Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Loppu MV-puolueelle

 

Johdannoksi


Sekin päivä nyt koitti, kun olen hyvin iloinen siitä, että yhdestä puolueesta on tulossa mitätön kääpiö, ellei ennen pitkää kokonaan kuihdu pois. Tämä väistämätön prosessi oli toki puolueen itse itsensä sisään koodaama.
Perussuomalaisiin liitetään ja on sen alusta asti liitetty esim. rasistinen maahanmuuttokritiikki. Strategia on aina ollut puolueella sama: kun useat äänekkäät tyypit saavat kiusallista huomiota rikosta hipovalla toiminnalla, joku fiksun oloinen henkilö puolueesta selittää kaikki aivan päinvastoin ja kohun yksittäisten henkilöiden toiminnaksi. Kaksilla korteilla pelaamisen on tämä puolue vienyt groteskiin huippuunsa.


Tapahtuneesta syystä tajusin tänä talvena aikaisempaakin selvemmin, että ei ole ensisijaisesti kyse maahanmuuttopolitiikasta, ei mistään politiikan sisällöstä, vaan metodista. Samaa metodia kuin maahanmuuttopolitiikan kanssa, persut noudattavat systemaattisesti joka asiassa. 


Persujen nousukaudelta muistan keskusteluja sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ruvenneet äänestämään persuja. He olivat muun muassa sitä mieltä, että kyllähän ne persut muutosta kovasti haluaa, mutta mitä muutosta, se jäi epäselväksi ja samoin jäi myös äänestämättä. 


Puolue eli ja sai kannatuksensa juuri voimakkaasta vastakkainasettelusta ihan vastakkainasettelun vuoksi: persut vastaan kaikki muut eli ns. vanhat puolueet. Tosiasiassa se asemoi itsensä siis totaaliseen oppositioon kaikkia muita vastaan. Haluatpa protestoida ja kiukutella mistä syystä tahansa, tässä sinulle oiva yleismuutosvaatimuspuolue. Mitä tässä toiminnassa tapahtuu? Kaikki muut puolueet, toisilleen vastakkaisetkin,  pitää tunkea samaan vanhojen puolueiden haaviin väkisin. Jotta tämä ylipäänsä olisi mahdollista, totuutta on muuteltava ja venytettävä äärimmilleen, vielä paljon enemmän kuin politiikassa yleensä. 


Persuja sanotaan yleensä populistipuolueeksi, mutta osuvampi nimitys olisi provokaatiopuolue. Saadakseen kannatusta sen oli vedettävä yli, ensin provosoida asialla kuin asialla ja tyylillä millä tahansa ja sitten selitellä loputtomiin. Niin huomio oli taattu ja hetkellinen suosio.

 

 

Provoblogiston kannattajia


Minulle lopullinen niitti oli vasta persujen avoin lyöttäytyminen yhteen aikamme vaarallisen ilmiön, provobloggailun kanssa, jota virheellisesti myös vaihtoehtomediaksi tai vastamediaksi kutsutaan. 
Kuten on käynyt ilmi MV-"lehden" provosoiva tekotapa muistuttaa jotenkin persujen tapaa tehdä politiikkaa. Ks. esim. Uuden Suomen blogeja aiheesta. Voikin sanoa, että persut toivat Suomeen MV-politiikan, kun ajattelee mistä nuo alkukirjaimet ovat lyhenne. Ehkä siksi persut niin rakastavat provoblogistoa. 
Keuruun perussuomalaisten johtaja ja kunnanvaltuutettu on perustanut Pro Keuruu -ryhmän, jossa hän jakaa mm. MV-provoblogin linkkejä.

 

 

"Puoluepoliittisesti sitoutumaton mielenilmaus hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan"

 

Keuruulla järjestettiin 31.1. mielenilmaus hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. Tilaisuutta kovasti mainostettiin puoluepoliittisesti sitoutumattomana.
 https://www.facebook.com/events/102025843511475/


Todellisuudessa suuri osa esiintyjistä oli perussuomalaisia. Miksi puolue ei voi tunnustaa, että järjestää tällaisen tilaisuuden? Jälleen kaksilla tai useammilla korteilla peluuta ja täydellistä selkärangattomuutta ja vastuuttomuutta.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Toistasataa-henke%C3%A4-vastustaa-hallitsemat...
http://yle.fi/uutiset/mielenilmaus_hallitsematonta_maahanmuuttoa_vastaan...


Tilaisuudessa oli näkyvästi esillä MV-provoblogi. Täällä youtubessa on nähtävissä tilaisuudesta suuri osa: https://


Kohdassa 1h 16 min - 1h 22 min esitetään MV-provoblogin tyypillinen skitsofreeninen provopuhe, jossa käytetään lapsellisen läpinäkyviä provoilun keinoja, esim. ristiriitaisuuksia, totuus muuttuu puheen kohdasta riippuen: "vastapuolen tahalliseen provosointiin ei saa lähteä mukaan" vs. "ärsyttäessäni valtamediaa". 


Mukana oli perussuomalaisia huippupoliitikkoja, niin Teuvo Hakkarainen kuin Terhi Kiemunkikin. Kumpikaan ei ole tietääkseni sanoutunut irti samassa tilaisuudessa esitetystä MV-"lehden" puheenvuorosta. Kyllä näin kokeneet poliitikot jo tietävät, että ääriainesten kanssa esiintyessä joutuu leimatuksi. Ainakin Terhi Kiemunki on osallistunut ilmeisesti muulloinkin samoihin tilaisuuksiin MV-provoblogin kirjailijan kanssa:
http://murobbs.muropaketti.com/threads/itsenaeisyyspaeivaen-linnanjuhlat...


Hakkaraisen ja provologin puheet olivat osin yhteneväisiä, sisältävät pointin rivien pitämisestä yhtenäisinä. Onko MV-provoblogin viesti osoitettu persuille, omille? Puheesta kun ei oikein selviä.


Perussuomalaiset nuoret eivät osallistuneet MV-"lehden" yleiseen boikottiin. Puolueella on siis muista puolueista poikkeava provoblogimyönteisempi linja. Osallistuminen olisi suututtanut osan persuista. Mutta aivan puolueen perusstrategian mukaan heitettiin sekaan puheenjohtaja Tynkkysen päinvastainen lausunto. Tällä varmaan uskottiin pelastettavan puolue suuren yleisön silmissä. No ei onnistu enää.
http://yle.fi/ylex/uutiset/perussuomalaiset_nuoret_jai_pois_mv-lehden_bo...


Ilmestyi myös pitkä perussuomalaisen blogikirjoitus, jossa yritetään erikoisella tavalla puolustella provoblogistoa:
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212814-valhemedia-ja-valta...

 

 

Ei enää onnistu


Joskus ennen kaksilla korteilla pelaamisella persut saivat mukaansa esim. niin ankaran maahanmuuttokriittiset räyhärasistit kuin ihan maltilliset järkipoliitikot. Tällainen ei ole ikuista, vain huijaus. Nyt puolueesta saavat tarpeekseen sekä ääriainekset että "salonkikelpoiset", kun ovat tajunneet puolueen syvällisen olemuksen ts. olemuksettomuuden. FB:ssa on ryhmät: Ei perussuomalaiselle Suomelle ja PerusSuomalaisista erotetut. Ei taida olla mihinkään muihin puolueiseen liittyviä vastaavia ryhmiä, ainakaan näin suuria. Tämä kertoo jo jostain.
Vielä yksi, tuore esimerkki:
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/03/07/kansanedus...

 

Mitä se nyt sitten merkitsee, jos pari kolme (itseni todistamina) perussuomalaisten poliitikkoa ihannoi provoblogeja? Minulle se merkitsee tässä tapauksessa kaikkea. Tämä ihannointi demonstroitiin oman kotikuntani naapurissa, kansanedustaja on minun vaalipiirini kansanedustaja. En todellakaan ikinä suvaitse tuollaista tukea vaaralliselle provoblogille.

Tietysti valtaosa suomalaisista on jo tullut samaan johtopäätökseen persujen suhteen, mutta minun on aina katsottava kortit loppuun asti ja itse ja nyt ne on katsottu.
Eivätkö ne tuntemani ihan järkevät perussuomalaiset todellakaan tajua mihin puolue on uponnut, vai vielä hirveämpää, eivätkö hekään enää välitä?

Tämä oli tällainen ainutkertainen, historiallinen provopuoluekokeilu. Kiitos ja hyvästi!

Mutta tyyli säilyy loppuun asti. Melkein tuntee kiusausta ihailla. Uutinen tältä päivältä:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalainen-poliitikko-...

Huomaatteko muuten, miten innokkaasti taas Slunga-Poutsalo tyrmää Kiemungin lausunnot, kuten Tynkkynen tuossa MV-provoblogin tapauksessa. Aivan kuin toinen ääripää löytyisi persujen sisältä! Ei kukaan usko enää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luukkasen ploki on näemmä poistettu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En ole lukenut. Tuossa ylempänä on linkki, valhemedia jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Niinpä onkin. Luultavasti itse poistanut.

Antti Jokela
Seppo Hildén

Siperia, anteeksi eikun Udmurtia opettaa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Timo Soini on itse sanonut, ettei maahanmuuttoasiat ole hänelle tärkeitä ja Timo on tehokkaasti tulpannut kansallismielisyyttä perussuomalaisissa, mutta ei kaikkialle ehdi. Mikäli PS-puoluetta ei olisi, paikan ottaisi ärjympi kansallismielinen puolue tai järjestö; M11/SVL/joku muu, tyhjiötä täyttämään ja PSn haukkujille ensimmäisenä tulisi ikävä Timo Soinia ja perussuomalaisia.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ohoh, olipas vihainen blogi. Huomaa, että perussuomalaisten puoluekannatus on taas nousussa. Perussuomalaiset eivät kyllä minnekään katoa, eikä ole edes mitään vaihtoehtoa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mikäli PS-puoluetta ei olisi sen tilalla kyllä ehkä olisi joku radikaalimpi puolue, mutta se olisi vastaavasti pienempi. Joten enpä itse pitäisi ehkä sellaista tilannetta nykyistä huonompana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eivätkö ne tuntemani ihan järkevät perussuomalaiset todellakaan tajua mihin puolue on uponnut, vai vielä hirveämpää, eivätkö hekään enää välitä?"

Eivät välitä, tai sitten pitävät parempana uskoa tähän provoiluun kuin todellisuuteen.

Ihminenhän on aina ollut sellainen että toivekuva todellisuudesta miellyttää enemmän kuin se oikea todellisuus ja siksi siihen toivekuvaan uskotaan hanakammin.

Persujen toivekuvaa todellisuudesta ei tosin ole olemassakaan, siksi että sitä ei voitaisi ampua alas, mutta jokaisella persulla on oma toiveensa ja sen mukainen todellisuuskuva ja puolueen kannatus perustuu sille että jokainen persu voisi pitää oman omituisen näkemyksensä.

Koska jokaisella persulla on omat toiveensa todellisuuden suhteen, ei sitä toivetta ole syytäkään puolueessa konkretisoida, vaan on syytä keskittyä sellaisten mielikuvien alas repimiseen jotka jotenkin pohjaavat todellisuuteen ja ovat näinollen uhka persujen fantasioille.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Riidanhaston ja jokapäiväisten valittajien puolue, niin oppositiossa kuin hallituksessa.
Onkohan Suomessa tai suomalaisissa yhtäkään asiaa joille nuo eivät olisi ehtineet sylkeä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olen vahvasti sananvapauden puolesta eli, jos näitä haluat jatkaa niin minunkin puolestani siitä vaan. Itse en tulee enää klikkaamaan auki."

Parempi voisi olla jos menisi sellaisille tietokanaville, missä ei voi vahingossakaan klikkailla auki sellaisia kirjoituksia joissa on esitetty oman mielipiteen vastaisia mielipiteitä.

Täällä US:ssa näitä rasisminvastaisia ja huonon kirjoitustyylin vastaisia mielipiteitä esiintyy aika usein, jos käy täällä klikkailemassa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ja lisätään vielä, että hienosti osaat sekoittaa sananvapauden ja rasisminvastaisuuden. Jälkimmäinen toki toimii mukavana työkaluna, kun aidot perusteet puuttuvat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olot siellä Udmurtiassa eivät liene kovin häävit?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olot siellä Udmurtiassa eivät liene kovin häävit?"

Outo provo.

Nyt putosin kyllä kärryiltä :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minäkin ihmettelin kuinka Pertti Väänänen kaveeraa keskustelutyyliä tarkoituksella ja päämäärähakuisesti karkeuttavien trollien kanssa. Miksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pelkän linkin postaaminen, muutoin kuin vastauksena suoraan kysymykseen tyyppiä "onko sinullä lähdettä väittämääsi, on epäkohtelias ele. Voitko olla ystävällinen ja selittää mikä sinut yliopistomiehenä saa tuollaiseen ryhtymään. Olet saanut nauttia pitkää ilmaista koulutusta mutta palkitset kotimaasi huonolla käytöksellä!!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Udmurtiassa olot ovat hyvät ja mielenkiintoiset monella tavalla, mikä käy ilmi mm. kirjoituksistani, ei pelkästään blogeista vaan myös mm. Alkukodista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja muuten varsin outoa, että MITÄÄN järjestäviä tahoja EI ILMOITETTU tuolle "mielenilmaus hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan" -tilaisuudelle.
Yleensä tapahtumien järjestävät henkilöt ja tahot, yhdistykset ja kaikki on hyvän tavan mukaan ilmoitettava, vielä lyhyine kuvauksine kunkin järjestävän henkilön ja tahon taustoista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tässäpä harvinaisen osuvaa kuvaa piirtää Timonen. Kiitos, minun ei tarvitse:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ei voi muuta todeta kuin, että tulipa kirjoitettua oivaltava artikkeli hyvin varhaisessa vaiheessa tästä MV-provoblogin ja persujen liitosta.
Todisteita ilmenee jatkuvasti:

http://kaiprantanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22346...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt jotkut persut tällä palstalla ja myös Halla-aho kiirehtivät väittämään ettei natsipotku ollut poliittista väkivaltaa eikä järjestöä SVL voi sitoa siihen. Puhuvat järjenvastaisia vaan muodostaakseen vastakkainasettelua. Method PS. Kiitos kun muistutit tästä analyysistasi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu nyt on marssin ja vallankumouksen aika. On järjestettävä heti mielenosoitus, jossa vaaditaam ihmisiä olemaan viisaampia, eikä missään tapauksessa saa äänestää rasistinatsipuoluetta.

Kokoomus ja Keskusta kuuluvat samaan rasistiliittoon, koska persuja hallituksessa hyysäävät, pois rasismi Suomen hallituksesta!

Nyt rakkaat toverit on vasemmistolaisen ''uuden'' politiikan aika, on aika palata oikeaan ja rakkaudentäyteiseen politiikkaan.

Jokainen järkevä ja tunteva ihminen haluaa vasemmiston valtaan, me pystymme siihen yhdessä ja saamme tämän synkä oikeistolaisen ajan loppumaan.

Persut ovat vaarallinen rasistinen puolue, ja koska euroopan päättäjät suostuvat kuitenkin tekemään yhteistyötä Soinin ja Suomen hallituksen kanssa, halaumme anteeksipyynnön koko euroopalta, että miksi olette rasisminatsipuolueen kanssa tekemisissä.

Otetaan toverit mallia vaikka Kreikasta, sielläkin vallassa olevat vasemmistotoverit ovat laittaneeta maansa uuteen kukoistukseen.

Persut ja rasismi ulos Suomesta!!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Persut ja rasismi ulos Suomesta!!"

Rasismia ei saa ulos Suomesta, eikä Euroopastakaan, koska väitetään että 7-30% väestöstä on asenteiltaan jokatapauksessa rasistista, riippumatta siitä äänestävätkö persuja tai jotain muuta puoluetta. Se etteivät äänestä välttämättä persuja, voi johtua siitä että pitävät muita asioita kuin rasismia sittenkin tärkeämpänä valintaperusteena.

Mitä tulee Hakkaraisen mahdolliseen rikossyytteeseen, niin Hakkarainenhan on vain sijaiskärsijä. Jos vihapuhetta pidetään rikoksena, niin siihenhän on syyllistynyt suurinpiirtein koko persujen kannattajajoukko, tai ainakin ne persut jotka ovat jotain joskus sanoneet. Se merkitsee sitä että jos oikeutta jaetaan tasapuolisesti kaikille, niin vihapuherikoksista pitäisi jakaa tuomioita, eli sakkoja, sadoille tuhansille kansalaisille.

Toki sillä tavalla voitaisiin valtion kassaa vähän paisuttaa, mutta oikeusprosessi taitaisi olla monimutkaisempi ja kalliimpi kuin ylinopeussakkoja jaettaessa. Jos Hakkaraista syytetään ja tuomitaan, hän on siis sijaiskärsijä satojen tuhansien ihmisten puolesta. En toki väitä että hän viaton olisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Sirpa Nieminen

Jestas! Käsittämättömästi netti/rasisti/persutrollit löytävät yksityiskohtaiset ja analyyttiset blogit ja jaksavat yrittää häiritä keskustelua tosituvilla, aiheeseen/ kyseiseen blöogiin liittymättömillä vakihuudoillaan tai suoranaisilal asiattomuuksilla.

Hyvä Esa-Jussi, kun jaksat tätäkin kielen- ja kulttuurintutkimuksen välissä! Jokaisen on syytä ottaa kantaa kotiseutunsa menoon, kuten sinä jaksat ottaa kantaa Keuruun kummallisiin kiemuroihin. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vaikka puheiden mukaan Perussuomalaisten kannatus on laskenut siten että puolue on kuolemassa ihan tuota pikaa ja MV-lehtikin pitäisi muka olla lakkautettu jo aikaa sitten, niin siitä huolimatta tämäkin palsta täyttyy joka päivä molempia koskevista blogeista.

Se mistä puhutaan on kiinnostavaa ja sanotaanhan että ei ole olemassa huonoa julkisuutta, on vain julkisuutta. Tästäkin kirjoituksesta näkee ensisilmäyksellä sen tarkoituksen ja tällaiset julkiset hyökkäykset ovat parasta mainontaa, niin Perussuomalaisille puolueena, kuin MV-lehdellekin.

Toivottavasti jaksatte pitää molempia puheenaiheena, minä ainakin luen jokaisen blogin joka koskee Perussuomalaisia tai MV-lehteä, niin paljon enemmän ne minua kiinnostavat, kuin valtamedian jutut tai muiden puolueiden asiat. Puhutaan niistä sitten ihan mitä tahansa tuubaa, mitä rikkaan mielikuvituksen omaavan blogistin mieleen on saattanut juolahtaa, kuten tämäkin blogi osoittaa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Olet itse asiassa hyvin paljon oikeassa mielestäni. Lehdistö, siis oikea media (eivät provoblogit) oli nimenomaan se voima, joka nosti persut suosioon tekemällä populisteista paljon puhuttuja antisankareita. Ne teki sen tietysti tahallaan, ihan vain saadakseen aikaan äksöniä. Saman tekivät nyt USA:ssa, media siis tahallaan Trumpia kauhistelemalla nosti tämän valtaan. Kyllä ne tiesi, mitä teki.
Suomi oli tässä malliesimerkkinä, me olimme edelläkävijöitä.

Ihan hauska manipulaatiokoe, varsinkin kun se mikä laulaen tulee, se viheltäen menee. Ja mikä parasta, tuskin tulee uudestaan takaisin ainakaan samalla tavalla tuosta vain.

Jaakko Häkkinen

Tiesit kai, että kaikki maahanmuuttokritiikki ei ole rasismia? Täällä rasismin määritelmästä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

On myös mustavalkoinen virhetulkinta olettaa, että koska rasistit kannattavat perussuomalaisia, niin perussuomalaiset olisivat rasisteja. Yhtä virheellistä kuin on olettaa, että koska kettutytöt ja ekoterroristit kannattavat vihreitä, niin vihreät olisivat kettutyttöjä ja ekoterroristeja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lea Mäkipää ei erota Terhi Kiemunkia vieläkään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kenelle tämä kommentti oli tarkoitettu? Tässä blogissa puhun rasistisesta maahanmuuttokritiikistä, mikä ei tarkoita, että ei olisi asiallistakin maahanmuuttokritiikkiä. Sitä vain pitää etsiä kuin neulaa heinäsuovasta.

Blogin pointtihan on persujen hyljeksintä sen perusteella, että he ovat ääripopulisteja ja MV-uskovaisia pikemminkin kuin rasisteja noin karkeasti arvioituna.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä kysymys tuo "kenelle tämä kommentti on tarkoitettu". Proogandistin tuntee mm aika- ja paikkaepäherkkyydestä. Propaganndistin ei tarvitse ottaa koko ymmärryskykyään käyttöön eikä asettua dialogiin toimintaympäristönsä kanssa. Minut Jaakko Häkkinen on bannannut blogeistaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #45

Minusta vain tiettyjen aihepiirien kirjoitukset menevät hänellä toisinaan tähän kategoriaan, muista aiheista taas hyviä ja asiallisia kirjoituksia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #45

Haa taisit sittenkin olla vähän enemmän oikeassa kuin minä, nimittäin minultakin on nyt estetty pääsy niihin blogeihin. Jos minä olisin yhtä herkkähipiäinen, olisin joutunut estämään kymmeniä ellei satoja...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Olin melko varma että noin käy. On olemassa ideologia joka sisältää sen että keskustelupalstoja hyödynnetään ja niiltä jopa vaaditaan elintilaa ja ihailua mutta itse ei ollakaan vastavuoroisia. Ideologinen ratkaisu.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tai en olekaan varma, koska se uusi Häkkisen kirjoitus eilen, jota klikkasin ja jonne minulta oli pääsy kielletty, katosi myös, hm. Vanhoihin kirjoituksiin pääsen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No voi olla että et ole ollutkaan bannissa. Sen tietää siitä onko vastaa-painike kommenteissa ylivedetty vai ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset