hihhuli Donald Trump


Enpäs heti oivaltanutkaan kirjoittaessani populismin, natsismin, valemedioiden ja uuskarismaattisuuden yhteyksistä, kuinka ajankohtainen, selvä ja avoin näiden liitto onkaan: sehän on henkilöitynyt karmealla tavalla tulevaan Yhdysvaltojen presidenttin Donald Trumppiin.


Tätä taannoista videota aikaisemmin katsellessani en vielä tajunnut, että tässähän nämä rukoilijat ovat äärikarismaattista pseudokristillisyyttä yms. edustavia tyyppejä:
https://


Eivätkä he ole ketä tahansa äärikarismaattisuuden kanssa flirttailijoita vaan eräitä liikkeen fanaattisimmista ja tunnetuimmista johtajista, esim. Kenneth Copeland ja Paula White.


Uskon sana -lahkoa, menestysteologiaa yms. edustava Paula White on kutsuttu Trumpin virkaanastujaisiin, onhan hän Trumpin neuvonantaja  ja hovipastori:
https://

 

Hieman varsin hyvää järki- ja kristillispohjaista analyysia Kenneth Copelandin ja Paula Whiten hatusta tempaistuista ajatuksista, Paula White kohdassa 52 min ja Kenneth Copeland kohdassa 54min 20s alkaen:
https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Eikö Brexitiä saa kytkettyä hihhuleihin mitenkään?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Varmasti ainakin korrelaatioiden kautta. (Tiedäthän ne ns. denialismiklikit ilmastonmuutoksen, evoluutionkieltämisen ja holokaustirevisionismin kautta?)

Mutta saisiko Hillary Clintonin terveydentilarelevanssianalyysin suhteessa Teidän omaan eläkkeelläoloonne ja ikäänne? Nyt kun se liittyy Trumpin hienouteen, lipoo aihetta ja kaikkea!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jaa, en Brexitiin ole ehtinyt perehtyä, mutta ainakin vaihtoehtomediat siihen liittyivät propagandallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset