Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Hindukultin päänravistajatar Pelastusarmeijaan Suomeen 30.12.?

 

Edellisen blogikirjoitukseni aihepiiri on osoittautunut harvinaisen tarpeelliseksi ja ajankohtaiseksi. Hieman selaillessani uuskarismaattisen pseudokristillisyyden järkyttäviä ilmentymiä ulkomailla ja hieman peitellympiä ilmentymiä Suomessa piirtyi kuva tästä verkostosta.


Tässä keskityn nyt lyhyesti ajankohtaiseen asiaan. Vuodenvaihteessa järjestetään ainakin FB-ilmoittelun perusteella tällaiset tapahtumat:
https://www.facebook.com/events/103125403501916/
"Tervetuloa profeetalliseen seminaariin. Meillä on suuri etuoikeus saada vieraaksemme Kanadan Profeetallisen neuvoston perustaja ja johtaja Stacey Campbell. Tervetuloa astumaan syvemälle!
Pääsymaksu 30e. Varmista paikkasi ja tilaa liput ennakkoon. (Istumapaikkoja on n. 300 hengelle):
http://www.missiomaailma.fi/lipunmyynti/product_details.php?p=5"


JA:
https://www.facebook.com/events/1732249440372483/
"Nouse Suomi 16 / 17
Tervetuloa viettämään uuttavuotta 31.12.2016 kanssamme Pelastusarmeijan Temppeliin (Uudenmaankatu 40, Helsinki)! 
Tänä vuonna meillä on etuoikeus pitää vieraanamme Kanadan profetaalisen neuvoston perustaja Stacey Campbellia.
Ei pääsymaksua!"

Järjestäjä on ilmeisesti Missiomaailma ry.

 

Netistä löytyy pilvin pimein kristittyjen arvioita mm. Stacey Campbellistä, paljon englanniksi, tässä hyvin tiivistetysti saarnaajista, villitsijöistä, joilla ei ole hajuakaan kristinuskosta:
https://


Myös suomeksi asiasta on materiaalia jopa usean vuoden takaa, esim.:
http://jeesuksenapostolit.com/varoitukset/eksytys/
http://nokialainen.blogspot.com/2010/02/varoitus-aariprofeetallinen-liik...

tai monet Juha Norolammen tai Mauno Mattilan videoesitykset youtubessa.


Noissa mainitaan Stacey Campbell erittäin usein. Hänet tunnetaan tavaramerkistään, hurjasta päänravistelusta ja junan veturin puuskutusta muistuttavasti suhinasta, jonka aikana hän lausuu "profetioitaan".
https://


Yleisö kiljuu ja hurraa kuin Madonnan konsertissa puheelle, jossa ei ole mitään tolkkua. Miten siitä voisikaan saada tolkkua, jos siinä sitä olisi, kun päänravistus tekee artikulaatiosta epäselvää ja yleisön kiljunta häiritsee? Miksi yleisö kiljuu? Eikö se halua kuulla "profetiaa"? Tämä ei ole sairasta ainostaan kristinuskon näkökulmasta vaan ihan yhteiskunnan ja logiikan.


Mistä on kyse? Se ainakin näyttää hindulaiselta kundalinikultilta. Tähän liittyy kaikki kirkumiset, eläimelliset ääntelyt, hysteerinen nauru, juoksentelu, ryömiminen, kouristukset ja otsaan tökkimiset hyvin raivokkaastikin.
https://


Uskon, että Pelastusarmeija ei ole perehtynyt siihen, millainen hindukultti sille tarjotaan. Rukouksen voimaan uskovat ja kristityt voivat rukoilla, että kaavailtu harhaoppinen vierailu peruuntuu. Muut voivat valistaa ihmisiä ja eri tahoja valheellisesta menettelystä:  Jos tuo hindukulttia ja kundalinihenkeä Suomeen, silloin on kohtuullista sanoa, että teille tässä tätä mahtavaa hindukulttia ja kundalinihenkeä, jota myös valheelliseksi Pyhäksi Hengeksi kutsutaan. Muuten kyse on uskonnollisesta populismista, joka perustuu petokseen.


Ei ole toisaalta ihme, että tällaista sekavuutta harrastetaan näin laajasti. Suomessahan on jo peräti seurakunta Uskon sana Kokkolassa, jossa tällainen meno arkipäivää.
https://


Muitakin omituisia saarnaajia on jo kutsuttu Suomeen, esim. Benny Hinn, vieläpä luterilaisen kirkon toimesta? http://keskustelu.suomi24.fi/t/14197414/benny-hinn-suomeen-toukokuussa-v...


Toivottavasti tämä ei pidä paikkaansa. Onhan aivan pöyristyttävää, jos kirkko varoittelee vastaavista ilmiöistä, kun niitä esitellään rehellisesti, mutta samalla itse kutsuu niitä Suomeen kristillisyyden kaavussa: https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/piispa-hakkinen-pakanuus-tekee-p...


Taitaapi kirkon omassa silmässä olla melkoinen seiväs, ellei suorastaan pylväs. Luulisi, että varmasti jokaisen valveutuneen ihmisen tiedossa oleva opillinen kiista sinänsä saisi harkitsemaan mainittujen kiisteltyjen "saarnaajien" kutsumista Suomeen, kunnes asiassa olisi päästy selvyyteen.


Tuomitsen jyrkästi uuskarismaattisen sekoilun. Siitä löytyy tällainen suomennettu asianosaisia varoittava teoskin  http://www.kristitynfoorumi.fi/kundalini-varoitus.pdf


Varsin kiintoisia omakohtaisia kokemuksia uuskarismaattisten ilmiöiden kouriin joutuneilta ihmisiltä, jotka kuvailevat, miten ovat päässeet siitä eroon..., esim. sivulla 12:   "Olin erittäin levoton ja hädissäni, ja 
saatoin tuntea valtavan käärmeen selkärangassani – jäykistyin ja oloni oli todella tukala. Tuntui kuin olio olisi halunnut tukahduttaa minut ja ryöstää minulta elämän. Huusin Jumalaa apuun, ja pariskunta rukoili hiljaa. Sitten pyysin rouvaa vetämään
käärmeen päästäni. Tuntui, että se lähtisi läheltä päälakeani. Hän jatkoi rukoilemista, ja minä sain henkeeni sanan ’Kundalini’.
Käskin sillä nimellä oliota lähtemään Jeesuksen Kristuksen voimallisessa nimessä. Julistin Jeesuksen veren suojaa, koska se oli
erittäin pelottavaa, ja se lähti. Tuntui kuin olisin ollut pesty rätti, mutta olin vapaa!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Et kai vain tarkoita, että Pelastusarmeija olisi kutsumassa Suomeen hindulaisen saarnamiehen?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

valehindulaishenkisen, ehkä hänen itsensäkään sitä ymmärtämättä. Ei Pelastusarmeija tässä välttämättä ole kutsuja, koska Missiomaailmahan tuo järjestäjä on. Varmaankin vuokraa hyvällä hinnalla Pelastusarmeijan tilat... Missiomaailma kaavaili aluksi paikaksi Vantaan Energia areenaa, mutta sitten se muuttui. Haluaisinpa tietää, miksi. Ymmärsivätkö siellä kenties, minkätyyppisestä puhujasta on kyse. Minusta tuntuu, että tässä on höynäytetty hyväuskoista ja karismaattisuudesta (saati uussellaisesta) tietämättömiä Pelastusarmeijan tahoja.

Käyttäjän MarkkuSalonen11 kuva
Markku Salonen

Tällaisia syvyyden lähettiläitä ei suomessa tarvita.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Todettakoon vielä, että kun näytin tuon päänravisteluvideon täällä udmurteille, jotka eivät tienneet asiasta aikaisemmin mitään, spontaati reaktio oli: Ihan kuin shamaani!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset