Esa-Jussi Salminen Kovin vihreä

Nimellistä roskapostia Nordax Bankilta

  • Roskaa Nordaxilta
    Roskaa Nordaxilta


Saan aika ajoin Nordax Bankin mainoksia postilaatikkooni, johon merkitty selvästi EI MAINOKSIA. On hyvin epämoraalista kiertää mainoskieltoa naamioimalla mainokset osoitteellisiksi päällisin puolin asiallisen näköisiksi kirjeiksi. 


Hellan sytykkeitä saan riittävästi muutenkin.


Joillakin ihmisillä mainoskielto voi myös olla muutenkin kuin siksi, että roskan tulo vähenee.


Tämä on yksi esimerkki aikamme huijauskulttuurista, jota käsittelin aiemmin puhelinmyyntiä koskevassa blogikirjoituksessani.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nordax ei ole vastuussa postinjakajasta taikka oman postiluukkusi yläpuolella olevasta tekstistä. Sillä on oikeus lähettää sinulle osoitettua postia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mistäs muuten siinä on kysymys, kun samana päivänä saa kirjepostina sekä rahoituslaitoksen luottotarjouksen että automaahantuojan mainoskirjeen?
Erilliset lähetykset totta kai, mutta täydellinen ajoitus.

Sattumaa vai järjestetty juttu? Salaliitto-sanaa en aio käyttää, mutta yhteispeliä se saattoi hyvinkin olla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Markkinointi on todellakin tehostunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mutta mikä tuosssa on ogelma? Jos sattuisit sitä autoa tarvitsemaan, niin rahoituskin olisi kunnossa. Tuollaisen mahdollisuuden tarjoaminenhan on sinun etusi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otin asian rauhallisesti, en ongelmana. Jossain mielessä olen jopa tyytyväinen, jos minut katsotaan markkinointiponnistelun arvoiseksi. Yleensä ihmiset hermostuvat mainoksiin, jotkut haluavat jopa torjua ne täysin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minulla on oikeus olla ottamatta sitä vastaan.

Nordax on todellakin tässä törkein pahis. He ovat valinneet, että mainostavat nimellisillä kirjeillä. He rikkovat yhteiskunnan pelisääntöjä.

Kohta varmaan K-lähikauppa lähettää kirjattuja kirjeitä, joissa lukee: Haluaisitko kaksi kahvipakettia yhden hinnalla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Seitkytluvulla Valitut Palat oli ehkä kekseliäin mainospostittaja. "Saat lähipäivinä kirjeen...", herkutteli etukäteiskirje. "Olet jo saattanut voittaa", joten palauta arpalippusi kyllä-kuoressa maksutta. Okei: voit käyttää myös ei-kuorta, mutta silloin maksat postituksen itse.

Valittujen Palojen postilähetyksen vastaanotto olikin sitten seikkailu sinänsä. Etsi materiaalista tietty osa, irroita se, kiinnitä siihen toisaalta irroittamasi tarra/lipuke/seteli, jolla voit maksimoida etusi ja ilmoittaa minkä voiton haluat jos onni potkii, sulje koko setti kuoreen ja palauta. Ei-kuorta sulkiessasi osui vielä taitoksesta silmään päätöksesi kyseenalaistava teksti: oletko nyt aivan varma ettet halua tilata?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllä Valitut palat on jatkanut tuota toimintaa. En tiedä miten ihan viime vuosina mutta ei siitä niin pitkään ole kun näin viimeisen tuollaisen kirjeen. Nehän kohdennetaan ilmeisesti aika tarkkaan aiemmin haksahtaneille. Sen on pakko olla toimiva bisnes kun se on jatkunut noin pitkään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #8

VP on (ainakin ollut) aikamoinen kirjankustantaja, ja tavara todellakin myytiin postitse kanta-asiakkaille. Mutta oli niillä muutakin: eräässä kyläpaikassa huomasin keittiön kasettimankan merkin Reader's Digest.

Juuri nyt on käteni ulottuvilla kirjahyllyssä useita VP:n tietoteoksia. Suomi sodassa, Suomenmaa, Matkailijan Suomi, Kuka kukin on Raamatussa... pelkkinä otsikoina aika hyvä katsaus vanhempieni arvomaailmaan!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valitutu Palat on tuossa toiminnassa nykyään aktiivisempi kuin koskaan. Satuin tilaamaan lehden määräajaksi ja olen saanut miltei viikoitain noita onnittelukirjeitä voittamisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"He rikkovat yhteiskunnan pelisääntöjä."

Edelleenkin totean, että jokaisella on oikeus lähettää sinulle postia omalla nimelläsi. Siinä ei rikota mitään pelisääntöä. Kuinka tuota edes voisi kahlita lainsäädännöllä?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kun olisikin joku, joka lähettää, se olisi OK. Ja, jos lähettäisivät MINULLE, mutta ei, se on massapostitusta. Eli moraalisesti väärin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Se on kyllä erikoista, jos tuo Valittujen palojen ällöttävä amerikkalaisväsytystaktiikka vielä Suomessa toimii. Siitä tulee mieleen sieltä suunnalta jotkut videomainokset, joihin olen törmännyt, jotka kestivät ja kestivät, vähän ajan päästä aina maaniteltiin: "katso ehdottomasti loppun, älä missään tapauksessa lopeta, kerromme ihan kohta mistä on kyse." Arvatkaa lopetinko parin sekunnin jälkeen:)? Minulle kerrotaan pääpointti HETI tieteellisen täsmällisesti, muuten se on stop.

Petteri Hiienkoski

Nordax on melkein kuin Nordea. Luultavasti onnistuvat ainakin joitain heikommin asioita ymmärtävää huiputtamaan, kun postin kautta saavat niin laajan lehityksen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Sekin vielä. Sisältö käsittämätön myös. Tarjotaan pienlainojen tilalle yhtä isoa suurella korolla. Siitäkö lainamäärä vähenee? Yli varojensa eläneiden ja muuten vaikeuksiin joutuneiden hyväksikäytöltä vaikuttaa. Olen aina miettinyt, miten tuollaisten tahojen työntekijät jaksaa, kun työ perustuu rahoilla temppuiluun lähimmäisten kustannuksella.

Jyrki Lehtinen

Kiinnostaa, mistä tuollainen Nordax on saanut ihmisten osoitteita. Näkyy ilmoitetun Bisnode yhteystieto- ja henkilömarkkinointirekisteri.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset