Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

MV-provoblogin sulkemisella on kiire

Media <  > provoblogisto


Provoblogistoa kutsutaan virheellisesti myös vaihtoehtomediaksi tai vastamediaksi. Todellisuudessa ei ole kyse mistään mediasta. Itse asiassa uskon, että termit valtamedia <> vaihtoehtomedia tai vastamedia (valhemedia) ovat näiden vastakkainasettelun mestareiden eli itsensä provoblogistien lanseeraamia huijaustermejä.

Propagandalle, valehtelulle ja provosoinnille perustuvat blogit eivät toki koskaan voi olla mikään MEDIAN vaihtoehto tai tasa-arvoinen vastakohta, vaarallinen vihollinen kylläkin. Valhemediakin on terminä tarpeettoman korkea huomionosoitus niille. Sitä paitsi sehän on jo sinänsä sanana loogisesti mahdoton. Miten media eli jonkin viestin välittäminen voi olla mahdollista, jos viestiä ei edes ole?


Kannattaisi miettiä ja tutkia eri tieteenalojen keinoin, mistä oikein ylipäänsä yhteiskuntaamme on levinnyt joka paikkaan vastakkainasettelun autuus ja ääripäiden ihanuus, ihan televisio-ohjelmia myöten?


Niin onnistuneesti propagandistit ovat onnistuneet tuossa, että viisaammatkin ovat joutuneet tämän joukkohypnoosin valtaan ja alkaneet puhua valtamedioista ja vastamedioista ja valhemedioista, jolla voidaankin sitten näkökulmasta riippuen tarkoittaa  tästä mielikuvituspoolista kumpaa tahansa ja näin täydellinen vastakkainasettelu on ovelalla manipuloinnilla saavutettu.

Todellisuudessa on olemassa media ja kaikkea järjestäytynyttä yhteiskuntaa syystä tai toisesta vastustavat valheisiin nojautuvat propagandakoneistot, joiden yksi ilmenemismuoto on nuo provoblogit.  En ole tätä sairasta ilmiötä muuten tarkastellut kovin hyvin, paitsi MV-"lehden" osalta riittävän hyvin. 

 

 

Loppu MV-"lehdelle"


Valeuutissivustot ts. provoblogit huijaavat lukijaa kopioimalla oikeiden lehtien ulkoasun. Sitten ne julkaisevat keksittyjä, tarkistamattomia ja kuohuttavia provoja, joita ne väittävät uutisiksi. Oikea lehti oikaisisi virheensä viipymättä, nämä provoblogit tuskin koskaan.


Mutta kaikkein hirveintä on se, miten monet kannattavat tällaisia provoblogeja oikeiden tiedon lähteiden sijaan. Minun on vaikea uskoa, että kyse on pelkästään medialukutaidottomuudesta. Mutta ei sekään kauheasti helpota, jos kyse on siitä, että ihmisiä miellyttää provoblogien propaganda ja he haluavat auttaa sen levittämisessä. Yhtä tympeää on, jos mistään ei vaan haluta tietoa, vaan mieluummin hajanaisia olettamuksia ja ilkeää, kevyttä viihteellisyyttä.


Esimerkiksi parhaillaan (Facebookin Rajat kiinni! -yhteisössä sekä mm. ryhmässä Kaikki Suomen vastaanottokeskukset on suljettava) useilla tahoilla MV-provoblogia luetaan ja kumarretaan kuin Raamattua, ainakaan viimeisimpiin MV-provoblogin linkkeihin ei ole kukaan 1194 jäsenestä (Rajat kiinni!) huomauttanut mitään lähteen luotettavuudesta. Eikö Suomessa ole yhtäkään medialukutaitoista maahanmuuttokriitikkoa??? Ovatko näiden mielestä maahanmuutto niin kevyt vitsi, että mistään ei haluta oikeaa tietoa? Eihän nyt oikealla tiedolla viitsi laimentaa hyvää kiihkoilua ja provoilua. Miksi vihata pelkästään yhtä raiskaajaa, kun joukkohurmoksessa voi vihata kokonaista ihmisryhmää ja neljää miljoonaa suomalaista saman tien?


Valtaosa ihmisistä haluaa varmaan sulkea silmänsä tältä moskalta, ymmärrettävästi. Mutta ei pitäisi olla vaikea ymmärtää, kuinka vaarallisesta asiasta on kyse. Kaikki sodat alkavat MV-provoblogin kaltaisella propagandalla, tai anteeksi "vaihtoehtotiedolla", kun oikea tieto ei kelpaa. Ihmettelenpä vain, miksi jo nyt ei ole syttynyt suurempia verisiä konflikteja MV-provoblogin levittämien äärimmilleen väritettyjen juttujen pohjalta.  


Lohdullista on, että paljon enemmän on ihmisiä, jotka tajuaa, että tämä peli ei ole hyväksyttävää. MV-"lehden" loppua vaativa ryhmä on kerännyt 13 548 ihmisen kannatuksen. Rikosepäilyjen perusteella kerätään adressiin nimiä "lehden" lopettamiseksi. Sen voi allekirjoittaa täällä:
http://www.adressit.com/lopetetaan_mv-lehti_terminacion_publicacion_mv


Uskon siihen, että tämä valhesivusto saadaan jonkinlaiseen kuriin kansainvälisen poliisitutkinnan avulla. Tämä on meidän henkinen talvisotamme tällä hetkellä, pahemman estämiseksi. Ei saa luovuttaa ennen kuin MV-"lehti" on kadonnut. Provoblogien Venäjä-yhteyksiin saatan palata erikseen... ... ...

 


Yhden MV-"lehden" "uutisen" analyysi


Provoblogi"tekstin" otsikko 3.3.2016: "Nazima Razmyarin VOK-bisnes kuittasi 2 790 255,00 euroa veronmaksajien rahoja vuonna 2015. Nämä mädättäjät leimaavat meitä kaikkia "rasisteiksi" vain sen takia, että ne ajavat heidän tarkoitusperiään tehdä liiketoimintaa."


Tämä on kyseisen provoblogin kesyimmästä päästä, silti otsikossa on kaksi törkeää valhetta ja useita pieniä puutteita. Törkeät valheet ovat, että VOK-bisnes on Nasima Razmyarin ja, että kyseessä on ylipäänsä bisnes. Kumpaakaan näistä väitteistä ei käsitellä blogi"tekstissä". 


Todellisuudessahan Razmyar on Viittakivi Oy:n hallituksen jäsen, mutta ei saa kokouspalkkioita, tai muuta taloudellista hyötyä hallitusjäsenyydestään.


Kaiken lisäksi nimikin on kirjoitettu väärin, mikä nyt toisaalta kuvaan sopiikin. Se on Nasima, ei Nazima: http://nasima.fi/. Medialle sopimattoman asenteellisen huonon kielenkäytön lisäksi otsikossa on tietysti väärin viittaussuhde, koska viitataan ilmeisesti leimaamiseen eikä rasisteihin tai mädättäjiin. 


Tämä kaikki pelkästään otsikossa. Entäs sisältö? Sitä ei ole. Tekstin sijaan on ladattu peräkanaa ilmaan minkäänlaista logiikkaa pelkkiä asiattomia asioiden yhdistelemisiä, kuva- ja linkkikokoelmia. Puolessa tunnissa minä olisin kirjoittanut aiheesta 100 kertaa seikkaperäisemmän uutisen ja myös jokainen teistä blogini lukijoista paremman kuin MV-provoblogin pläjäys.


Kuvittelepa itsesi Razmyarin tilalle. Olet jonkin yhtiön hallituksessa ja teet ilmaista työtä, sitten sinusta kirjoitetaan juttu, jossa annetaan ymmärtää sinun omistavan yhtiön ja saaneen itsellesi kaikki sen miljoonat. 


Oikeasti kyse on tietysti siitä, että 2.3. Razmyar aivan oikein kieltäytyi osallistumasta erääseen TV-ohjelmaan, jossa korostettiin hedelmättömästi keskustelun ääripäitä. Tätä provoblogistoa voisi luonnehtia myös alhaiseksi kostojournalismiksi, mikäli journalismi ei olisi liian ylevä tähän yhteyteen. Samanlaisen mustamaalauksen kohteeksi ovat joutuneet jo monet muutkin. 

Huomenna se voit olla sinä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Kari Ahveninen

Mitenkään viittaamaatta MV:n toimintaan, niin kuinka oikeaoppisena olet pitänyt Ylen, HS:n, Kalevan yms. monen muun lehden tai median toimintaa?
Hekö ovat jakaneet oikeaa tietoa? Vai enemmän asenteellista "tietoa"?

Olen tässä lukaissut useammankin Razmyarin, Husun, Azisin ja monen muun kirjoitelman, ja heidän mielestään olen rasisti, fasisti, kansanmurhaaja ja ties mitä muuta, ihan vain sen takia että en ole heidän kanssaan samaa mieltä.

Siihen kun nuo ylempänä mainitut mediat vielä latovat päälle madonluvut siitä että olen syyllinen kaikesta alkaen afrikkalaisten orjuuttamisesta aina polttopullojen heittelemiseen ja sen takia tulisi maksaa koko ikäni velkaa jota en tietääkseni koskaan ole ottanut, niin alkaa tässä olla jo melko lailla ihmeissään.

Varsinkaan, kun en tietääkseni ole koskaan ollut muuta kuin onnenonkijoiden kusetusta vastaan, siksi että minä osaltani myös olen sitä maksanut, enkä sitä osaa kyllä mitenkään rikolliseksi katsoa.
Samaan aikaan kun Suomen kansalaisia kuritetaan, niin matuille pitää antaa kaikki, ja jos eivät osaa vaatia niin kyllä heille pitää osoittaa edusmiehet(naiset) jotka osaavat täyttää laput ja lomakkeet.

Joten, sinuna en edes viitsisi länkyttää tuollaista potaskaa. MV-läpyskä on kaukana täydellisestä, samoin kuin monet muutkin ns. vaihtoehtomediat, mutta siellä ei ainakaan liika "suvaitsevaisuus" muokkaa tuota tietoa jota kerrotaan. Sieltä uskalletaan kertoa että Suomi on sukeltamassa, ja on sukeltamassa syvälle.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hesarilla, Ylellä tms. on tietty missio, miten he suhtautuvat esim. monikulttuurisuuteen. Sen myös julkisesti ilmoittavat. Jutut on sitten sen linjan mukaisia. Jos maahamme tulee 30000 ihmistä ja niistä löytyy yksi tai kaksi lahjakasta jalkapalloilijaa ja viulistia, niin se on lehtijutun aihe, koska pitää kirjoittaa jotain myönteistä heistä. Pitää kirjoittaa toiveikkaasti, että mamut ratkaisevat Suomen huoltosuhteeseen liittyvät ongelmat, vaikka sille ei ole luotettavaa tutkittua tietoa katteeksi.

Tästä paljon mainostetusta "toisesta ääripäästä". Sitä ei tietenkään tarvitse olla kun puhutaan rasismista ja ihmisoikeuksista. Mutta entäs jos puhutaan siitä, että mitä kysymys valtiolle vuosittain maksaa ja paljonko sen takia uutta velkaa otetaan. Vaikenemisella, vähättelyllä ja "yhteiskunta hoitaa" puheilla ei asia kuittaannu.

Janne Suuronen

"
Hesarilla, Ylellä tms. on tietty missio, miten he suhtautuvat esim. monikulttuurisuuteen. Sen myös julkisesti ilmoittavat.
"
Enpä ole moista julkista ilmoittamista nähnyt. Päinvastoin, antavat ymmärtää uutisoivansa asioita objektiivisesti.

Voitko antaa tähän "oma ilmoitus"-väitteeseen lähteen tai lähteet ? Epäilen ettei sellaista löydy.

Jos olisin nähnyt moisen tunnustuksen, niin suurin osa omista länkyttämistäni mediasta olisi jäänyt väliin. Esimerkiksi Kansan Uutiset ja Vihreä Lanka ovat tässä mielessä reilumpia medioita; eivät edes esitä olevan objektiivisia uutislähteitä (vaikka monet vihreät niin vihreästä langasta luulevatkin).

Nykyisellään mainitun valtamedian toiminta on demokratian vastaista; ainakin Yleisradion osalta.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón Vastaus kommenttiin #14

Yle-laki


Yhtiön tehtävänä....
5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimi...
Tuokaan ei ole kuin ihan lain muodossa

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #26

Kiitos Mika. Olen mielestäni nähnyt Helsingin Sanomien yhteydessäkin vastaavanlaisia toteamuksia. En muista mistä.

Tarkennuksena kuitenkin, että luen päivittäin YLE:n ja HS:n uutisia ja olen jälkimmäisen tilaajakin. Myös YLE-fani. Ja pidän niitä objektiivisina, vaikkakin monikulttuurisuus-asioissa tiettyjä näkemyksiä ehkä korostavana. Kritiikkiäkin on noilla sivuilla kirjoitettu, nyt kun siitä kokemusta enemmän on. MV-lehti on lähinnä huumoriluettavaa johon tyyliin väsyy aika nopeasti.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #27

No, monikulttuurisuusmantra on jo peruskoulun opetussuunnitelmassa.

Koraani Bacon

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457323551753

HV-lehden sivuille mentäessä tulisi hymyilevä Astrid Thorsin kuva.

Käyttäjän TimoHeikkila kuva
Timo Heikkilä

Jos Suomeen viime vuonna saapuneista pakolaisista oli 80 prosenttia miehiä, niin "virallisessa" uutisoinnissa käytetyssä videomateriaalissa 80 prosenttia ajasta käytettiin lasten ja naisten esittämiseen. - Jonkun epäilevan mieleen voisi tulla kuvamanipulaatio..

Kai Olamo

Huuskon, eli hauskan Harrin, eläintarhan johtajan veljen Kokoomuksen valheita levittävä Uusi Suomi on lakkautettava osallisumisesta pahimpien prosenttijengien Eekoon, ja Kokoomuksen rikollisen toiminnan tukemiseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nykyään jo kouluissakin kerrotaan, että ei kaikki netissä ole ihan totta. Jokainen tuon varmaan on hoksannut.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Hyvä ja selkeä kirjoitus. Noinhan se asia on.

Rainer Salejärvi

Setlementtiliiton organisoiman turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan käytännön työ tehdään Setlementtiliiton omistaman Viittakivi Oy:n toimesta. Viittakivi Oy kuuluu Setlementtiliiton konserniin

Nasima Razmyar kuuluu Viittakivi Oy:n hallitukseen ja blogisti on nähtävästi oikeassa siinä, että Razmyar ei saa kokouspalkkioita tai muuta taloudellista hyötyä hallitusjäsenyydestään Viittakivi Oy:ssä

Tämän lisäksi Razmyar on myös Setlementtiliiton liittohallituksen jäsen, ainakaan pikaisesti netin kautta tarkastellen en kuitenkaan löytänyt suoraa vastausta siihen saako Razmyar kokouspalkkioita tai muuta taloudellista hyötyä tämän hallitusjäsenyyden johdosta

Jos Razmyar saa hallitusjäsenyyden johdosta tai muutoin taloudellista tai muuta hyötyä Setlementtiliitolta, ainakin oma käsitykseni on, että Razmyarin asema kansanedustajana ja Setlementtiliitossa sopii monella tapaa huonosti yhteen.

Razmayarin taustalta löytyy myös seuravaa:

Nazima Razmyar kuuluu paitsi useiden vastaanottokeskusten toimintaa hoitavan Viittakivi Oy:n hallitukseen, myös pääkaupunki-seudulla turvakotipalveluita tarjoavan Monika-Naiset liitto ry:n hallitukseen

Joka tapauksessa vuoteen 2012 saakka Monika-Naisten Liitto on ollut myös suurin sisäministeriön jakaman EU:n kotouttamisrahaston ja yksi suurimmista pakolaisrahaston tuensaajista. Esimerkiksi MoniNaisten talo sai kotouttamisrahastosta satojatuhansia euroja.

Vuoden 2012 lopussa sosiaali-ja terveysministeriö päätti RAY:n esityksestä, että avustus Monika Naiset liiton Malla-hankkeelle lopetetaan. Epäselväksi oli jäänyt muun ohella, se että kuka oli työskennellyt ja milloin tässä hankkeessa viimeisen vuoden aikana.

“Vihasivusto” Helsingin Sanomien mukaan vuonna 2012 myös sisäministeriö selvitti Monika-Naiset liitossa epäiltyjä väärinkäytöksiä. Liiton entiset työntekijät olivat kannelleet epäselvyyksistä rahankäytössä sekä tulehtuneesta työilmapiiristä. Sisäministeriöön kannelleiden mukaan mm. palkat liiton kanssa työskennelleille maahanmuuttajanaisille oli jäänyt maksamatta.

Koraani Bacon

Riittääkö tuo Nazmyarin kansalaisuuden peruuttamiseen ja palauttamiseen lähtömaahan?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen
Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

http://www.setlementti.fi/viittakivi-oy/hallinto/

Jos sinulla on vastakkaista tietoa, esitä lähteineen. Olen kiinnostunut.

"Viittakiven hallituksen jäsenet ovat
kansanedustaja Nasima Razmyar. Razmyar on myös Setlementtiliiton liittohallituksen jäsen. Razmyar on itse myös pakolaistaustainen.
kauppatieteiden maisteri Ilkka Repo. Repo toimii Allergia- ja Astmaliiton toimitusjohtajana. Repo on myös Setlementtiliiton liittohallituksen jäsen.
Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen. Setlementtiliiton liittohallituksen päätöksen mukaisesti Lemmetyinen on myös konserniyhtiö Viittakivi Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Hallituksen jäsenet eivät saa kokouspalkkioita, tai muuta taloudellista hyötyä hallitusjäsenyydestään."
Merkillisen vaikeaa teillä näyttää olevan löytää tämä tieto...

Rainer Salejärvi

Kommenttisi 13 vastaa ainoastaan siihen kysymykseen,ettei Razmyar saa kokouspalkkioita tai muuta taloudellista hyötyä hallitusjäsenyydestään Viittakivi Oy:ssä, muttei taas lainkaan siihen kysymykseen saako Razmyar taloudellista-tai muuta hyötyä sen johdosta, että hän on Setlementtiliiton liittohallituksen jäsen

Jos Razmyar saa viimeksi mainitun hallitusjäsenyyden johdosta tai muutoin taloudellista tai muuta hyötyä Setlementtiliitolta, ainakin oma käsitykseni on, että Razmyarin asema kansanedustajana ja Setlementtiliitossa sopii monella tapaa huonosti yhteen. Kuten jo tuossa edellä mainitsin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Epäselvyyksien vättämiseksi olisi syytä kilpailuttaa nämä Pakolais t. Maahantulijakeskusten tarjoajat, kuten valtion hankintalaki velvoittaa.

Miksi tästä ei puhuta ? Rahan haaskaaminen ei voi olla hallituksen tavoitteena.

EU maa Italiassa on tainut tuo julkinen kilpailutus unohtua ?

http://yle.fi/uutiset/italian_mafia_teki_pakolaisk...

Ei varmaan Suomen poliitikot ole millään tavalla mukana rikastumassa, rehtejä ja suoraselkäisiä kun ovat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kannattaako Esa-Jussi edes vääntää näiden kanssa, sillä heille kaikenlaiset omasta ymmärtämättömyydestä kumpuavat pienet yksityiskohdat ovat hyvin merkityksellisiä ja koostavat kaikki-liittyy-kaikkeen-todellisuutta.

Kyseessä on uskonlahkomainen toiminta, etkä sinä pysty ratakiskoakaan vääntämällä takomaan järkeä tämän porukan päähän sen enempää kuin litteän maan kreationiteille.

Rainer Salejärvi

Hyvä Petra Nyqvist

Avoimin silmin maailmaa tarkasteleva ihminen tekee sellaisenkin havainnon, että Nasimankin edustama Setlementtiliitto on käytännössä monopolisoinut turvapaikanhakijoiden kouluttamis-ja kotouttamispalvelut tämän järjestön huomaan ja asioiden ollessa näin po. järjestössä toimivalle kansanedustajalle ei järkevää saada rahaa tällaiseltä järjestöltä

Kovasti ilkeämielinen voisi ajatella vaikka niin, että esimerkiksi Setlementtiliitolla ei ole mitään sitä vastaan, että turvapaikanhakijoita tulisi nykyistä enemmänkin ja viipyisivät vielä mahdollisimman pitkään, vaikka tiedossa alunperin olisikin se, että pääosalta turvapaikanhakijoista puuttuu se todellinen turvan tarve.

Maahanmuuttoviraston tämänhetkisen tilaston mukaan vain 25 prosentille turvapaikanhakijoista on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa.

Tällaisten välistävetäjien mukanaolo ei ole ainakaan niiden todellisten turvapaikanhakijoiden intressissä.

Setlementtiliiton turvapaikanhakijoille ja muille maahanmuuttajille tarjoamat palvelut käyvät ilmi kunkin yksittäisen Setlementin omalta nettisivulta.

Janne Suuronen

"
Eikö Suomessa ole yhtäkään medialukutaitoista maahanmuuttokriitikkoa???
"
Hassu lause. Sen kuuluisi paremminkin kuulua, että
"Eikö Suomessa ole yhtäkään medialukutaitoista suvakkia???"

Eivätköhän nimenomaa maahanmuuttopolitiikkaamme kriittisesti suhtautuvat ole alun perin olleet kriittisiä valtamedian (Yle, MTV, HS jne) välittämään kuvaan maahanmuuttopolitiikkamme seurauksista. Ja vaihtoehtomediioden (tai propagandateokset tahi millä nimellä asiaa haluatkin kuvata) muodostuminen on ollut purkauskanava sille infokuplalle, minkä nimenomaa valtamedia yksipuolisellaan ohjelmallaan on rakentanut.

Mutuni on, että maahanmuuttopolitiikkaamme kriittisesti suhtauvat ovat monin kerroin kriittisempiä kaikkiin medioihin (valtamedian lisäksi kritisoimasi vaihtoehtomedia), kuin mikä tilanne on "suvakkien" suhteen.

Itse en juuri poikkeustapauksia lukuunottamatta lue Vihreää Lankaa, Kansan Uutisia, MV-lehteä enkä magneettimediaakan. Samalla totean olleeni jo vuosiakymmeniä tuskastunut Ylen ja HS:n aina samaan lähestymiskulmaan tiettyihin asioihin. Maahanmuuttopolitiikan lisäksi esimerkiksi kehitysapuun, yksityisautoiluun, ilmastonmuutokseen ja feminismiin (naisten asemaan) liittyviin aihepiireihin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tässä sinulle tuoretta "infokuplaa" oikeasta mediasta:
http://www.ksml.fi/kotimaa/Turvapaikanhakijalle-tu...

Voimme kuvitella, minkä novellin tästä uutisesta repisi provoblogisto karvalapsineen kaikkineen ja virheineen. Tästä on kyse. Mitään infokuplaa ei ole eikä ole ollut olemassa.

Janne Suuronen

Toteamuksesi provologiston tyylistä repiä otsikoita ja vääristellä asioita on ihan oikea. Yhdyn näkemykseesi. Siksi en näitä lehtiä luekaan.

Mutta yksittäinen ksml-uutinen esimerkkisi ei todista perinteisestä mediasta mitään. Siitä tavasta, millä joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta lähestyvät joukkoa aihepiirejä aina samasta vanhasta tulokulmasta. Asioista objektiivisen kokonaiskuvan antamisen sijaan. Syyllistit muita kritiikittömyyteen median luvun suhteen - kaada kyvyttömyys itsellesi vain, ellet itse ole tätä valtamediassa ilmenevää piirrettä havainnut; yksittäisellä tai muutamalla yksittäisellä jutulla et todista mitään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kiva. Minäkin ajattelin kirjoittaa tästä uutisesti provoblogistoa parodioivan hauskan novellin, pidän kaunokirjallisuudesta ja huumorista, mutta se saattaa mennä vapaavuorojen puolelle. Olkaa tarkkana!

Rainer Salejärvi

Kun mm. Setlementtiliiton tuloslaskelman ja taseen perusteella kävi ilmi, että palkkioita oli maksettu, mutta epäselväksi jäi, oliko niitä nimenomaan maksettu mm. Setlementtiliiton liittohallituksen jäsenille, pistin Setlementtiliitton menemään sähköpostin, jossa tiedustelin saavatko Setlementtiliiton liittohallituksen jäsenet tai Setlementtiliiton liittohallituksen nimittämien toimialakohtaisten toimikuntien jäsenet kokouspalkkioita tai muuta taloudellista hyötyä jäsenyydestään ?

Jos vastaus tulee, niin ei enää tarvitse arvuutella tämän Nasiman asiankaan suhteen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kansanedustajat ovat nykyään velvollisia ilmoittamaan sidonnaisuuksistaan ja niistä mahdollisesti saamistaan tuloista. Kas tässä ed. Razmyarin tiedot, joiden etsimiseen kului n. 15 sekuntia:
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Tuon ilmoituksen perusteella on selvää, että MV-"lehti" on tehtaillut taas uuden valheen.

Rainer Salejärvi

Jussi Salminen

Tiedän että kansanedustajien sidonnaisuuksia koskevat tiedot löytyvät eduskunnan sivuilta, mutta sivulta ei kuitenkaan ilmene määrät.

Minua ei ylipätänsäkään kiinnosta, mitä MV-lehti tehtailee tai on tehtailematta, mutta ihan uteliaisuuttani kysyn, että mitä tarkoitat kertomalla: "Tuon ilmoituksen perusteella on selvää, että MV-"lehti" on tehtaillut taas uuden valheen"

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Tottakai nuo ovat "kostoja" kaikesta siitä roskien penkomisesta ja panettelusta joita yksittäiset maahanmuuttokriitikot ovat saaneet osakseen ja jotka on surutta yleistetty koskemaan kaikkea kritiikkiä.

Näillä lähinnä osoitetaan, että kyllä ne muutkin.

"synnitön heittäkööt ensimmäisen kiven"

-----------------

Miksi kriitikko vihaisi neljää miljoonaa suomalaista?, väite on mielestäni aivan absurdi.

nykyistä maahanmuuttopolitiikkaakaan kannattaa enää muutama prosentti väestöstä viimeisimpien kyselyiden mukaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Luulisi nettiyhteyksien tarjoajilla olevan sen verran vastuuntuntoa, että ne estäisivät kirjautumisen MV:n sivuille.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Luulisi roposella olevan sen verran toleranssia, että sietää omasta mielestään vääriä ajatuksia, voit olla aivan varma, että sinunkin ajatustasi pidetään huonona (kuten minä nyt), jotkut jopa vastenmielisenä,
mutta sinua ei kaiketi vaadita vaiennettavaksi,
paradoksaalisti nämä eivaatijat ovat suvaitsemattomiksi mielletty ihmisryhmä ja päinvastoin.

Itse en ämveetä lue, enkä perinteisiäkään propagandamedioita,
kyllä sitä omaa näkemystä tukevaa propagandaa löytää vaikka esson baarilta jos niikseen, tai ompeluseurasta.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Minä olen laittanut eston omalle selaimelleni, etten vaan vahingossakaan joutuisi MV-sivulle.

Yhteen aikaan oli kavereita, jotka postasivat fb-seinälleen MV-juttuja, jotka sitten tulivat minun uutisvirtaani. Joskus klikkasin huolimattomasti, ja jouduin sivustolle. Näin tahtomattani myös kilahti rahaa sivuston ylläpitäjän kirstuun.

Nyt en enää joudu suoraan sivustolle automaattisesti vain klikkaamalla linkkiä.

Eipä niitä MV-juttujen levittäjiäkään enää ole kaverilistallani, eikä näin ollen uutisvirrassanikaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei klikkaus sinänsä tuo mitään rahaa: Google sulki kylmästi mainokset jo kauan sitten sieltä, lähes kaikki muut häipyivät eikä valepotenssipillereiden mainostamisella elä. Sivusto toimii lähinnä rahankerjuun menetelmin, ja nyt kun sekin on poliisin syynissä, seuraavaksi alkaa tod. näk rättikauppa.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #39

Niinkö teki? Sehän on hyvä homma! Mutta ei kai se estä muita yrityksiä mainostamasta siellä, ja sitä kautta saamasta klikkauksia?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

En minä sentään kavereistani poista, kun vain lakkaa seuraamasta niitä linkkejä, niin facekin hiljalleen lakkaa mv-päivityksiä tyrkyttämästä.

mutta perusajatus lienee sama, elämä on sarja henkilökohtaisia valintoja,

on vähintäänkin kyseenalaista vaatia toisinajattelua hävitettäväksi jonkun muunlaisen toisinajattelun suvaitsemisen nimissä.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #41

Minä olen poistanut siksi kavereista, koska eivät ole oikeita, vaan virtuaalikavereita, joita olen joskus hyväksynyt kaveriksi. Yritän pitää kaverilistani jonkin verran siistinä kuitenkin.

Aidoille, tosielämän kavereille sanon asiallisesti, mitä mieltä olen heidän mv-postauksistaan tai vastaavista, tai rasistisista kommenteista niiden yhteydessä.

Olenkin saanut hyvää dialogia aikaiseksi. Asiallinen keskusteluhan on kuitenkin aina parempi, kuin älytön älämölö.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

vaatia ajattelemaan ja toimimaan samoin

vaatia sananvapautta ja demokratiaa

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

France24 uutiskanavakin varmaan pitäisi myös sulkea, sieltäkin tulee maahanmuuttokriittistä propagandaa yötäpäivää,
toimittajat tosin eivät kiroile, eivätkä muutenkaan käyttäydy junttimaisesti, onko ulkokultiaiuus sitten eräs luotettavan median tunnusmerkeistä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Jos jollakin on kiire,
niin fasismiin hurahtaneiden ihmisten takaisin järkiinsä saattamisella.

Reijo Jokela

. "Kaikki sodat alkavat MV-provoblogin kaltaisella propagandalla, tai anteeksi "vaihtoehtotiedolla", kun oikea tieto ei kelpaa".

Esittäisin tuohon vastaväitteenä, että kaikki sodat alkavat virallisen median kahlitsemisella yhden totuuden alle ja vaihtoehtotieto vaiennetaan.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Jälleen yksi demokratian vastainen trolli, jonka henkinen koti on Neuvostoliitossa. Kova on kaipuu Oceaniaan OPlla.

Timpa Vettenranta

Maassa maan tavalla. Ministeri Stubb valehtelee että 9% on 90% ja Suomen sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoo Ylen ohjelmassa että KAIKKIEN pakolaisten taustat tunnetaan.

Käyttäjän PetriViitala1 kuva
Petri Viitala

Ei provoblogi myöskään kirjoita niistä asioista joista ei halua. Työmies Putkosen raiskauksen ja siitä seuranneen oikeudenkäynnin voisi ulostuoda parissakin jutussa. Soldiers of Odinin natsi-memoralibian myös. Samoin Suomen sisun käräjien joukkomurhaunelmat tai Janitskinin koko rikosrekisteri epäilyt mukaanlukien. Mutta ei. Muualla näistä voidaan kirjoittaa, mutta vihablogi sensuroi halveksuen Suomen kansaa ja jättää kertomatta.

Kari Ahveninen

Sinullapa on kattava luettelo kaikesta mitä ei julkisteta. Eikö sinua yhtään harmita että esmes tuon Putkosen ns. raiskausjutun aikaan Putkonen vielä edusti demareita? Ja vaikka väität että SoO olisi natsistinen järjestö niin missä on todisteesi? Mielipiteesi kun ei kelpaa todisteeksi kuitenkaan. Se kun olisi vähän sama kuin että kun mielestäsi kuu on juustoa niin se silloin on juustoa, aukottomasti todistettu.

Joten, vaikka en noista muuten perusta hittojakaan, niin voisit olla edes rehellinen pölvästi, sillä sellainen olet joka tapauksessa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Myös Aron menneisyydellä MV on hekumoinut, hyvin ymmärrettävästä syystä, hehe: http://yle.fi/uutiset/venajan_trollit_eivat_vaienn...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja tässä vielä lisää tutkittuja MV-yhteyksiä, tämäkin on kyllä ollut aistittavissa:
http://yle.fi/uutiset/soldiers_of_odinin_johdon_sa...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vihasivusto on myös hyvä nimitys. Tässä lisää siltä kannalta. Onnittelemme Juha Vainiota hyvästä työstä:
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/vihasivustosta-ker...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Loistavaa, että minun ei tarvitse perehtyä tähän ikävään aiheeseen ilmeisesti toistaiseksi. Sofi Oksanen mm. kirjoittaa osuvasti näistä suhteista Venäjään:

"RT:n lisäksi Venäjällä on runsaasti pienempiä mediakanavia hallussaan. Kun RT pitää yllä uskottavuuttaan tekemällä propagandan lisäksi myös oikeita uutisia ja dokumentteja, pienempien toimijoiden joukossa on runsaasti niitä, jotka eivät tee niitä laisinkaan. Näitä toimijoita on nykyään myös Suomessa ja ne kutsuvat itseään “vaihtoehtoiseksi mediaksi” ja houkuttelevat ihmisiä uskomaan siihen, että tässä on media joka kertoo sen totuuden, mistä “valtamedia” vaikenee. Mukana on usein valeuutisia, jotka ovat henkilövetoista mustamaalaamista ja jotka kohdistetaan Venäjästä tai maahanmuuttajista kirjoittaviin toimittajiin. Tavalliset kansalaiset jakavat sosiaalisessa mediassa suuria määriä näiden sivustojen uutisia– perehtymättä siihen onko uutinen totta vai ei – koska feikkiuutiset ovat raflaavia, tarkoitushakuisia ja tunteita herättäviä. Näin tavallisista kansalaisista tulee “hyödyllisiä idiootteja”, joka on tuttu termi kylmän sodan maailmasta ja tuttu termi, kun puhutaan itänaapurimme harjoittamasta psykologisesta vaikuttamisesta.

Yksi näistä valemedioista, MV-lehti, (WTF-magazine) aloitti huumorisivustona, josta kasvoi yksi Suomen suosituimmista ja niiden vuosien aikana lehti ehti kerätä suuren lukijakunnan. Kyseisen median nyt Espanjassa asuva omistaja, Ilja Janitskin, näyttää uskovan itse, että koska muu media on “juutalaisten hallinnassa”, hänen tehtävänsä on edustaa totuutta. Kokonaisuus, jossa kansallissosialismi, antisemitismi, pakolaisvastaisuus, rasismi ja seksismi rehottavat sen lisäksi, että Venäjä-”uutisissaan” valemedia noudattaa Kremlin linjaa, voi vaikuttaa hämmentävältä, mutta Venäjä on jo vuosia tukenut niin taloudellisesti kuin henkisesti kaikenlaista ääriaineistoa myös maansa ulkopuolella, joten asia ei sinänsä ole ihme. Esimerkiksi äärioikeistolainen pohjoismainen Vastarintaliike suhtautuu lämmöllä Putinin Venäjään – Venäjä näyttäytyy natsijärjestölle ihannevaltiona, joka puolustaa perinteisiä arvoja ja toimii rappeutuneen EU:n vastapainona. Emil Hagberg, joka on Ruotsin Vastarintaliikkeen johtajaneuvoston jäsen, sanoi liikkeen nettiradiolähetyksessä, että näkisi mieluummin Ruotsin venäläisten valtaamana kuin nykyjohdon alaisuudessa. Liikkeen mukaan todellinen uhka tulee lännestä ja etelästä. Näin siis myös erilaisten natsijärjestöjen kanavat toimivat Venäjän viestien vahvistajina ja kaikupohjana."

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sofi-oksasen-pysay...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja kauniiksi loppukaneetiksi: http://seura.fi/isanpikajuna/2016/06/11/mv-lehti-s...
Kiitos kuuluu meille kaikille, joiden ansiosta MV-PROVOBLOGI saatiin tuhottua!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämä on ilon ja riemun päivä ja suuri edistysaskel ihmiskunnalle ja sivistykselle!!! Provoblogi on suljettu!!!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072921976567_u...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset