Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Lahden Seudun Liikenne sekaisin

 • Mistä täältä löytyy pysäkki A?
  Mistä täältä löytyy pysäkki A?
 • Alas ahaa.
  Alas ahaa.
 • Toimimaton hissi alas kadulle.
  Toimimaton hissi alas kadulle.
 • Oikea pysäkki A, jolla bussit eivät kuitenkaan pysähdy.
  Oikea pysäkki A, jolla bussit eivät kuitenkaan pysähdy.
 • Heinolan kirkonkylään pääsee tästä, hienoa, paitsi että bussi meneekin ohi.
  Heinolan kirkonkylään pääsee tästä, hienoa, paitsi että bussi meneekin ohi.
 • Toinen pysäkki perustettu vähän matkan päähän.
  Toinen pysäkki perustettu vähän matkan päähän.
 • Tällä pysäkillä toivon mukaan lopultakin bussi pysähtyy.
  Tällä pysäkillä toivon mukaan lopultakin bussi pysähtyy.
 • Valheita nettisivuilla.
  Valheita nettisivuilla.
 • Удмурт литературалэн азинскемез сярысь статяос. Suositeltavaa matkalukemistoa kun bussi ajaa ohi.
  Удмурт литературалэн азинскемез сярысь статяос. Suositeltavaa matkalukemistoa kun bussi ajaa ohi.


Saavuin Iževskistä Lahden rautatieasemalle tammikuun lopulla tänä vuonna. Katsoin netistä etukäteen kätevän paikallisliikenteen yhteyden, joka veisi minut suoraan Lahden "matkakeskuksesta" Heinolan kirkonkylään klo 9:40. 


Saavuin nuhjuiselle rautatieasemalle, jollaisia Venäjällä enää näkee korkeintaan pikkukylissä. Venäjällä rautateihin on panostettu ja rautatieasemiin. Suomessa on panoksia ladattu ainoastaan lippujen hintoihin...


Sivuhuomioni jälkeen itse asiaan. Lähdin hyvissä ajoin etsiskelemään Temppeliaukion kirkosta lainatuin kuparisävyin ympäröidyn linja-autopysäkkiaukion laidasta pysäkkiä A, jolta paikallisbussien pohjoiseen päin oli netin tietojen mukaan määrä lähteä. Kysyin onnibussin kuljettajalta ja sitten huomasin viitan alas toiselle katutasolle. Hissi ei toiminut.


No onneksi löysin oikea pysäkin, jossa luki varmasti A ja vielä aikataulut ja mainittu Heinolan kirkonkylä ja kaikki näytti hyvältä. Bussi tuli ajoissa. Käsi pystyyn... ja bussi ajaa ohi, kuljettaja ei edes vilkaise kohti. Onneksi paikalle sattunut paikallinen rouva kertoi, että jotain pysäkkihämminkiä oli kokenut itsekin. 


Toinen pysäkki, siis se joka toimi, löytyi noin 50 metrin päästä. Pysäkillä A ei ollut mitään mainintaa, että pysäkki ei ole enää toiminnassa. Täydellisen hämäyksen varmistamiseksi oli vielä luettelo pysähtyvistä linjoista jätettu paikoilleen.


No, minulla oli hyvää lukemista, udmurtin kielen kirjallisuuden historiasta udmurtiksi kertova kirja, Jermolajevin ja Pozdejevin artikkeleista hyvän kollegani Aleksandr Shkljajevin kokoamana. Seuraava bussi pysähtyi kuin pysähtyikin sitten kahden tunnin päästä klo 11.40 toisella pysäkillä, ei siis pysäkillä A, kuten netissä valehdeltiin.

Jos totuuden tunnustan, tässä 262 sivua tiukkaa udmurtinkielistä kirjallisuustieteellistä tekstiä sisältävässä teoksessa riittää lukemista pitemmäksikin ajaksi kuin kahdeksi tunniksi.


Muistin viimein kirjoittaa tästä Lahden Seudun Liikenteen emämokasta, vaikka oletan että pysäkki A on jo kauan aikaa sitten poistettu ihmisiä harhauttamasta. Varsinkaan suoraan Izhevskistä Lahteen saapuva ei voi olla perillä Lahden kaupungin sisäisistä bussipysäkkijuoruista, vaan netin tietoihin on voitava luottaa.

 
Myöhemmin lähdin Lahden Seudun Liikenteen bussilla Heinolan kirkonkylästä tavoitteenani pikavuoropysäkki Veljeskylässä, josta pääsisin pohjoisen pikavuoroon. Uskomatonta, että tässä kohtaa ei ole paikallisliikenteen pysäkkiä. Ketkä paikallisbusseja sitten käyttää elleivät ne, jotka muutenkin käyttävät julkista liikennettä?

Raihnaiset vanhukset taas menevät mieluummin takseilla Heinolan kaupunkiin asioilleen. Paikallisliikenteen pysäkki on kiireesti laitettava siihen entisen K-raudan kohdalle (mieluiten vielä alikulkutunneli, kiitos). Hienoa kyllä (tällä kertaa) ystävällinen kuljettaja jätti minut pois pikavuoropysäkin kohdalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja nyt pysäkki onkin kohdassa A.
http://www.lsl.fi/2016/01/26/2313/

"Hauskaa" ennakkomainontaa harrastettiin siis jo tammikuussa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset