Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Ramadan alkoi Iževskissä!

 

 

 Ramadan on alkaen tästä päivästä, tästä mustasta kuusta seuraavaan mustaan kuuhun. Silloin muslimit eivät syö aamuhämärän ja auringonlaskun välisenä aikana.


Ilmeisesti asuntolasiipeni asukkaista suurin osa viettää sitä. He ovat kotoisin mm. Irakista. 


Ramadanin merkitys on nimenomaan uskonnollinen. Painonhallinnan kannalta tällainen paasto on ongelmallinen tai ainakin runsaasti itsekuria vaativa. Päivän paaston seurauksena kun on kuulemma helposti liiallista ahmimista öisin. Tämä voi haitata myös yöunta.


Ortodoksien paastosta on hyötyä paitsi paastoajan hengelliselle elämälle myös ilmastolle ja munuaiset ja maksa saavat levätä proteiinin rasituksista. Ramadanista on iloa ainakin minulle. 24-paikkaisen asuntolan yhdessä ainoassa keittiössä on usein kovin vilkasta, varsinkin kun suurin osa asukkaista yleensä tekee ruokansa itse. Nyt on rauha keitellä ja syöpötellä, ennen pimeän tuloa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onko Udmurtia ja udmurtit olleet islamin vaikutuksen alaisia ennenkin? Muistaisin, että Moskovan ympäristön suomalaisugrilaiset kansat olivat turkkilaisheimoon kuuluvan bulgurien kaanikunnan alaisia ennen slaavien tuloa ko. alueelle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Islamin vaikutuksen alaisina ovat olleet eteläudmurtit ja besermanit, jotka ovat eräänlainen udmurttiryhmä keskellä Pohjois-Udmurtiaa. Kansantarinoissakin esiintyy Jumalana myös Alla eli Allah, jne.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olisi hienoa, jos joku viitsisi tutkia näitä vaikutteita hieman pidemmälle kuin siihen tavanomaiseen lopputulemaan, että silloin kun tulivat slaavit paikalle, niin silloin vasta kehitys alkoi. Näin itäsuomalaisena minua tietenkin kiinnostaa erityisesti Muromin alue.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ramadan on yksi lukuisista uskontoperäisistä hölmöilyistä. Pohjoisessa on mahdoton noudattaa sääntöä, ettei saa syödä eikä juoda auringon nousun ja laskun välisenä aikana. Lapissa siihen kuluu parhaimmillaan kolme kuukautta.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Pohjoisessa ainakin muslimin läskit lähtee Ramadanin aikana, kun ei tuo aurinko laskeudu moneen tuntiin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Menikös se syöminen yöllä jotenkin niin, että tämä Allah ei sitä näe ja siksi yöllä voi sitten syömisessä hiukan joustaa. Aika mielenkiintoisia rajoituksia.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Jumalaut. Tuli vaan mieleen, että olet kuvassasi likimain nuoren Jim Morrisonin näköinen. Ei mulla muuta. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset