Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Mielenosoituksia vailla mieltä


Hallitus on pettänyt eräät lupauksensa ja tekee monien mielestä väärää leikkauspolitiikkaa. Tyytymättömiä on paljon. Niinpä ei ole ihme, että mielenosoituksiakin syntyy.
Yksi on tulossa someilmoittelun mukaan 6.5.:
https://www.facebook.com/events/805561256252289/?active_tab=posts


Veikka Lahtinen on jo ansiokkaasti kirjoittanut, mikä tässä mättää:
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2016/04/07/moni-mielenosoitus-paalt...


Minulle tuli heti järjestäjistä deja vu kahden vuoden takaa. Silloin EU- ja USA-vastaisuus ja ihme Venäjän ihannointi naamioitiin samalla tavalla Suomen sisäpolitiikan vastustamisen kaapuun. Nyt ilmeisesti sama porukka naamioi rasisminsa samaan kaapuun. Kiintoisa tutkimusaihe tässä jollekin. Eräät henkilöt ovat todellakin samoja henkilöitä, jotka eivät voi rehellisesti edes ilmaista, mitä vastustavat ja miksi, vaan huijaamalla yrittävät houkutella mahdollisimman paljon väkeä mukaan.


Kaksi vuotta sitten kirjoitin vastaavasta tapauksesta blogikirjoituksen:
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165644-itsenaisyyspuol...


Tämä vouhotus muistuttaa hämmästyttävästi edellistä. Pari seikkaa herättää kysymyksiä.


1. Nythän hallitus ja osin poliittinen tilanne, maahanmuutto ynnä muut, on aivan eri kuin kaksi vuotta sitten. Mikä sitten yhdistää tämän porukan mielestä?


2. Kuten Veikka Lahtinen ansiokkaasti osoittaa, ns. järjestäjäporukka on avoimen maahanmuuttovihamielistä. Miksi he sitten haluavat, että nykyinen hallitus eroaa? Tilalle tulisi luultavasti maahanmuuttoystävällisempi hallitus, ts. paremmin ja inhimillisemmin maahanmuuttoasioita hoitava hallitus. Nythän hallitus vaikeuttaa esim. perheiden yhdistämistä eri tavoin.


3. Jos ilmenee tarpeeksi syitä sille, että hallituksen olisi erottava, kansa kyllä menee kadulle ihan itse ilman jonkun ääripään nettihuutelua. Sellaiseen ei mitään järjestäjiä todellakaan tarvita. Kannattaa katsoa esimerkkejä muualta. Ja toisin päin, jos kansan mielestä ei ole tarpeeksi syitä hallituksen erolle, se ei mene kadulle erottamaan hallitusta vain joidenkin kansanvillitsijöiden riivaamana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Eli sama järjestäjä yrittää järjestää seuraavana päivänä mielenosoituksen EU:sta eroamisen puolesta. Siis kun edellisenä päivänä on kaadettu hallitus, jossa on ainoa EU:ta vakavasti kritisoimaan pystyvä puolue eli persut?!?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Muuten, tuo toinen outo hanke on hävinnyt:

https://www.facebook.com/events/805561256252289/?a...

En ihmettele, siellä alkoi olla tappouhkauksia koko maan johdolle. Hienoa toimintaa viranomaisilta ja facebookilta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Sitä paitsi mieltä voi osoittaa vappuaattonakin. Siis 23.4. ja vappuaattona: https://www.facebook.com/events/213052475735216/

Aivan uskomatonta, millä röyhkeydellä blogissa mainittu ääriryhmä yritti ujuttaa omanlaisensa mielenosoituksen koko kansan jutuksi.
Voisi kysyä, miksei heille kelvannut osoittaa mieltä 23.4. tai vappuaattona muiden normaalien kansalaisten tapaan???

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset