Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Liputitko 17. lokakuuta?


Sukukansapäivää liputuspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä on suositeltu vietettäväksi aina lokakuun 3. lauantai. http://sukukansojenystavat.blogspot.fi/2013/04/tiedote-11.html Aloitetta ovat kannattaneet monet arvovaltaiset tahot, kuten Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sukukansavaliokunta, Karjalan Kielen Seura ry, Lyydiläinen Seura ry, Suomen Inkeri-liitto ry, Tverinkarjalaisten ystävät ry sekä Uhtua-Seura ry.


Virossa ja Unkarissa ovat vastaavat liputuspäivät jo olemassa:  soome-ugri rahvaste ühtehoidmise päev ja a finnugor népek napja


Sekä itse sukukansapäivänä että pitkin lokakuuta järjestetään Suomessakin aiheeseen liittyviä tapahtumia useilla paikkakunnilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Sukulaiskieltemme asemaan kannataakin kiinnittää huomiotta. Varsinkin Venäjällä on sukulaiskansojemme asema varsin huono jopa heidän nimikkotasavalloisaan. Venäläiset väittävät ugrien olevan heille uhka, mutta asia on aivan päinvastoin. Siitä lähtien kun slaavit saapuivat nykyisen Venäjän alueelle, on sukulaiskieliämme kadonnut ja usein muistoina on vain niiden nimet. Ja lisää ugrilaisia kansoja vielä sulauttuu venäläisiin. Ugrit vain haluaisivat pitää omat kielensä ja perinteensä, mutta se on varsin vaikeaa venäläisten painostuksen edessä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tänä vuonna 15.10. Osallistua voi virtuaalisesti ja luonnossa:

https://www.facebook.com/events/1598984707064213/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset