Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Ketä äänestät huomenna eduskuntavaaleissa?


Jo elokuussa alkoi näkyä Helsingin katujen vilkkaissa kulmissa keskustassa presidenttipuolue Kokoomuksen liivein varustettuja ujoja opiskelijoita, jotka jakelivat ohikulkijoille vaalilehteä ja muutamien ehdokkaiden materiaalia. Osa taisi olla koululaisia.


Nyttemmin vaalien läheisyys on alkanut näkyä lisää. Lisää isoja julisteita katujen varsilla. Julisteista vain yksi näkyy olevan jonkun Kokoomuksen apupuolueeksi mainitun puolueen juliste.


Elokuussa Alepan eteisessä on jo A4-juliste, jossa meidän ehdokkaallamme Ulla-Maija Forsbergilla on asiantunteva ilme naamalla, ei liian totinen, ei liian hilpeä: Ulla-Maija Forsberg "Tunnemme, luotamme" on iskulauseena. Nyt sellainen on jo S-marketeissakin ja K-lähikaupoissa. Metroonkin on ilmestynyt samannäköinen juliste: Ulla-Maija Forsberg "Presidentin joukkueen puolesta" se julistaa täällä. 


Nyt syyskuussa kun hyppäät bussiin, huomaatkin, että siellä voi olla neljäkin julistetta: yksi kuljettajan lasikopin seinässä, kaksi sivuikkunoissa ja yksi takaoven vieressä: Ulla-Maija Forsberg "Tunnemme, luotamme", Ulla-Maija Forsberg "Presidentin joukkueen puolesta", Ulla-Maija Forsberg "Tunnemme, luotamme", Ulla-Maija Forsberg "Presidentin joukkueen puolesta". Tunnemme kyllä ehdokkaan, ainakin me fennougristit ja kielitieteilijät. Moni muukin tietää ehdokkaan, onhan hän tieteellisen uran lisäksi tunnettu yliopiston johtotehtävistä ja nykyisin Kotuksen johtajana.


Onhan niitä ehdokkaita tietysti muitakin. Hesarissahan oli 2. syyskuuta kahdeksan sivua ehdokkaista. Ensimmäinen aukeama sisälsi perusteellisen jutun Ulla-Maija Forsbergista. Siinähän oli melkein koko sivu hänen urakehityksestään ja sen lisäksi viiteen kohtaan kiteytetyt teesinsä. Seuraavalla aukeamalla oli perinteisen sosiaalipuolueen ehdokkaan haastattelu. Minä en hänestä ole kuullutkaan. Oliko teistä joku? Yhdellä aukeamalla oli vielä presidenttipuolueen yhden toisen ehdokkaan juliste ja kolmannen ehdokkaan puolen sivun haastattelu. Tämän jälkimmäisen nimen olen jossain nähnytkin, mutta tuntuu ihan poliittiselta broilerilta, sitä paitsi hän ei ole suomalainen. 


Jaa onhan tuossa Hesarissa vielä presidenttipuoluetta tukevan uuden asiallisen oloisen puolueen ehdokkaan juliste. Lääkäri näkyy olevan, koska stetoskooppi kaulassa, mutta ihan tuntematon ihminen. Ja tietysti tunnetun räyhäpuolueen ehdokkaan nimi ja puolueen lyhenne yhdessä julisteessa. Ehdokas itse tuntematon nuorukainen.


Aiotko mennä äänestämään huomenna 18. syyskuuta ja ketä? Mitkä ovat perustelusi?

 

JK   Siirsin duuman vaalien tilanteen Udmurtiasta Suomeen. Täällä ehdokas on instituutin johtaja historiatieteiden tohtori Aleksei Zagrebin, kuuluisan udmurttilaisen dramaturgin ja kirjailijan Jegor Zagrebinin poika. Huomenna on täällä mahdollisuus valita duumaan udmurtti, kansallisen älymystön arvostettu edustaja, joka on sitä paitsi ollut pitkiä aikoja vierailevana tutkijana Helsingissä sosiaalitieteiden laitoksella.  http://docplayer.fi/5382324-Intellektuaalista-vuoropuhelua-suomen-ja-udmurtian-valilla.html
Hän tietää udmurttien historiasta ja kansatieteestä ns. kaiken. Hän on tuttu näky yliopiston tilaisuuksissa ja laitoksellammekin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos siellä Udmurtiassa osataan lukea suomea, niin taitaa tämän plokistin kotiin paluu olla pian edessä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ei ainakaan tämän tekstin vuoksi, jonkun muun pikemminkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset