Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Edellisen blogini johdosta


Edellisessä blogissani kerroin muutamia kuivia faktoja suomalais-ugrilaisten kansojen tapahtumien ja yhteistyön häirinnästä Venäjällä. 


Kukaan täältä Iževskissä ei ole kommentoinut asiaan yhtään mitään, ei ylipäänsä kukaan Venäjältä. Miksi olisikaan, kun lähes kaikista mainitsemistani asioista on täällä tai nettijulkaisuissa kirjoitettu avoimesti ja seikkaperäisesti pitkiä analyyseja venäjäksi. 


Sosiaalisessa mediassa täkäläiset ovat käyneet kiivastakin keskustelua esim. tuon maailmankongressin delegaatioiden supistusjutun johdosta ja elokuvafestivaalin peruuntumisen johdosta. Tällaisissa tilanteissa Udmurt Kenesh ja muut tahot joutuvat virkansa puolesta puolustusasemiin, mutta minkään suomalais-ugrilaisten kansojen vastaisen toimenpiteen suhteen aloitteellisilta hekään eivät vaikuta: määräykset tulevat ylempää.


En ole koskaan tavannut täällä ketään, joka intohimoisesti vastustaisi suomalais-ugrilaisten kansojen yhteistyötä tai suomalais-ugrilaisia tapahtumia. Tietämättömyyteen ja flegmaattisuuteen kyllä voi törmätä joskus, mutta enemmän sittenkin eritasoiseen hyväntahtoisuuteen.


Tätä taustaa vasten perin ihmeellisiltä tuntuvat muutaman suomalaisen kommentit. Blogikirjoitus oli kuulemma kiihkoilua tai venäläisvastainen, vaikka en maininnut venäläisiä ollenkaan, miten voisinkaan, kun ne, joita voisi suoraan kritisoida, ovat tuntemattomia, kansallisuudettomia ja epävarmoja puhelinääniä.


Kuvitelkaamme hetki sitäkin, että mitäs, jos Suomi peruuttaisi viime hetkellä slavistien konferenssin Helsingissä ja Venäläisen elokuvan viikon. No sivistystason alentamiskilpaan ei kannattane kuitenkaan lähteä mukaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomessa eletään joillakin tahoilla vielä henkisesti neuvostovallan aikaa, jolloin oli Suomessakin kiellettyä (näiden tahojen herjattavaksi joutumisen yms. uhalla) kirjoittaa näistä ilmiöistä itäisessä naapurissamme.

Näiden tahojen puoluekantaa on vaikea arvella. Heitä voi olla kommunistien (mm. Vas.) lisäksi myös PS:n, Kepun ja SDP:n kannattajissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kiitokset blogeistasi, toivottavasti kirjoitat niitä jatkossakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset